loading...
Bakancslista ötletek 3. rész

Sokaknak az utazás maga egy bakancslista. Az utazás a legcsodálatosabb dolog a földön. Ilyenkor szabadulnak fel az emberben olyan érzések, amihez foghatót semmi más nem tud kiváltani. Megismerünk új országokat, kultúrákat, embereket, ételeket, italokat. Az emberek az utazás előtt és után is megváltoznak, itt arra gondolok, hogy sokkal nyitottabbak és befogadóbbak leszünk. Egy kicsit kimozdulunk a napi rutinból, munkából, nehézségekből és ilyenkor nem csak a világot, hanem kicsit magunkat is felfedezzük legbelül. 

Az utazás segít abba, hogy egy olyan állapotba kerüljünk, melynek hatására sokkal érdeklődőbb és pozitívabb hangulatban érezzük magunkat. Az ügyesebb és motiváltabb emberek, amikor haza érkeznek ezt az állapotot még sokáig fenn tudják tartani és ez igencsak kihat az életükre. Erre a nyitottá válásra jók az utazások.

 

Újabb 5 bakancslista hely

 

11. Angkor templom – Kambodzsa

Angkor, a khmer templomok ősi városa Kambodzsa szívében a 9. században létrejött Khmer Királyság fővárosa volt 802–1432 között.

Véleményem szerint sokkal inkább egy hatalmas  romváros,  mely körül ölel sok-sok templomot. A dzsungel közepén található és mindenkit rabul ejt, aki ide látogat megcsodálni ezt a mesésen szép helyet.

2017-ben jártunk itt! Nézd meg a videónkat:

 

12. Pingvin les – Antarktisz

Melyik ember tudna nemet mondani  egy pingvin “farm” látogatásra? És, ha azt mondom, hogy ezt mind az Antarktiszon tehetnéd meg? A hideg és az állatok szerelmesei rögtön igent mondanának és őszintén még nekem is bejönne ez az élmény.

Pingvin les - bakancslista

 

13. Kínai nagy fal

Egy nagyon speciális kirándulás a túra szerelmeseinek. A több mint 21 ezer kilométer hosszú fal több mint 4,5-szer olyan hosszú, mint az USA legtávolabbi keleti és nyugati parti pontja között légvonalban mért távolság. A falon belül összesen 43 721 műemlék  – árok, torony, fallal körülvett erőd stb. – különíthető el.

A kínai nagy falat katonák mellett elítéltekkel, hadifoglyokkal, valamint parasztokkal építették fel. Sok földművest dolgoztattak halálra, akiket a legenda szerint azután esetenként a falakon belülre temettek el.

 

14. Egy éjszakai pihenés a világító tengerpart mellett

Egy tajvani fotós a Maldív-szigeteki nyaralása alatt, mesés jelenséget örökített meg a fényképezőgépével. Nevezetesen a fitoplanktonok csodálatos kék színű fényt árasztottak magukból és ezzel bevilágították a partmentét.

Gondoljunk csak bele, hogy éppen a párunkkal koktélozunk este a parton és hirtelen egy ilyen pazar látvány tárul a szemünk elé. Egyszerűen káprázatos.

 

15. Pamplonai bikafuttatás

Aki ismer az tudja, hogy mindig teszek bele egy kis extrém sportot vagy kalandot. Jelen esetben az egyik legextrémebb adrenalinbombát tettem hozzá a bakancslista ötletekhez. Nagyon fontos kiemelnem, hogy csak az vágjon bele ebbe a programba, aki tud futni és ügyesen ugrani vagy éppen mászni.

Nagyon veszélyes de annál izgalmasabb a pamplonai bikafuttatás. Az esemény eredete a középkorba nyúlik vissza, a város első püspökét és védőszentjét, San Fermínt ünneplik ilyenkor. A marhákat – 6 felajzott bikát és ugyanennyi békésebb ökröt – 8 napon át minden nap reggel 8-kor hajtják rá a 825 méter hosszú útszakaszra.

Pamplona

 

Szeretnél utazni a jövőben? Nézz bele az Atlasz Travel ajánlataiba!

 

További bakancslista cikkeink

Bakancslista ötletek 1. rész

Bakancslista ötletek 2. rész

Bakancslista ötletek 4. rész

Bakancslista ötletek 5. rész

 

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube