loading...
Ibiza látnivalók

Ibiza látnivalók – Európa legbulizósabb szigetének is nevezik, mindemellett természeti csodák terén is sokat nyújt Ibiza. Fiatalok, családok, idősebbek mind megtalálják a megfelelő pihenési lehetőséget maguknak. Mi segítünk Nektek egy kis leírással, hogy megkönnyítsük a szigeten való tájékozódást és élvezhessétek Ibiza legismertebb helyeit! A cikk végén interaktív térkép segít a tájékozódásban!

 

Közlekedés Ibizán

Érdemes autót bérelve bejárni a szigetet.

A reptérről a fővárosba a 10-es busz közlekedik. A napi közlekedési időszakok és a megállók itt találhatók. 

A sziget buszközlekedésének áttekintő térképe itt található! Ezen belül a vonalak menetrendjei itt vannak. A vonalak jegyárait pedig itt találod!

Útvonaltervező itt érhető el!

Hajóval elérhető Mallorca és Formentera szigete is. Utóbbi igazi csendes sziget, alig egy órás útra Eivissától. Menetrend és jegyfoglalás itt lehet.

Formenterára az Aquabus nevű hajóval is átjuthatunk, online foglalva 10 %-kal olcsóbb a jegy (olcsóbb, mint a Baleria társaság jegyára).

 

Szórakozóhelyek

Külön bejegyzést érdemel ez a téma, hiszen Ibiza talán Európa „legbulizósabb” helye. Nyaranta a leghíresebb dj-k, zenészek lépnek fel a klubokban. Néhány a legnépszerűbb helyekből: Amnesia, Space, Privilege, Pacha. 

Hol találhatóak a népszerű diszkók?

Amnesia: a fővárostól 6 km-re San Antonio felé.

Pacha: Eivissa belvárosától 1,5 km-re, így a fővárosban tartózkodóknak tökéletes.

Privilage: Amnesia-hoz közel van, Eivissától 8 km-re San Antonio felé.

Space: a fővárostól 5 km-re San Antonio felé.

A sziget klubjainak listáját és azokról minden információt az ikonra kattintva itt találod! Ezen belül láthatod az adott szórakozóhely buliprogramját.

A belépők ára széles skálán mozog, van, ahol 80 €-t is elkérnek egy jegyért. Online is megvehető (sokszor olcsóbban), az előbb említett programnál vagy ezen az oldalon.

Május végétől szeptember végéig kifejezetten a bulizókat szolgálja ki a DiscoBus. A fenti szórakozóhelyekre juthatunk el vele Eivissából, San Antonióból, Santa Eulariából és Es Canarból. 

A menetrendet itt találod! A „Mapas” fül alatt a megállók pontos helyét nézheted meg térképen!

 

Ibiza látnivalók

Ibiza nyaralás szempontjából is tökéletes, hisz sok remek tengerpart várja az idelátogatókat!

Strandokról leírást itt találtok!

 

Eivissa

A sziget fővárosában minden adott a nyaraláshoz: üzletek, bárok, éjszakai élet. Ibiza látnivalók felfedezése mellett szánjunk időt Eivissára!

Két részre osztható: az alsó város (kikötő, La Marina, Sa Peña) és a felső város (Dalt Vila). Legérdekesebb Sa Peña negyed, ahol a fehér házak között sétálva egy kicsit a régi, halászatból élő időkbe mehetünk vissza.

A város központja a Passeig Vara del Rey sétálóutca. Nem kell hosszú utcára gondolni, inkább a hangulat miatt érdemes egyszer végigsétálni.

Az óvárost érdemes bejárni, aminek fő látnivalója a katedrális. A felső városrész tetején lévő várban találjuk, aminek várfaláról fantasztikus kilátás nyílik a városra és a tengerre.

Emellett pár órát rá kell szánni az utcákon való gyaloglásra is, élvezni a kellemes hangulatot. A kikötőben a sok luxushajó csodás látványt nyújt, főleg este a legjobb sétálni ezen a részen.

Hát igen! Egy Ibiza nyaralás tuti mindenkinek tetszeni fog!

Hát igen! Egy Ibiza nyaralás tuti mindenkinek tetszeni fog!

Playa d’en Bossa

A főváros és a reptér között terül el, ahol számos éjszakai klub és egy hosszú homokos strand található. Ezek miatt Ibiza egyik legfelkapottabb helye.

Az Aguamar Water Park vízipark ideális program a kisgyerekes családoknak is.

A Bora Bora Ibiza egy tengerparti klub a strandon, ahol szinte mindig várja program az idelátogatókat. Információkat a hivatalos honlapon találtok!

