loading...
Hawaii programok

Hawaii ideális úti cél a kalandvágyók és a természetkedvelők számára egyaránt. Rengeteg a teendő, látni és tapasztalni való függetlenül a pénzügyi keretünktől. A legjobb Hawaii programok kerülnek bemutatásra, hogy igazán felejthetetlen legyen az ott eltöltött időd.

 

Hawaii programok

Búvárkodás Maui-n

Maui ideális hely a búvárkodásra több okból is. Be lehet úszni a partról, és máris sok a látnivaló a sziget lankás partjainál.

Továbbá – nagy esély van rá, hogy találkozunk zöld tengeri teknősökkel. A teknősök gyakran mutatnak nagy érdeklődést a búvárok iránt, még az is lehet, hogy hagyják magukat megközelíteni. Micsoda fantasztikus víz alatti fotózási lehetőség ez.

Ne feledjük el, hogy ne érintsük meg a teknősöket, mivel ez egy veszélyeztetett fajta. Egyszerűen csak élvezzük ki az időt, hogy természetes élőhelyükön csodálhatjuk meg őket.

Teknős

 

A jó öreg autós kirándulás

Az autós túra kiváló módja annak, hogy rövid idő alatt bejárjuk az országot.

Hawaii legtöbb szigete körbejárható autóval, és érdemes is ellátogatni rájuk több okból is.

Egy autós túra a nagy szigeten lehetőséget nyújt arra, hogy a sziget láva mezőit közelről is tanulmányozhassuk. Molokai-n autózva gyönyörködhetünk a pálmafákkal teli strandok látványában.

A legkalandosabb minden bizonnyal a Maui-n található 340-es út, a sziget sziklás oldalán, áthajthatunk a vízmosásokon, ahol a hullámok összecsapnak a part mentén – mindaddig, amíg a kocsi bérleti szerződése mindezt lehetővé teszi.

 

Kirándulás a Kalalau úton a Na Pali partoknál Kauai-n

A Kalalau úti gyalogtúra Kauai-n egy kötelező program a komoly túrázóknak. Sár, hömpölygő patakok és sziklás lejtők – mi mást is kérhetnénk?

Ne felejtsünk el, sok vizet magunkkal vinni, viseljünk olyan ruhát amit nem sajnálunk beszennyezni, valamint nem árt egy pár jó túrabakancs.

A kevésbé tapasztalt túrázók jobban teszik, ha két napot szánnak erre a kalandra. Ez esetben nem kell rohanni, hogy célba érjünk, így gyönyörködhetünk az út menti tájban.

A túra befejeztével, megjutalmazhatjuk magunkat azzal, hogy az egyik tengerparti villába érkezünk, ahol csak feltesszük a remélhetőleg nem túl felhólyagosodott lábunkat, és élvezzük a kilátást.

 

Oahu-n lógni egy szörfdeszkán

Nem mehetünk haza Oahu-ról anélkül, hogy ne használnák a kezünket (vagy lábunkat). A szörfözés a Hawaii programok kihagyhatatlan pontja!

Oahu partvonala tele van szörfösökkel – néhány barátságosabb terület ideális kezdők számára is. Egyes területek viszont csak a nagyon tapasztalt szörfösök számára ajánlottak.

Waikiki Beach otthont ad egy szörfiskolának ahol a helyi lakosoktól leckéket vehetünk. Ez egy ideális hely a kezdéshez.

Hawaii szörf

 

Fedezzük fel a Hawaii Vulkánok Nemzeti Parkot a Nagy-szigeten

Rengeteg a teendő Hawaii Nagy-szigetén, de mindenképpen a Hawaii programok egyik pontjaként szerepeljen egy látogatás a Hawaii Vulkánok Nemzeti Parkjába. 

Ez a park egyike a világ azon helyeinek, ahol lávamezők között lehet gyalogtúrázni. Képzeld el, milyen jó is lehet mindez!

A Nagy-sziget öt vulkán kitörése révén alakult ki, melyek közül kettő mindmáig aktív. Különösen a Kilauea, mely rendszeres aktivitást mutatott az elmúlt 30 évben.

 

Ajánlott cikkünk

Mi a teendőd, ha az USA-ba utazol?

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

 

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube