loading...

Videó a TDM Szövetség siófoki konferenciájáról

Május 17-18-án Siófok adott otthont a Magyar TDM Szövetség XIX. Országos TDM konferenciájának.

Az idei év fókusz ​témája a város 50​. születésnapj​a, amely​ről számos rendezvényen emlékeznek meg. A 2 napos konferencián szó esett az országos fejlesztési elképzelésekről. Gajda Tibor az MTÜ vezérigazgató-helyettese részletesen beszámolt a kiemelt térségek és a pályázatok állásáról, az ügynökség által koordinált fejlesztésekről.

A kiemelt térségek között a Mátra-Bükk lehatárolása márciusra elkészült, a Szeged-Makó pedig a félév végére megtörténik.
A szálláshely-fejlesztési pályázatok esetében panzió felújításra  800, új panzió, új szálloda létesítésére, meglévő hotelek felújítására több mint 300 pályázat érkezett, 200 milliárd forint forrásigénnyel, miközben, jelenleg 150 milliárd forint áll rendelkezésre, ezekre a célokra.

A konferencián mi is képviseltettük magunkat a Napraforgó Turisztikai Civil Társaság tagjaként. Nagyon pozitív és informatív volt a rendezvény és magas színvonalú.

Semsei Sándor, a Magyar TDM Szövetség elnöke a TDM szervezeti rendszer jelenéről és kihívásairól adott tömör helyzetelemzést, kiemelve az eredményeket is. A fő üzenet: helyben erősebbnek lenni.

A rendezvényen külön kiemelném, hogy a KidsOasis is képviseltette magát, ahol Gyetvainé Zováth Anikó bemutatta szolgáltatásukat, amely által a vendégek ténylegesen meggyőződhetnek arról, hogy a szálláshely milyen felkészültségi szinten van ahhoz, hogy éppen azt a szállodát válasszák, akik gyerekekkel szeretnének utazni hazánkban. Többlépcsős minősítést végeznek, melynek során ellenőrzik a szálláshely állapotát, akadálymentességét, a játszóterületeket, gyermekbiztos eszközöket, dugaljakat, a pelenkázóhelyet, családi asztalokat, gyermek étkezőeszközöket, és még sok más tényezőt. Ezek alapján “szélforgó” kategóriákba sorolják a szállásokat.

A konferenciáról videó is készült, amit az SM Production készített!

TravelHunter Közösség – Csatlakozz hozzánk 

Facebook oldalunk

Facebook csoportunk

Instagram

Youtube

forrás forrás