loading...
GoPro a nyaraláshoz

GoPro a nyaraláshoz vagy drón? Tagadhatatlan, hogy napjainkban már a kézi videokamera és a fényképezőgép sem azok a kellékek, amiket egy ember vagy család magával visz a nyaraláshoz. A technika fejlődik és ez az utazási iparágra is kihat, ugyan is elképesztően komoly felvételekre képesek ezek a “kütyük” legyen szó a GoPro-ról vagy egy Drón-ról de manapság már egy okostelefon is, olyan felvételekre képes mint a fent említett gépek.

Ismerkedjünk meg ezekkel az eszközökkel, melyek tényleg egy felejthetetlen emléket tudnak elraktározni számunkra. Ennek megfelelően nem egy technikai beszámoló vagy összehasonlító tesztelés következik, sokkal inkább annak bemutatója, hogy mire és talán hogyan érdemes a nyaraláskor, mindennapi életben, hobbisportok alkalmával használni őket.

GoPro a nyaraláshoz

Egy elsősorban extrém sportokhoz készült mini HD kamera gyártója, amit könnyen lehet ruházatra, sisakra, szörfdeszkára, autóra vagy sílécre rögzíteni. Nagy látószögű, nagyon jó minőségű képe van, elképesztően magas felbontása van. Az új készülék már képes 4K30 lenyűgöző videók felvételére is. Biztos sokan érdeklődtök az újdonságok iránt, legalább annyira hogy kipróbáljátok, megnézzétek azokat.

Mennyi az ára?

Az ára sajnos nem a magyar fizetésekhez van igazítva, de mindenképpen érdemes beruháznunk egy ilyen eszközre  ha a pénztárcánk engedi. Az újabb típus a GoPro Hero 4 -nek 2 fajtája is van a Silver és a Black a kettő között talán a legnagyobb különbség az, hogy a Black sokkal gyorsabb, mint a társa. Az árakat nagyjából egy 135-160 ezer forint közé tehetjük. Itt egy kis kedvcsináló videó a Zakynthos-i nyaralásunkról, ahol használtunk GoPro-t:

Drón:

Talán ezt kevesebb embernek kell bemutatnom, hogy mik is ezek a repkedő “izék” ahogy manapság hallom, de érdemes megemlíteni, hogy a drón jelentése, pilóta nélküli légi jármű. A légi jármű lehet repülőgép, helikopter, quadkopter, hexakopter, octokopter, stb.

De nagyon sok ember úgy ismeri ezeket, mint elsősorban katonai feladatokra alkalmazott olyan repülőeszköz, mely valamilyen ön- vagy távirányítással (leggyakrabban a kettő kombinációjával) rendelkezik, emiatt fedélzetén nincsen szükség pilótára. Amennyiben katonai célokra használják, a harci robotok egyik fajtája. Mára már az élet minden területén hasznukat vehetjük, elérhetővé váltak magánszemélyek számára, illetve különböző piacokon és szakmákban is hatalmas segítséget nyújthatnak ezek a gépek pl: mezőgazdaság, gyógyszeripar. GoPro a nyaraláshoz

Felderíthető vele nehezen, vagy egyáltalán nem megközelíthető terület , ezzel megkönnyítve tűzoltók, rendőrök és egyéb élet- és vagyonvédő szervek munkáját. Áradásoknál illetve gátak ellenőrzésénél szintén bevethetőek ezek a szerkezetek. Úgy gondolom használata robbanás szerűen terjed legyen szó hobbi vagy munkaterületen való használatáról. Az ára ezeknek a gépeknek nagyon változó és eltérő, mert függ a minőségtől és a felszereltségtől.

Mennyibe kerül?

A kezdőtől a profi gépekig mindenki megtalálja a neki való drónt. A kezdő gépek 20-50 ezer forintig terjednek, haladó gépek 50-150 ezerig és 150 felett egészen több millióig vannak a profi gépek, mint például a DJI Phantom drónok, ami az én személyes kedvencem.

Rengeteg sok videót látunk, hogy mennyire hasznosak tudnak lenni és milyen módon tudja kiszolgálni az embereket. Azonban fontos megjegyezni, hogy egyre több és szigorúbb szabályozások lépnek hatályba a drónok ellen, ami egyre szűkebb teret ad nekik, csak egy egyszerű példát mondjak pl: 150 méter magasságig repülhet, és az irányító személytől való távolság is 150 m lehet, illetve maximum 25 kg lehet egy drón, 150 m felett már a Légügyi Hivatalba kell bejelenteni az eszközt. GoPro a nyaraláshoz

Mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el a szabályokat mielőtt beruház egy drónra. Itt egy kis kedvcsináló videó hozzá.


Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube