loading...
Similan-sziget Thaiföld

Ázsiai nyaralóhely- Tokió, Japán

Ázsiai nyaralóhely- Április a cseresznyevirág szezon Tokióban (hanami), a lehető legjobb időszaka az évnek, hogy ellátogassunk Japán csodálatos fővárosába. Persze ez leginkább csak egy ajánlás, de ha már lélegzetelállító helyekről beszélünk – Tokió méltó folt egy ilyen tisztes társaságban.

Számos híres helyszín van, ahol megcsodálhatjuk a cseresznyefák virágzását, de kevés olyan lenyűgöző, mint Chidorigafuchi. Több száz cseresznyefa díszíti az Edo kastély körüli várárkot a Kitanomaru Parkban. Béreljünk egy evezőcsónak és megtapasztalhatjuk ezt az inspiráló látvány a várárkon belülről.

Tokió- japánZhangye Danxia Szivárvány-hegység, ​​Kína

Ázsiai nyaralóhely- A Szivárvány-hegység nem az a hely, amit megnézünk és azon kellene gondolkodnunk, hogy honnan származik a neve. Nehezen találunk szavakat látva ezt a geológiai csodát. Az „egy a bakancslistáról” ugyan elcsépelt kifejezés, de ez a hely minden bizonnyal az egyike ezeknek.

Érdemes megjegyezni, hogy ez egy kopár hegylánc így ellentétben más lehetőségekkel, itt nem tölthetünk el egy nyaralását, vagy hosszabb időt egy napnál. Ha Kínában látogatnál, próbáld ki ezt az útvonalat. Nem fogod megbánni.

Szivárványhegy KínaPom Pom-sziget, Malájzia

Puha, fehér homok, enyhe szellő a pálmafák alól és cölöpökre helyezett kabinok a meleg tenger felett. Képzeljük el a paradicsomot, valahogy úgy nézhet ki mint ez a hely. Ez egy álmos üdülőhely, amely tökéletes színtere a lazításnak.

Az egyik dolog, ami ide vonzza a nyaralókat, hogy a malajziai Pom Pom-sziget az óriás zöld és hawksbill tengeri teknősök otthona. Megéri megnézni őket úszkálás közben a pazar türkizkék tengerben a hatalmas kiterjedésű korallzátonyok között.

Pom-Pom sziget, MalájziaManila, Fülöp-szigetek

Ázsiai nyaralóhely- Manila nincs híján a csillogó nagy tétű kaszinóknak, luxus szállodáknak és éjszakai kluboknak. Képzeld Las Vegas-t, dekadens, vadonatúj kiadásban a hatalmas tömeg nélkül. Külön figyelmet igényel a Marco Polo Ortigas Manila és a Solaire Resort & Casino, melyek rendkívül magasra helyezik a lécet.

Feltételezik, hogy Manila felszálló ágba kerül az elkövetkező években – így érdemes még most tenni egy lépést és ellátogatni, mielőtt tömegek kezdenek ide áramlani.

Manila

Manila

Havelock-sziget, Andamán-szigetek, India

Egy indiai kirándulás igazán intenzíven zsigeri élményt nyújthat. A látvány, az illatok és a hangok összekapcsolódva egy együttes támadást indítanak az érzékszerveink ellen. Ha valami kevésbé intenzívet keresünk, de mégis autentikus indiai, akkor az Andamán-szigeteken megtalálhatjuk. Itt nem fogunk nagy szállodaláncokkal találkozni, cserébe döbbenetes a látvány és valóságos nyugalom vár bennünket. Tökéletes egyensúly a kaland és a paradicsomi környezet között egy rusztikus paradicsomi szigeten.

Petra, Jordánia

Ázsiai nyaralóhely- Petra egy régészeti lelőhely, melynek eredete ie. 300-ig nyúlik vissza. Ha már láttál képeket, a jordániai Petra-ról tudhatod, hogy ez egy olyan hely, ami valóban megéri a felhajtást. Ezen a helyen elegendő egy napot elölteni, néhány luxus hajóút tartalmazza is megállóhelyként.

A Siq, egy szűk szeles szurdok, amely a romokhoz vezet egy 1 km-es szűk és kanyargós úton. Sétáljunk végig a Siq-en gyertyával a kezünkben a kincstári épülethez éjjel a maximális hatás kedvéért. Egy igazán biblikus és egyben hátborzongató élmény.

Petra

Petra

A Similan-szigetek, Thaiföld

A Similan-szigetek az Andamán-tengeren, Thaiföld déli részének nyugati partján találhatók. Ha búvárkodásra vágynánk nehezen találnánk ennél idillibb helyet bárhol a világon. A kristálytiszta víz 20-30 méteres látótávolságot biztosít lenyűgöző sziklaalakzatokkal, látványos korallzátonyokkal és több száz fajta trópusi hallal.

A kristálytiszta vízben könnyedén találkozhatunk pettyes cápával, barrakudával és íjhallal. A Similan-szigetek a Kilencek-szigetét jelentik Yawi-n, amely a térség bennszülött területe. 2014-ben a nemzeti parkot kiterjesztették két másik szigetre is, így valójában az elnevezés kissé megtévesztő.

Similan-sziget ThaiföldTöbbet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube