loading...
Airbnb bemutatása

Airbnb bemutatása- Szinte minden ember hallotta már ezt a szót, de jó néhányan valószínűleg nincsenek tisztában, mit is takar ez a kifejezés, illetve hogyan működik ez a fajta szállásforma. Az első és legfontosabb, hogy ez egy hivatalos szállásfoglaló rendszer, így ne féljünk használni! Én magam is többször voltam már airbnb-s szálláson és soha nem volt probléma.

Airbnb bemutatása- Mi is az az Airbnb?

Az Airbnb egy online szálláskereső platform, ahol szállásokat kereshetünk utazóként, illetve szobát, lakást adhatunk ki vendéglátóként. Ma már rengeteg szálláslehetőséget találhatunk szerte a világban, az egyszerű hostel szerű ágyaktól akár hajókig. Sokszor jóval olcsóbb szállást tudunk levadászni, mint az ismert szálláskereső oldalakról.

Regisztráció

Regisztráció nélkül is kereshetünk konkrét vagy tágabb helyekre a megadott időpontban, de foglalni csak a regisztráció után lehetséges. Regisztrálni tudunk Facebook vagy Google fiókkal, illetve e-mail címünkkel is. A regisztráció és az oldal használata ingyenes (a szálláshirdetőknek is).
Ezután meg kell adnunk pár adatot magunkról. Mivel az Airbnb egy hivatalos oldal, nem kell félnünk, hogy ezek az adatok rossz kezekbe kerülnek.

Airbnb kuponkód! Csak kattints a gombra és már igénybe is veheted a 9.000 Ft kedvezményed

Airbnb kuponkód

Szálláskeresés

Szálláskeresésnél beírjuk a helyet, időpontot és az vendégek számát. Megjelennek a szabad szállások és jobb oldalon látható a térkép, bejelölve a szállások árai. Ezek mindig egy éjszakára vonatkozó árat jelentenek (a takarítási és szolgáltatási ár ebben nincs benne!).

A keresést tudjuk szűkíteni a szoba típusa (privát szoba, közös szoba, teljes ingatlan), ártartomány (min-max ár) és egyéb szempontok szerint (pl. ágyak száma, felszerelések szerint, stb.).
Ha a szállásról van vélemény (vendégértékelés), a szobák képei alatt látható, hány csillagot kapott a vendég(ek)től.
Ha rá klikkelsz egy szállásra, láthatod a paramétereket (vendégek, szobák, ágyak száma), leírást a lakásról, a házirendet, a lemondási feltételt és az esetleges véleményeket. Oldalt látható a szállás ára.

Szállásfoglalás

Ha megfelel a szállás, a foglalás gombbal elküldhetjük a kérést, amire a szállásadónak 24 órán belül válaszolnia kell (elutasítja vagy elfogadja). Ha „Azonnali foglalás” opciót látsz, akkor a foglalási kérés esetén a szállás azonnal a tiéd, nem szükséges a szállásadó jóváhagyása.
Fizetni lehet bankkártyával, hitelkártyával, PayPal-lal és még több opció is van. Ezt a rendszer mutatja is.

Szállás elfoglalása

Airbnb bemutatása- A szállásadó és a vendég az Airbnb e-mail-rendszerében megegyezik a szállás részleteiről (pontos cím, érkezés, távozás, stb.). Mindenképp érdemes itt kommunikálni, ez hivatkozási alap lehet egy esetleges probléma esetén! Ha bármilyen kérdésed van a szállással kapcsolatban, bátran tedd fel a házigazdának!

Felmerülő kérdések

  • Biztos megkapom a szállást?

Mivel a fizetés után a szállásadó az érkezésünk utáni napon kapja csak meg a szállásdíjat, az ő érdeke is, hogy a szállás rendelkezésre álljon. Így biztos, hogy meglesz a szállás.

  • Lemondható a szállás a foglalás után?

A szállás adatlapján a „Lemondások” címnél találhatóak a feltételek.

  • Nem tudom az utazásom időpontját. Hogyan keressek szállást?

Hagyd üresen az időpontot. Ha rámész egy szállásra, oldalt az érkezés időpontjára kattintva láthatod az adott szállás szabad időpontjait.

  • Tényleg nem kell félnem a szálláshelytől és a minőségétől?

A vendégek értékelése mindig jó támpont! Az ő véleményük alapján bátran lehet foglalni, ez más oldalakon is működik. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a nem értékelt szállásokat el kell felejteni, de nálam is prioritást élveznek a vendégértékeléssel rendelkező szállások.

Airbnb bemutatása

Airbnb kuponkód! Csak kattints a gombra és már igénybe is veheted a 9.000 Ft kedvezményed

Airbnb kuponkód

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube