loading...
Bakancslista

Folytatjuk a népszerű bakancslista helyek bemutatása cikkünket, ahol az izgalmak és kalandok mellett hihetetlen és meseszép helyeket is bemutatunk nektek, hogy ti is tudjátok bővíteni a listát vagy esetleg elutazni a cikkben bemutatott helyekre és lehúzni őket  listáról. 

Ha mindenféle álmok, célok nélkül éljük az életünket, akkor a legvalószínűbb, hogy olyan átlagos dolgokkal fog eltelni az életünk amire soha nem fogunk emlékezni. A legvégén soha nem fogunk emlékezni arra az időre amit az irodában töltöttünk, TV előtt vagy a konyha takarításával.

 

Bakancslista – az utolsó fejezet

 

21. Felfedezni a Gízai piramisokat

A Gízai-fennsíkon található piramisok Egyiptom legnépszerűbb és egyik legkülönlegesebb látnivalói. Közel 5000 évvel ezelőtt az uralkodók a Gízai-fennsíkon építtették fel monumentális síremlékeiket. Kevesebb mint 100 év alatt 3 hatalmas piramis-komplexum épült fel.

A legnagyobb a Kheopsz-Piramis, vagy Nagy Piramis, amely felépítéséhez a számítások szerint több mint kétmillió, átlagosan 2,5 tonna súlyú kőtömböt használtak fel. Az alapkövek között vannak 15 tonnásak is.

A Szfinx, az első ismert óriásszobor feltehetően i.e. 2500 óta őrködik a gízai nagy piramisok, a királynék kisebb kőgúlái, a templomok és a sírok nyugalma felett. Kinyújtott mancsaival 57 m hosszan nyúlik el a homokban, fejét 20 m magasra emeli.

A Gízai-piramis sokak számára lehet a bakancslista egy pontja!

A Gízai-piramis sokak számára lehet a bakancslista egy pontja!

 

22. Aludni egy cölöpökön álló bungalóban

Ezek a világ számos helyein megtalálhatóak Maldív-szigetektől kezdve Dominikán keresztül egészen Bora-Boráig. Ezeket a kívülről átlagos faházakat belül hatalmas luxus jellemzi. Jakuzzi, medence és sok más extra szolgáltatás várja az ide látogató “turistákat”. Sajnos az áraik is a luxus kategóriába sorolandók, mert több száz ezer vagy akár millió forint is lehet az itt eltöltött pihenés ára.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy mindenkinek bakancslistás főleg, amikor éjszaka a tenger lágy hullámaira térhetsz pihenőre.

 

23. Meglátogatni a világ leghosszabb üveghídját Kínában

A 488 méter hosszú sicsiacsuangi üvegpadlójú gyalogos függőhíd két meredek szikla között feszül, 218 méteres (66 emeletnyi) magasságban átívelve egy szakadék fölött. A Hopej tartományban, Pingsan megyében létesült látványhídról káprázatos kilátás nyílik a hegyekkel, természetes vízesésekkel, ősi városokkal és templomokkal tarkított Hunkjaku tájegységre. 

A hidat több mint 1000 négy centiméter vastag üveglapból állították össze. Az építtető, a helyi turisztikai vállalat szerint az üveghidat eleve úgy tervezték, hogy a közepe felé haladva kissé kilengjen a látogató alatt, némi “izgalommal” fűszerezve a páratlan vizuális élményt. 

 

24. Fürdeni az ördög medencéjében

Bakancslista

Bakancslista

Ha nem félsz a magasságtokról, és soha nem volt még alkalmad több száz méteres magasságban fürdőzni, akkor remek alkalmad nyílik rá a Zimbabwe és Zambia határánál álló óriási Viktória vízesésnél.

Létezik egy pont a vízesésen, amit csak „Az Örög medencéje”-ként emlegetnek a helyiek, és ugyanezen a néven híresült el a világ számára. Évente több ezer turistát csalogat Afrikába a különleges hely.

Minden év szeptemberében és decemberében a vízesés peremén egy természetes kőfal egy minimális sodrású örvényt hoz létre, amelyben relatíve biztonságosan úszkálhatnak a vállalkozó kedvűek.

Előfordult már a hely történelme folyamán többször olyan, hogy valaki túl közel merészkedett a vízesés pereméhez, majd véletlen megcsúszott, és lezuhant.

 

25. Pihenni a Kék Lagúnában

Kék-Lagúna

Izland egy hatalmas geotermikus mezőkkel rendelkező vulkanikus sziget. Minden turista, aki egyszer járt már itt lenyűgözőnek találta a természetes jelenségek és a tiszta víz miatt.

A lagúna vize olyan ásványi anyagokkal rendelkezik, mint a kén és a szilícium-dioxid, melynek hatására gyógyító hatást idéz elő. Nagyon sok bőrbeteg ember azt állítja, hogy amikor ide jönnek az egyfajta kúra számukra, ezért a lagúna egy orvosi központ is egyben.

Míg a meleg, ásványi anyagokban gazdag víz vonzza az embereket és gyógyító tulajdonságait számos látogató élvezheti,  a lagúna puszta kikapcsolódás miatt is tökéletes állomás. A természet, mely körbeveszi az valami elképesztő és nem véletlenül tartják a világ 25 csodájának egyikeként.

A látogatók kaphatnak itt luxus szolgáltatásokat, mint például a szilícium-dioxid iszap maszk pakolást, szauna és gőzfürdő lehetőségek, vízesés masszás, és a különböző pihenő övezetek, ahonnan tökéletes panoráma nyílik a lagúnára.

Érdekel Izland szigete is?  Izland, a természeti csodák szigete

 

Szeretnél utazni a jövőben? Nézz bele az Atlasz Travel ajánlataiba!

 

További bakancslista cikkeink

Bakancslista ötletek 1. rész

Bakancslista ötletek 2. rész

Bakancslista ötletek 3. rész

Bakancslista ötletek 4. rész

 

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube