loading...
bőrápoló utazás

Bőrápoló utazás- Egy jól alátámasztott tény, hogy a légi utazás kiszárítja a bőrt. Néhányaknak a visszaforgatott levegő és a víz hiánya okozhat enyhe irritációt. Mások súlyosabb akné problémákkal küzdhetnek repülés után.

Ha valakinek érzékeny a bőre, aki rendszeresen nagy távolságokat tesz meg repülővel az megtanulta a bőrápolás csínját-bínját, a repülés előtt, alatt és után.

Fontos, hogy foglalkozzunk a bőrünkkel, amikor hosszú repülőútra indulunk. Itt vannak a tippjeim az egészséges bőrápoláshoz a hosszú utakra. A következő tippeket a férfiak is nyugodtan kipróbálhatják, mert nem ciki, ha érzékeny a bőröd.

1. Bőrápoló utazás – Tisztítsd meg az arcod felszállás előtt

Vannak hölgyek, akik felraknak egy arcmaszkot, majd egy mély tisztítót és egy szilárd hidratálót kennek a szemük körüli területekre, az ajkukra, és az arcuk többi részére egyaránt. Annak ellenére, hogy időigényes, pozitív hatással van a bőrükre, ami sokkal egészségesebbnek tűnik.

Végezetül azt hiszem, hogy jó megtisztítani az arcbőrünket repülés előtt és időnként közben is. Mindig hordjunk magunknál egy kis üveg arclemosót erre a célra.

Valószínűleg nem árt, magunknál tartani egy kis kendőt, amit törülközőként használhatunk, ha nem éreznénk kellően tisztának a bőrünket.

2. Ne fukarkodjunk a vízzel

A legtöbb ember számára nehézkes a hidratáltság fenntartása repülés közben. Mégis könyörgöm, igyunk annyi vizet, amennyit csak tudunk.

Mindig berakok egy vizes palackot, ha repülőútra megyek. Ürítsük ki mielőtt átmegyünk a biztonsági ellenőrzésen, majd töltsük fel a másik oldalon. Ha nem találunk csapot (velem már sokszor előfordult) kérjünk meg valakit egy étteremben, hogy töltse fel az üvegünket.

Sajnálom, hogy ezt mondanom, de talán jobb, ha kihagyjuk a borozást. Ne nyugtassuk magunkat azzal, hogy “segít elaludni.” A bor is alkohol, és mint olyan köztudottan elvonja a vizet a szervezetből.

3. Hidratálás 

Jöhet az egész arzenál, a szemkörnyék ápoló szérum, az arc olaj és a hidratáló, vagy előrukkolhatunk a hidratálóval önmagában. Győződjünk meg róla, hogy az amit választottunk, nem fog allergiás reakciót okozni bőrünkön. Ha ez egy új tubus, győződjünk meg róla, hogy nem allergizál, egy gyors teszttel kis bőrfelületen 24 órával korábban.

Lehet, hogy nem árt, olyan hidratálót választani, aminek fényvédő hatása is van. Ha felszállunk egy gépre, jóval közelebb kerülünk a naphoz, mint azelőtt bármikor.

Hidratálás

Hidratálás

4. Kapcsoljuk ki a légbefúvót

A visszaforgatott levegő! A levegőfúvók hajlamosak nagyon kiszárítani a bőrt és a szemeket. Plusz csak én gondolom úgy, hogy amint a gép a levegőben kerül szuper hideg lesz? Tehát, kinek van szüksége ventillátorra egyáltalán?

5. Próbálja magaddal vinni néhány egészséges nassolni valót

Nem árt néhány saját csomag harapnivalót magunkkal vinni. Magvakkal és csonthéjasakkal nem nyúlhatunk mellé (ne földimogyorót válasszunk, egyesek allergiásak lehetnek rá, aminek szörnyű következményei lehetnek) és néhány gyümölcs, mint például az alma is nyerő választás.

Nassolnivaló

Nassolnivaló

6. Enyhe bőrradírozás leszállás után

A bőrápolás nem ér végét azzal, hogy leszálltunk a repülőről. Amint hazaértünk vagy éppen az aktuális szállásunkra, kenjünk az arcunkra egy könnyed arcradírt (válasszunk mikrogyöngy-mentest!). Alkalmazzunk utána újra hidratáló krémet és így minden rendben is lesz!

Most rajtad a sor. Van speciális rituáléd a bőrápolásra repülőutak alatt?

bőrápoló utazás

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube