loading...
Neuschwanstein kastély - Bakancslista

A 4. bakancslista részben is tovább kalandozunk a világban, hogy újabb és újabb látnivalókkal/élményekkel bővítsük a bakancslistánkat. Remélem, hogy szorgosan írjátok a listát, mert az utazás az egyetlen élmény, ami minden pénznél többet ér.

 

Bakancslista – az újabb rész

 

16. Zhangye Danxia Szivárvány-hegység, ​​Kína

Szivárványhegy Kína

A Szivárvány-hegység nem az a hely, amit megnézünk és azon kellene gondolkodnunk, hogy honnan származik a neve. Nehezen találunk szavakat látva ezt a geológiai csodát. Az „egy a bakancslistáról” ugyan elcsépelt kifejezés, de ez a hely minden bizonnyal az egyike ezeknek.

Érdemes megjegyezni, hogy ez egy kopár hegylánc így ellentétben más lehetőségekkel, itt nem tölthetünk el egy nyaralását, vagy hosszabb időt egy napnál. Ha Kínában látogatnál, próbáld ki ezt az útvonalat. Nem fogod megbánni.

 

17. Dinner in the Sky 

A Dinner in the Sky étterem vendégei 50 méteres magasan fogyaszthatják el a megrendelt ízletes fogásokat. Az üzemeltető cég többfajta bérlési lehetőséget kínál a vállalkozó szellemű, magasra vágyó vendégeknek. A Dinner in the Sky bárhol felállítható: a városban, valahol egy gyönyörű vidéki tájon, sportesemények vagy kulturális események helyszínén esetleg privát rendezvényeken.

A Dinner in the Sky a 2 legfontosabb aranyszabálya: exkluzivitás és biztonság. A magasba emelt szerkezet a legszigorúbb német szabványok szerint készült és Belgiumban gyártották. Mesés kilátás, finom ételek és egy igazi adrenalin bomba jellemzi ezt a fajta étkezést.

 

18. A svájci Trift függőhíd

A Trift híd egy gyalogos függőhíd a svájci Alpokban. A Trift Glacier tó felett található, kifeszítve 170 méteren. A híd siklóval közelíthető meg, amely szállítja az ide látogató turistákat. A sikló keresztül megy a Trift szurdok és völgy fölött.

Ez egy 90 perces túra innentől a hídig, melyen az átkelés már önmagában is bravúros teljesítmény. A híd 100 méterre a tó fölött van felfüggesztve, így a túrázóknak végig a magasban kell tartani a fejüket, hogy biztonsággal eljussanak az út egyik végétől a másikig. Inkább nézzék a közeli gleccsert és a tavat, mintsem hogy lefelé tekintsenek. A bakancslista egyik fő pontja legyen ez a adrenalinnövelő helyszín!

19. Neuschwanstein

Neuschwanstein Bajorország dél-nyugati részén, Füssen közelében, egy hegytetőn található. Ez ihlette a Csipkerózsika kastélyt, mely Disneyland látványosságává vált napjainkban.

A kastélyt az őrültnek titulált II. Lajos bajor király parancsára építették, akit az építkezés befejezése előtt 1886-ban holtan találtak. Neuschwanstein a legtöbbet fényképezett épület az egész országban és Németország egyik legpazarabb látnivalója, mely napjainkban is igen népszerű a magyarok körében is.

 

20. Hillier-tó, Ausztrália

Bakancslista- A Hillier-tó furcsa színével a világ egyik legkáprázatosabb természeti csodája. Ausztráliában, az aprócska Middle-szigeten található.

Arra számítottak, hogy hasonlóan a többi rózsaszín tóhoz a vízben mikroalgát találnak, például Dunaliella salinát, ami elszínezi a tavat. A Hillier-tóból származó vízmintákban azonban nem találtak alga előfordulására utaló jelet, így a tó színének okát továbbra is titok övezi. forrás

Hillier-tó

Hillier-tó

 

Szeretnél utazni a jövőben? Nézz bele az Atlasz Travel ajánlataiba!

 

További bakancslista cikkeink

Bakancslista ötletek 1. rész

Bakancslista ötletek 2. rész

Bakancslista ötletek 3. rész

Bakancslista ötletek 5. rész

 

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog