loading...

Az alábbi élménybeszámolót kaptuk a Viber csoportunk tagjától V.Lacitól. Ha te is szeretnél hasonló élményeket átélni, akkor csatlakozz a Viber csoportunkhoz.

A szöveg nincsen megszerkesztve, így 100% Laci írását fogjátok olvasni. Ha neked is van élményed velünk, akkor küldd el az info@travelhunter.hu e-mail-re!

Sztori és érkezés

Dubaj?Dubaj!Már régi álmom volt kijutni a legek városába. Szerettem volna látni a fényűzést, a pompát és átélni egy kicsit a “gazdag” érzést. Azt mondhatom mind meg volt. Az előzmény:rezeg a mobilom. Travelhunter Andris az. Írja,hogy érdekel-e Dubaj, 87.000!!! jó magyar forintért 1 hét? Mondom mivan? Teljesül az álmom, csak ennyiért?Elkezdtem felvenni a kapcsolatot, és már a visszaigazolás is rendkívűl gyors volt. Csupán fél óra és már választ kaptam a kérdéseimre. Hol,mikor,mi mennyibe és mit tartalmaz. Igazából ezek, amire mindig is kíváncsiak vagyunk mi Hunok ???? Leírta, hogy hogyan tudok a legegyszerűbben foglalni, mire kell figyelni. Kicsit kutakodtam a társoldalon, mert hát hátha ???? Na és bejött…Igazából csak reggelit szerettünk volna a szállásunk mellé, hiszen úgyis egész nap menni fogunk. Így is lett…Szemtelen 5700(azt hiszem) összegért lett is reggelink kemény egy hétre. Wizzair-rel mentünk, így ottmég rutinból hozzáadtunk elsőbbségi beszállást(ki ne hagyjátok)és plusz helyjegyet foglaltunk. Amennyiben valaki el tud vonatkoztatni a még nagyobb kényelemről,akkor utazzon nyugodtan velük, hiszen 105.000 forinttal olcsóbbak, mint az Emirates, viszont ugyanannyi idő alatt kint vannak. Tehát,repjegy pipa, eljön a nagy nap, becsekk. Igen ám, de tudni kell,hogy ilyenkor csak egy kisméretű kézipoggyász vihető, de mi ugye élelmesek voltunk és vettünk elsőbbségit, amivel plusz egy kisméretű is felvihető az utastérbe, plusz a kézipoggyászunk is velünk utazhat.

Becsekk, elsőbbségivel természetesen és irány a dutyfreeeeeee, mert az nagyon fontos. Azért írom, mert ugye ázsiáról révén szó, teljesen mások a higiéniai szokások. De!!! Tudnunk kell, hogy Dubaj nagyon odafigyel erre(is)úgyhogy ha észnél vagyunk, nem lesz baj. Már a repülőút is nagyon jól telt-hála sétálójános és társainak-viszont amikor leszálltunk, egy teljesen más világba csöppentünk. Tudtuk, hogy meleg lesz…na de ennyire???? Este 20:00 óra után landoltunk helyi idő szerint, a hőmérséklet 41 fok!!!Na jó, repülőből ki, fogjunk taxit. Na ez nem gond. Jönnek, ha kéred, ha nem. Viszont nem tolakodóan. Tudni kell, hogy a taxi Dubajban rendkívűl olcsó. 4-en mentünk, 80 km-re volt a szállás, de nem fizettünk többet, mintha bementünk volna a Lisztről a belvárosba. Tehát nem egész 1 óra és a szálláson voltunk.

Szállás és a város

Indiai feeling. Ezt már mi választottuk, mert egyrészt olcsóbb volt, másrészt volt reggeli, ami a napindításhoz elengedhetetlen. Alvás, másnap taxival a Dubai Mall-ig-soha többet-80 dirhamért. A váltó 75 forint. De, a nap nagy részért ott töltöttük. Lélegzetelállító, grandiózus és megalomán. Igazából ezzel tudnám leírni azt a látványt, ami fogadott minket. Már a külső mérete is óriási, de hogy belül van egy akvárium, egy jégpálya, mozi 3D terem-ami 4D-s-az az 1500 volt, ami benne fellelhető, fenomenális. Mondanom sem kell, nem tudtuk bejárni. Esteledett, így hát kifelé indultunk…itt kapott el minket egy ügynök, ami Bp-en is megtalálható: Hop on-Hop off…abszolút érdemes velük szóba elegyedni, már csak azért is, mert amilyen jegyet vettünk,azzal 4!napig oda mentünk ,ahová csak akartunk és annyiszor, ahová csak akartunk. Most jön az összeg: 350 dirham fejenként. Ezzel egész Dubaj bejárható. A buszok fél óránként mennek, térképet adnak. Külön csomagok vannak,így kiválasztható kinek mi az ideális.

A miénkben benne volt a Burj Khalifa-124.emelet-hajókázás-éjszakai túra-kávé-múzeum-akvárium-dzsungel,stb. Lélegzetelállító, mit meg nem adnak,hogy lenyűgözzék az utazót.

Meg kell nézni, ez nem vitás. Viszont a hőség, na az már egy más tényező. Mi júliusban mentünk-amikor a legmelegebb van. De!Hozzá lehet szokni. 2 nap és azt vettük észre, hogy igazából meleg, de annyira nem, zavaró. Viszont mindenhol vannak plázák, ahol ezt a forróságot is el lehet viselni és közben könnyíthetünk a pénztárcánkon. ???? Költőpénz: sokat vigyetek. Sokat! Mert, ha bizony mindent ki akartok próbálni, annak bizony ára van. Itt ki is derül, hogy dubajba kijutmni nem is drága, inkább az ottmaradás a zsebbenyúlós ???? Nekem miután kiszámoltam, cirka félmilliómba volt, kp-val együtt (ebből maga a szállás és repjegy volt 87.000 Ft) Ez lehet valakinek sok, valakinek kevés, de ennyi minimum kell, ha jól akarod magadat érezni. Váltani csak dollárt, azt kell kivinni.Mindenhol szeretik, de dirhammal jobban lehet kufárkodni ???? Minden klímás gyerekek! Még a buszmegálló is. Gyalogosan halál a 46! fokos hőség. Ezt már nem lehet megszokni. Kevesen vannak az utcán. Csak minimális időt lehet az tucán tölteni.

Mindehova be kell menni. A kicsi boltba a nagyba a luxusba a csóróba…mert olyan is van. Az aranypiac normális embernek csakis a téli időszakban látogatható, annyira meleg van. Mert az egy piac, ott nincs klíma. Ugyanígy a fűszerpiacon sem. Nem tanácsos odamenni októberig. Viszont utána igen. Összegezve gyerekek: Dubaj megéri,megérte és fantasztikus.Fantsztikus,mert 40 évvel ezelőtt még csak homok volt,ahol ma egy 800 méteres felhőkarcoló áll. Fantasztikus, mert van víz, ahol egyébként nincsen. Fantasztikus, mert fényűző, mert hatalmas, véget nem érő, és igazából ésszel fel nem fogható…Mert ez:DUBAJ!!!

Remélem velős voltam. Még 1x szeretném megköszönni a TravelHunter srácoknak, mert erre vágytam évek óta és ha ők nincsenek, akkor csak a szállás+utazás lett volna 200-300 ezer Ft!

Itt van pár kép:

Küldd el te is az élményed: info@travelhunter.hu