Ezenkívül a DC10 és a Sankeys Ibiza szórakozóhely érdemel említést.

 

Platja des Cavallet és Platja de ses Salines

Tovább Playa d’en Bossából délnyugatra található ez a két híres strand. Sok étterem és bár van a parton, remek homokos strand mindkettő.

 

Es Vedra

A sziget délnyugati részén lévő sziklás sziget, ahová mindenképp érdemes elmennünk.

Vasárnaponként indul hajó és a sziget partjainál lehetőségünk van úszni is. Információt itt találtok!

 

San Antonio

A fővárostól északnyugatra fekszik a második legjelentősebb település. Több híres szórakozóhely található itt is: Eden, Es Paradis, O Beach Ibiza.

A Slingshot egy kis méretű vidámpark, kisebb szórakozásnak megfelel. Több információ a facebook-on.

Az Aquarium Cap Blanc egy kisebb akvárium San Antoniótól nem messze. Információkat a hivatalos honlapon találtok!

Cala Bassa egy nyugatra fekvő gyönyörű partszakasz, ami busszal és hajóval is elérhető. A Cala Bassa Beach Club honlapján lehet informálódni.

A Cala Salada a Cala Bassával ellentétben nyugodtabb partszakasz északra egy gyönyörű öbölben. Hajóval érdemes menni a városból, információk itt.

Cala Conta Cala Bassán is túl fekvő csodálatos partszakasz strandrésszel. Busszal és hajóval is elérhető. Utóbbiról információt itt találtok! 

 

Portinatx

A sziget északi részén lévő üdülőhely, Ibiza egyik legszebb nyaralóhelyének tartják.

A strandok itt lassan mélyülnek, a víz sekély és nem az éjszakai élet dominál itt. Emiatt főleg a családosok jönnek ide pihenni.

 

Cala San Vicente

Kis üdülőtelepülés az északkeleti részen gyönyörű öbölrésszel. Családoknak ideális hely, csendes, finomhomokos stranddal.

 

Santa Eularia

Eivissa és San Antonio után a 3. legnépszerűbb nyaralóhelye. A sziget keleti részének fő üdülő-központja, ami inkább a családok számára tökéletes hely.

Pálmafákkal szegélyezett sétánya és homokos tengerpartja egyaránt nagyon gyönyörű.  Ragyogó kilátás nyílik a város fölé magasodó Església de Puig de Missa templomtól.

 

Es Canar

Nyugodtabb pihenésre alkalmas város. Itt található a híres hippi-piac, ami szerdánként van.

Népszerű strandolóhely a település északi részén lévő Cala Nova.

 

Las Dalias hippi-piac

Es Canartól nem messze van a másik híres hippi-piac, a Las Dalias. Itt éjszakai piac van, a Las Dalias étterem mellett gyakran élőzenével fűszerezve.

 

Cala Llonga

A fővárostól nem messze keletre fekszik ez a tipikus családos üdülőhely. Gyönyörű öbölben van, homokos tengerpartja lassan mélyülő.

 

Formentera

Ibizától délre pár km-re található ez a sziget, ami szintén kötelező program. Csakis hajóval megközelíthető, fehér homokos tengerpartja miatt érdemes már délelőtt áthajózni. Az átjutásról minden információt itt találtok!

Mindegy, hol nyaraltok, ez a kis sziget Ibiza látnivalók között legyen benne!

Ibiza látnivalók között van Formentera szigete

Ibiza látnivalók között van Formentera szigete

 

Időjárás

Az igazi szezon időjárás tekintetében is április-szeptember között van. Ezen belül egy Ibiza nyaralás szeptemberben a legjobb, ha nem szereted a zsúfoltságot!

November a legcsapadékosabb hónap, de a téli időszak alatt is lehet számítani esőre. Télen nappal sincs 14 foknál hidegebb, a nyár kellemesen meleg.

Éves időjárási adatokat itt találtok!
 

Ibiza látnivalók térképen

Ibiza térkép strandokkal

 

Ismerd meg a másik Baleár-szigetet is:

Mallorca látnivalók, közlekedés, időjárás, térkép – Travelhunter

Mallorca látnivalók – A világszerte ismert spanyol sziget ideális ötvözete a nyaralásnak és a bulizásnak. Fantasztikus természeti szépsége pedig a sziget felderítésére is tartogat programokat. A számtalan remek stranddal rendelkező Mallorca látnivalók sokaságát nyújtja. Mivel már itthonról is elérhető áron tudunk utazni ide, készítettünk egy leírást, hogy segítsünk Nektek a zavartalan pihenésben.

 

 

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség - Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube