loading...
angyalok városa

Angyalok városa- A tavalyi (2017 április) amerikai nyugati parton tett körutam 2. állomása volt Los Angeles. Itt három teljes napot töltöttem, de ha Ti itt lesztek, ennél több időt szánjatok a városra. Végignéztem a főbb látnivalókat, de legközelebb én is hosszabb időt eltöltök ebben a metropoliszban.

Angyalok városa- Érkezés

Egy csütörtöki reggel érkeztem busszal San Francisco-ból. A központi pályaudvaron, a Union Station-on megittam egy kávét, vásároltam három napos tömegközlekedési bérletet, majd kellemes időben metróval Long Beach-re utaztam. Gyönyörű pálmafákkal szegélyezett tengerparti sétányok és felhőkarcolók jellemzik ezt a részt. Sétáltam egy kicsit, majd metróval visszautaztam a városba.

12.10-kor kezdődött a LA Dodgers – San Diego Padres baseball-mérkőzés. A Unioin Station-től ingyenes buszjárattal mentem a stadionhoz, ami kívülről is impozáns volt. A mai napig nem értem, miért délben kezdődött hétköznap a meccs, ennek megfelelően kb. félház volt. A kezdés előtt bevertem egy „Dodgers hotdogot”, ami amúgy semmi extrát nem nyújtott. Max az ára (1800 Ft volt). ???? Egész életemben talán pár percnyi baseball-t láttam, de elsősorban a hangulat érdekelt, ami így is nagyon jó volt. Mint mindenből, az amcsik itt is óriási showt csináltak, amihez hozzájárult, hogy David Beckham is a nézők között volt. Sajnos nem mellettem ült. ☹

2,5 órás játék után visszautaztam a Union Station-höz, amivel szemben egy utcai mexikói talponálló volt. Itt egy burritót ettem. Viszont ne azt képzeljétek el, amit itthon kapsz. Brutál nagy és tele hússal, leöntve szósszal. Habár éhes voltam, alig bírtam megkajálni. Szóval, ne hagyd ki az utcai kajákat LA-ben sem! ????

Ezek után metróval a Koreatown-ba utaztam, ahol a szállásom volt. Egy hatszemélyes, emeletes ágyas szobában foglaltam egy helyet. Csendes környéken volt normális lakótársakkal, így a három éjszakám nyugodtan telt.

Másnap

Pénteken a Universal Studios komlpexuma volt a fő program. Ez szinte egy önálló városrész Hollywood északi részén. A metróállomástól külön kisbusz szállítja a látogatókat a bejárathoz. Én előre megvettem a jegyet, így 2 perc alatt be is jutottam. A fő attrakciók a 4D-s előadások: Harry Potter, Transformers, Múmia, Simpson család, stb. Olyan jó volt, hogy a többségét újból kipróbáltam, holott a Harry Potter-es kastélyban vagy 45 percet kellett állni a sorban. De megérte. Aki ide eljön, mindenképp az egész napot szánja rá!

Nézz bele egy stúdiótúrába, ahol a híres filmbeli autók ki vannak állítva: 

 

Visszafelé a városban Hollywoodot is megnéztem, kivilágítva impozáns volt. Természetesen végiggyalogoltam a híres emberek utcáján, a Walk of Fame-en, ahol sok neves művész kapott járdába épített csillagot. Arra viszont készüljetek fel, hogy elég sok hajléktalan van. Nemcsak itt, hanem a egész városban! Elég degradáló látvány, nem ezt gondolná az ember. ☹

Egy kis séta és játssz “magadban” egy játékot:

 

A harmadik teljes nap

Angyalok városa, Szombaton délelőtt kimetróztam Santa Monicára. Ez egy széles homokos part, tele röplabdázóval, gyalogossal, pihenő emberkével. És itt van a 66-os út nyugati vége is! Innen elsétáltam a Venice részhez, ami egy kertvárosi rész csatornákkal szabdalva. Nagyon hangulatos!

Busszal a belvárosba utaztam, a felhőkarcolók között megejtettem egy késői ebédet. A hajléktalanok itt is uralják a vidéket, de nem kell megijedni, egyáltalán nem tolakodóak.

Angyalok városa- A városlátogatás utolsó lépése maga a város panorámájának megtekintése volt „felülről”. A város északi részén áll a Griffiths Observatory, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a városra. Én direkt késő délután mentem, hogy elcsípjem az alkonyatot, amikor kezd „kivilágosodni” L.A. Hát, mit mondjak, csodás látvány volt. Mindez belépődíj nélkül, emiatt nagy tömegre kell felkészülni!

Hazabuszoztam és metróztam, egy laza vacsora után feküdtem is le, mert másnap hajnalban utaztam tovább San Diego-ba.

Ennyi fért a három napba, természetesen ennél több időt is el lehet tölteni ebbe a csodás városban. Mindenképp ajánlom, hogy egyszer látogassatok el ide, pláne egy jó Las Vegas-szal összekötve felejthetetlen utazásban lesz részetek!

Te is szeretnél Amerikába utazni? Itt egy segítő cikkünk hozzá:

Mi a teendőd, ha az USA-ba utazol?

Ajánló:

Három nap Las Vegasban

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

Böngésznél a legjobb ajánlatok között? AJÁNLATOK

 

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube