loading...
Francia Riviéra

Cote d’Azur, azaz a Francia Riviéra. Az olasz határtól húzódó Földközi-tengeri partszakasz valódi gyöngyszem Európán belül. Ki ne hallott volna például Monacóról, ahol a luxus minden formája tárul elénk. Sok látnivaló van ezen a részen, mi 5 remek várost hoztunk el Nektek.

 

Nizza, a Francia Riviéra “fővárosa”

Remek kiindulópont, mivel Monaco és Cannes is közel van, így érdemes ide tervezni a szállásunkat.

Legismertebb része a tengerparti sétány, a Promenade des Anglais, amely 7 km hosszú. A keleti részén, a kikötőn túl áll egy dombon a Fort du Mont Alban erőd. Érdemes felmászni ide, mert a panoráma a városra és a Déli-Alpokra fantasztikus.

A Cours Saleya piacot a sétánnyal párhuzamosan pár utcával arrébb találjuk. Ezt a virág-, zöldség- és gyümölcspiacot mindenképp keressük fel, mert rendkívül széles választékkal várják a turistákat.

Meglepően sok múzeum található a városban mint például a MAMAC, Chagall Múzeum, Matisse Múzeum, Ázsiai Művészetek Múzeuma.

A kirándulásokat szeretőknek ajánljuk a Sentier Littoral „túrát”. Ez egy, a kikötőből induló kb. 4 km-es tengerpart mellett futó sétány, ami Villafranche kikötőig tart. Néhol sziklákhoz erősített vaslépcsőkön vezet az út, de abszolút biztonságos mindvégig.

Monaco

A világ 2. legkisebb országa a gazdagság egyik jelképe. Itt a legmagasabb az egy főre jutó euró milliárdosok száma, így aki még nem járt ott, elképzelheti, mit láthat az utcákon. Nemhiába a Francia Riviéra egyik ékköve a város!

Leghíresebb látványossága a Monte-Carlo Kaszinó. Az épület belül is impozáns, a kaszinó előtti téren pedig érdemes elidőzni egy kicsit.

A kaszinó mellett áll a Hotel de Paris, aminek árai sajnos nem a mi pénztárcánkhoz van mérve. A szálloda már 1863 óta fogad vendégeket.

A kikötőn túl egy dombon található a Palais du Prince, azaz a Hercegi Palota. Belépő ellenében körbe is lehet menni a palotán belül.

A kaszinótól nem messze, a tengerpart mellett a Japánkert is érdekes helyszín. Szép fák, virágok között kialakított vízesések, tavak remek látványosság, ahová ingyenesen mehetünk.

A Jardin Exotique de Monaco egy botanikus kert a város nyugati részén. Nemcsak a kertben lévő növények miatt érdemes idelátogatni, hanem a városra kilátás is fantasztikus innen.

 

Cannes

A város leginkább a filmfesztiválról híres, de másik két város mellett ez a 3. ikonius Cote d’Azur helység.

Központja a Le Suquet óváros és a Vieux Port kikötő. Élvezetes sétálni a sikátorokon keresztül, megcsodálva a városfalat vagy az őrtornyot.

Külön kiemelendő a Rue Meynadier utca, ahol ínyenc élelmiszert kínáló boltok (sajt, hús, stb.) találhatóak.

A Croisette sétányon van a strand, közel 1,5 km hosszan terül el ez a finomhomokos tengerparti rész.

 

Éze

Ez egy mészkőcsúcsra és köré épült kis város Nizza és Monaco között található. Fantasztikus kilátással rendelkezik és még jobbá teszi, hogy autóval nem lehet behajtani.

A település híres a parfümüzleteiről, mivel Provence tartomány ezen részén állítják elő a növényi kivonatokat, amiket felhasználnak a gyárak.

A hegy csúcsán áll a vár és a füvészkert, ahol sokfajta kaktusz látható. De ami igazán a legjobb, az a panoráma a tengerre.

Antibes

A Nizza és Cannes között található várost a Fesztiválok városának is nevezik. Picasso is szeretett itt lenni, egy múzeum is található róla.

A városnak leginkább a hangulata, ami vonzó, látnivalói közül talán a Marineland és az AntibesLand, a vidámpark emelhető ki.

Tipp a közlekedéshez

A városok között a legegyszerűbb közlekedési mód a 100 jelű busz. Ez Nizza – Monaco – Menton útvonalon közlekedik, a jegy ára pedig mindössze 1,5 €.

A buszok menetrendjeit itt találod: https://www.lignesdazur.com/en

 

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog