loading...

A Travelmath kutatásának keretein belül 26 mintát gyűjtöttek be a mikrobiológusok 4 különböző repülőről, hogy aztán megvizsgálhassák a baktériumok telepképző egységeinek számát. Vajon, könnyen össze lehet szedni különböző betegségeket a repülőgépen vagy sem? Hol találhatóak a legkoszosabb helyek a repülőgépen?

Hol találhatóak a legkoszosabb helyek a repülőgépen?

1. A biztonsági övünk csatja – Nagyon sok ember fogdossa össze a biztonsági övet, ami nem meglepő, hiszen kötelező magunkat becsatolni a le és felszálláskor, illetve, amikor a kapitány jelzi számunkra a légörvények miatt.

2. Az étkező tálca – A legkoszosabb helyek a repülőgépen listájába tartozik a lehajtható étkezőtálca is, ami a rangsorban az első helyen végzett. Általában ugyanis nincs idő letörölgetni két út között, ha pedig mégis megteszik, általános tisztítószert használnak fertőtlenítőszer helyett. Ez nem pusztítja el a kórokozókat teljesen, így gyakorlatilag elkerülhetetlen az érintkezés.

Amikor ételt vagy italt rendelünk, akkor mindenképpen használnunk kell a támaszték miatt. Sokan ezt használják könyöklésre is, sőt még alvásra is.

3. A fej feletti ventilátor – Csupán egy hajszálnyival előzi meg a következő tárgyat, a legkoszosabb helyek a          repülőgépen listán. Általánosságba elmondható, hogy szinte minden ember hozzányúl ehhez is. Pláne nyáron, amikor melegünk van, akkor azonnal tekergetjük, hogy egy kis hideget varázsoljunk vele. Azonban, amikor már utazunk egy jó ideje, akkor a gépen nagyon hideg szokott lenni, így egy újabb tekerést végzünk el rajta, hogy ne fázzunk.

4A Wc öblítő gombja – Ezen nem lepődünk meg, de érdekes, hogy ezen kevesebb bacit találtak, mint az  étkezőtálcán, de az még érdekesebb, hogy a ventilátor is megelőzi. Ennek egy oka van, hogy törvényi előírások vannak arra, hogy a mosdót alaposan fertőtleníteni kell!

Mire figyelj és hova ülj?

Ha te is gyakran szoktál repülni, óvatosságból nem árt magaddal vinni az útra néhány fertőtlenítő kendőt, és alaposan áttörölni az alábbi felületeket, hogy elkerüld az esetleges betegségeket. Ezek voltak a legkoszosabb helyek a repülőgépen.

A kutatásból az is kiderült, hogy a folyosó melletti helyek fertőzöttebbek mint az ablak mellettiek, hiszen több ember halad el és ér hozzájuk. Ezért nem ajánlott az arcoddal hozzásimulni, amikor aludni próbálsz. Újabb érv szól tehát az ablak mellett, ahol a kilátást is élvezheted, és még a bacikat is nagyobb eséllyel kerülheted el.

Szeretnél több cikket olvasni? Nézz körül a blog oldalunkon!

Közösségi oldalaink:

Facebook oldalunk

Görög csoportunk

Facebook utazásos csoportunk

Akciós hazai wellness ajánlatok

Instagram

Youtube