loading...
Florida látnivalók

Florida látnivalói – Az Amerikai Egyesült Államok délkeleti részén fekvő félszigetről mindenki hallott. Pálmafák, hosszú homokos tengerpartok, napsütés, Miami Beach. Ez mind jellemző Floridára. De ezenkívül rengeteg jó program vár itt, amit most bemutatunk Nektek!

 

Florida látnivalói

Daytona Beach

Miami Beach mellett a leghíresebb tengerpart. Több km hosszú partszakasz, ahol vidámpark is van. Emellett igazi motorsport-paradicsom.
De ha valami igazán egyedire vágysz, bérelj egy autót és vezess a tengerparton, a napozók közvetlen közelében, mivel ez itt megengedett!

 

Cape Canaveral

Itt van a Kennedy Space Center, az űrközpont. Ha szerencsés az idelátogató, akár élőben is láthat rakétafellövést (a honlapjukon vannak az időpontok). A látogatóközpontban rengeteg látnivaló van, pl. szimulációk és egy űrsiklót is megnézhetsz.

 

Orlando

Florida látnivalói közül az egyik kötelező, az állam szórakoztató fővárosának is hívják. Nem tengerparti város, de 80 km-re fekszik Daytona Beach, így nem kell sokat utazni, hogy egy remek tengerparthoz érjünk.

Gatorland egy hüllőpark, ahol aligátor mellett gyíkokat és pitonokat is meg lehet nézni testközelből.

Seaworld egy nagy multi-vízipark csúszdákkal, hullámvasúttal, medencés show-kal és még rengeteg vizes szórakoztató programmal.

Universal Studios Florida egy filmes élménypark, ismert filmekből, sorozatokból és rajzfilmekből lévő figurák elevenednek meg a hullámvasutakon, 4d-előadásokon és még sok más helyszínen.

Islands of Adventure a Universal Sudios része, egy kalandpark, ami tulajdonképpen egy vidámpark is egyben. Nyolc szigetre van felosztva, mindegyiken külön témájú szórakoztató programok vannak.

Walt Disney World az ismert rajzfilmstúdió élményparkja, ahol a híres kastély, a Magic Kingdom is áll. Két vízipark is található itt.

Ha Orlando, akkor Disneyland

Tampa

A nyugati partnál fekvő nagyváros, amely híres cigarettagyártásáról.

Fő látványossága a Busch Gardens, amely leginkább vidámpark és állatkert keveréke. Több hullámvasút is található itt, aki szereti, annak nagy élmény lesz a park.

Másik turistacélpont a Florida Aquarium. Ez egy háromemeletes, üvegkupolás akvárium, amely a környék tengereinek élővilágát mutatja be.

 

Fort Lauderdale

A városban rengeteg az épített vízicsatorna, amiért Amerika Velencéjének is nevezik. Mindenképp érdemes kipróbálni a vízitaxit, ahonnan csodálhatjuk a part menti villákat és a yachtokat.
Emellett népszerű célpont a főiskolások körében is, akik nagy számban jönnek ide kikapcsolódni a szünidejükben, mivel nagyon jó a strandja. A hosszan elterülő homokos tengerpartot sokan szebbnek tartják Miami Beach-nél is.

 

Miami 

Florida legnagyobb nyaralóvárosa, kellemes éghajlattal. A keleti partvidék legtöbb hajójárata innen indul a karibi részre. Maga a város nem különösebben érdekes, a csodás tengerparti része az, ami vonzza ide a turistákat.

Miami Beach egy mesterséges sziget, ami hosszú gyönyörű tengerpartjáról és az azt övező felhőkarcolókról híres. Ezen belül a déli rész, South Beach, ahol az igazi miamis hangulat uralkodik.

Jungle Island egy zoológiai park, főként madarakat lehet természetes közegben megtekinteni.

Seaquarium az USA legnagyobb tengeri akváriumparkja, ahol bemutatók mellett akár a tengeri halak medencéjébe is lemerülhetsz.

A Zoo Miami város déli részén lévő hatalmas állatkert, amit gyalogosan, vízen csónakból vagy a kifutók feletti magasvasúton is meg lehet tekinteni.

Bayside Marketplace a tengerparton lévő vásárlónegyed, ahol rengeteg üzlet, étterem, bár van. Turisták és a helyiek is nagyon kedvelik.

 

Everglades Nemzeti Park

Egy hatalmas nemzeti park, ahol változatos program várja a turistákat. Természetes közegben lehet látni a növényeket és az állatokat, ami közül kiemelkedik az Aligátorfarm.

 

Key West

Az ország legdélibb része, ahová az 1-es főút (Overseas Highway) vezet főképp az óceán felett. Fantasztikusan szép település, igazi kertvárosi hangulata van. Ha béreltek autót, akkor látogassatok el ide, Florida látnivalói között ez is ott van a topon!

Az egyik legnépszerűbb turistalátványosság Ernest Hemingway író háza, ahová belépő ellenében be is mehetünk körbenézni.

Mindenképp ajánlom Key Westet, nekem kétszer is volt szerencsém eltölteni egy-egy napot. Nem nagy a város, nem is mondhatnám azt, hogy rengeteg látványosság található itt. Azonban a hangulat és a kellemes idő egyedülálló! 

Key West kikötőjében, hátam mögött egy óceánjáró

Key West kikötőjében, hátam mögött egy óceánjáró

 

Fontos tudnod, hogy az USA-ba belépéshez engedélyt kell kérni online:

Amerikai vízum- Mi a teendőd, ha az USA-ba utazol? – Travelhunter

Amerikai vízum – Biztos többen is gondolkodtok az USA-ba utazásról és nem tudjátok pontosan, milyen teendők állnak Előttetek. Ebben a cikkben azt írjuk le, milyen adminisztrációs és egyéb teendőid vannak, ha az Egyesült Államokba akarsz utazni. Mindezek természetesen csakis turista célú utazásokra érvényesek, munkavállalásra nem!

 

 

Csatlakozz a csoportunkhoz

Facebook csoportunk, ahol sok remek ajánlat vár!

Szeretnél több cikket olvasni? Nézz körül itt: Blog-oldalunk