loading...
Bakancslista ötletek

Bakancslista – Egy lista az álmoktól az őrült ötleteken keresztül az áhított nagy kalandokig minden amit szeretnénk elérni mielőtt feldobjuk a bakancsot.

A lista írást még véletlenül se a halállal asszociáljuk, éppen ellenkezőleg, az élet élvezetéről szól. A szürke hétköznapokba a lista egy kis színt visz, mivel látjuk, hogy mi is vár ránk a jövőben, milyen kalandokban lesz részünk. 

Ha mindenféle álmok, célok nélkül éljük az életünket, akkor a legvalószínűbb, hogy olyan átlagos  dolgokkal fog eltelni az életünk amire soha nem fogunk emlékezni. A legvégén soha nem fogunk emlékezni arra az időre amit az irodában töltöttünk, TV előtt vagy a konyha takarításával.

Arra fogunk emlékezni, ami a bakancslistán volt, meg az időre amit a szeretteinkkel eltöltöttünk. Gondolj csak bele, hogy tényleg egyszer élsz és tedd fel magadnak most a kérdést. Valóban átéltem azokat az élményeket és eljutottam azokra a helyekre amikre vágytam?  

 

5 bakancslista program

 

6. Meglátogatni Machu Picchut 

Machu Picchu

A Machu Picchura feljutni az élet egyszeri, nagy élményei közé tartozik. A keskeny hegynyeregre épült inka város több száz évig elfeledve aludt az Andok óriási hegyláncai között, és csak a huszadik század elején fedezték fel. 

A Machu Picchu házai, templomai és kultikus kövei között járva olyan világba jutunk, amiről igazából semmit sem tudunk. Nemcsak mi, a tudós kutatók sem, mert a szentélynek, városnak és erődnek egyaránt tartott épületegyüttes eredeti funkcióját száz éve nem sikerült kideríteni.

7. Skydive (tandemugrás) Dubaiban

SkyDive Dubai

Kiugrani egy repülőgépből egy minden képzeletet felülmúló, felejthetetlen élmény, ami semmi máshoz nem hasonlítható főleg ha ezt Dubaiban viszed véghez! 

Tandemugrás közben a fellegekben jársz, sőt még utána is! Kivételes extrém szórakozás a legjavából, ami számodra mégis könnyen elérhető. Egy igazi adrenalin bomba és egy olyan élmény amely örökké az emlékeidben marad.

Dubai látnivalók és kedvezményes ajánlatok: Kattints ide

 

8. Elefánt “lovaglás” Thaiföldön 

Elefánt lovaglás Thaiföld

Az elefánt trekking, vagy, ahogy a turisták nevezik „elefántolás” az egyik legkedveltebb program Thaiföldön. A rövid kirándulás alatt, igaz-baráti kapcsolatba kerülsz az elefántokkal, melyeket közvetlenül simogathatsz, etethetsz, fotózhatsz és filmezhetsz.

Majd felülhetsz rá és egy érdekes trópusi kirándulásban lehet részed, melyben további fotókat készíthetsz az elefánt hátáról, sőt, további képek készülhetnek rólad. A békés, hatalmas állatok pedig az első percben a szívedhez nőnek és örök élménnyel távozol.

 

9. Vad szafari Afrikában

Vad szafari- bakancslista

A vad tájak, az állatvilág és a környéket bejáró illatok, és összességében az afrikai színek és fények csak egy pár ok amellett, hogy elmenj Szafarira legalább egyszer életed során.

Nagyon sok emberben él a vágy, hogy megnézze a különleges vadállatokat szabadon, láthassák ahogy vadásznak vagy éppen játszadoznak. Na pontosan ezért érdemes felírni a bakancslistánkra.

 

10. Túrázni egy nagyot a Grand Canyonban

A Grand Canyon a világ hét természeti csodájának egyike. És ha már ott áll az ember a tetején, nem szabad megelégedni az ott készített új Facebook-profilképekkel, hanem mindképp érdemes leereszkedni az aljára, a Colorado folyóhoz. De mit lehet csinálni ezen a fontos és lenyűgözően szép helyen?

Például  naplemente-bámulást, vonatozást a Grand Canyon vasúton, lovagolást öszvérháton vagy túrázást. Csodálatos hely és eszméletlen domborzatok tárulnak elénk. Érdemes meglátogatni és nem csak pár kép erejéig ott lenni.

 

Szeretnél utazni a jövőben? Nézz bele az Atlasz Travel ajánlataiba!

 

További bakancslista cikkeink

Bakancslista ötletek 1. rész

Bakancslista ötletek 3. rész

Bakancslista ötletek 4. rész

Bakancslista ötletek 5. rész

 

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog