loading...
Fotó a gyerekről

Fotó a gyerekről- Aki már ismer az tudja, hogy nem vagyok még apuka. Viszont az utazásaim során észre vettem, hogy a szülők mennyire imádják a kis csemetéket fotózni. Bármelyik ismerősöd, akinek gyermeke van rendelkezik okos telefonnal, ha ebbe belekukkantasz, akkor több száz képet találsz csak arról, hogy a gyermekével éppen milyen élményeket élt át.

A digitális fejlődés egyik pozitív hatása talán az lehet, hogy egy kattintás már elég ahhoz, hogy az ismerőseid tudják, hogy a csemetéddel éppen mit csinálsz és, hogy hol vagy. Ezeket a képeket már nem kell előhívatni és várni rá napokat, hogy megtekinthessétek, hanem gyakorlatilag ott azonnal helyben meg tudjátok nézni, sőt azonnal mehet ki Facebookra, Instagramra és a többi oldalra, mert most már ez a trendi.

1. Fotó a gyerekről- Hagyjuk, hogy a gyerek kezelje a kamerát

Furcsán hangozhat elsőre, de hadd tapasztalja, milyen a kamera mögött. Tanítsd meg neki az alapokat a fényképezőgép működését és fotózás rejtelmeit, hogy fejlessze a gyermeked érdeklődését a fotózás iránt. Ily módon, ha segítesz neki, akkor serkenti fogod a kreativitását és fejlődni fognak a szem bizonyos részei is. És persze közben fotózd le.

Gyerek fotó

Gyerek fotó

2. Fotózd le az egyszerű pillanatokat is

Nem mindig akkor sikerülnek a legjobb képek, amikor a gyermeked pózol vagy te oda állítod egy szoborhoz vagy egyéb látnivalóhoz. Törekedj arra, hogy a lehető legegyszerűbb jeleneteknél is csinálj sok-sok képet. Példa: Amikor a gyermekeddel játszik a kutya és önfeledten, boldogan rohangálnak a kertben, na akkor kapd lencsevégre a reakcióit.

3. Használd a sport mód funkciót

Most már szinte minden okos telefon rendelkezik ilyen funkcióval. Ez arra jó, hogy amikor a gyermeked éppen rohan vagy ugrál, akkor gyakorlatilag “megfagy” az akció közben.  Nagyon szuper képek készülhetnek ilyenkor. A képen láthatod, hogy milyen eredménye lesz.

Sportmód

Sportmód

4. Fotózd le kaland közben

Amikor a gyermeked a kis barátaival játszik, akkor sose kérd tőlük, hogy pózoljanak. Mindig adják önmagukat, mert ha megzavarod őket ezzel, akkor lehet, hogy fusztráltabnak érzik majd magukat ez miatt.

Tipikus esete ennek, amikor le szeretnéd fotózni egy családi összejövetelen és megkéred, hogy mosolyogjon, észre vetted, hogy a 80% ilyenkor azonnal elfordul vagy elszégyenli magát? Pontosan ez miatt nem szabad.

5. Legyen a gyermek a sztár a fotón

Amikor a csemetéddel együtt egy meseszép helyen jártok, akkor próbáld meg úgy csinálni a képet, hogy ő legyen a fókuszban, mert miatta lesz tökéletes a kép, ő teszi imádni valóvá a képet.

Gyerek sztár

Gyerek sztár

Nem kell profi fotósnak lenned ahhoz, hogy felismerd, hogy a gyermeked mikor vidám, vagy éppen mikor kalandozik el fejben máshová. Na ilyenkor kell lépned és megörökíteni ezeket a pillanatokat, mert gondolj bele pár év múlva milyen jó lesz vissza nézni ezeket a képeket együtt. Fotó a gyerekről

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube