loading...
Síelési tippek

Síelési tippek- 5 trükk, hogy ne fázz síelésnél !

Síelési tippek- A síszezon közepette indokoltnak tartottam, hogy összeszedjek nektek pár trükköt, amivel elkerülhetitek a megfázást, kihűlést és tényleg csak a mozgás örömére és az önfeledt szórakozásra koncentrálhassatok.

A síelés egyre népszerűbb idehaza is, ez főként az egyre olcsóbb és egyre nagyobb választékban elérhető síutaknak köszönhető. Európa hemzseg a síparadicsomoktól, amik egyre inkább család barátabbak.

Sajnos sokan nem készülnek fel eléggé egy ilyen kikapcsolódáshoz vagy csak egyszerűen nincsenek tisztába vele, hogy mit is kell magukkal vinniük. A rutinosabb síelők már tudják, hogy hogyan kell kezelni és megelőzni az ilyen helyzeteket. A kezdő síelőknek viszont hasznosak lehetnek ezek a praktikák.

1. Síelési tippek- Termosz a finom teához- Tipp: Mindig legyen a táskánkban

Sokan nem is gondolnák, de ez az egyik legpraktikusabb kiegészítő, amely csodákra képes. A táskánkban nem foglal nagy helyet. Gondoljunk csak bele, hogy ha kicsit átfáztunk csak kinyitjuk a fedelét és és már fogyasztásra alkalmas a benne lévő tea. Van kellemesebb érzés, mint a fagyos hidegben a saját készítésű gyümölcsös vagy akár más ízesítésű teánkat melegen elfogyasztani?

Termosz

Termosz

2. Óvd a nyakadat- Tipp: legyen a nyakadon egy sál

“A szervezet hőjének legnagyobb része a nyakadnál szabadul fel, ezért mindig tartsd azt melegen. Sose felejts el felvenni sálat, nyakmelegítőt!” —Nick Goepper. Amint azt látjátok nagyon fontos, hogy viseljünk sálat vagy nyakmelegítőt. Úgy gondolom, hogy már nagyon modern darabokat lehet kapni a boltokban.
Nagyon fontos, hogy minőségit vegyünk és ne a legolcsóbbat, mert az nem biztos, hogy a legjobb választás lesz.

Sál

Sál

 3. A megfelelő kabát kiválasztása- Tipp: Válasszunk a legjobbtól 

Síelési tippek- A legfontosabb felszerelés a síelésnél a léceken és a sícipőn kívül a kabát. Úgy gondolom, hogy itt is törekedjünk a minőségre. Fontos, hogy jól mutassunk a sípályán, de a síkabát  fontos tényező, hogy milyen anyagból készült, hiszen szélsőséges időjárási viszonyok között fogjuk használni. Érdemes meggyőződni a síkabát  jó víztaszító, lélegző képességéről és a belső kialakításról. 

4.  Sícipő és Sízokni- Tipp: cipő leragasztása

Kiemelném itt is, hogy ne az árak alapján kezdjünk el nézelődni a neten vagy a boltokban. Ne vegyük meg az első leértékelt cipőt, addig amíg nem tudjuk a lábunk pontos hosszát és szélességét.

Ha ez megvan, akkor még nagyon sok szempontot kell figyelembe venni (Flex,Alumix csat, stb) erről nagyon sokat lehetne írni, de ajánlom a Google-t, mert tudod Google a barátod. Ha megvan a kiválasztott cipőd, akkor egy 15 percet járkálj benne és nézd meg, hogy nem e nyomja a lábad sehol. Ha ez is stimmel, akkor már csak egy egyszerű de nagyszerű trükköt mutatok neked–> Ragaszd le a cipőnek az orrát, így megvéded attól, hogy beázzon.

Ha a lábfejed száraz, akkor meleg is marad, azonban ha vizes lesz, akkor lefagynak a lábujjaid és az nem kellemes érzés.

Sícipő

Sícipő

5. Tornázz egyet- Tipp: egy pár karlendítés csodákra képes

Síelési tippek- Körözz előre és hátra a karjaiddal és 5 másodpercen belül felpezsdül a véred egészen az ujjakig. Esetleg kezdj el ugrálni jobbra-balra, vagy végezz láblendítéseket ezek nagyon hasznosak és pikk-pakk felmelegít. Ezeket profi versenyzők alkalmazzák és nagyon hatásosnak tartják. Ne foglalkozz vele, hogy mások mit gondolnak rólad, amikor ugrálsz ott a sípályán, csak gondolj arra, hogy neked ez mennyire hatásos lesz.

Torna

Torna

Egyéb Tippek:

-Viselj áramvonalas ruházatot és öltözz fel nagyon rétegesen.  

– Igyál egy teát vagy forrócsokit/ kávét mielőtt útra kelnél. Felmelegít és sokáig kitart.

– Használd  a Kundalini módszert. Nagyon sok élsportoló esküszik erre a légzési technikára. 

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube