loading...
Személyiségtípusú

Személyiségtípusú- Lelkiismeretes vagy? Inkább extrovertált ? A nyughatatlanság a legdominánsabb tulajdonságod? Mindenkinek más úti cél passzol a legjobban a személyiségéhez. Itt van pár tipp, hogy a következő nyaralásod felejthetetlen legyen.

Egy átlagos magyarországi munkavállalónak évente néhány hét szabadság jut, már csak ezért sem mindegy, hogy hova tervezzük a nyaralásunkat és mit választ magának az ember. Az olcsóság és a kényelem a legfontosabb szempontok idehaza, de amikor döntést kell hozni arról, hogy hova utazzunk, nem árt, ha jól ismerjük önmagunkat. A tökéletes választáshoz az kell, hogy rátaláljunk személyiségünk legfontosabb alapvonásaira.

A személyiségünk leírására alkalmazott pszichológiai modellek egyike az úgynevezett Big Five. „Más modellek is léteznek, de ez a legnépszerűbb”

Az 5 személyiségtípusú bemutatása

A Big Five modellje alapján öt alapvető személyiségtípus, az extrovertáltság, a barátságosság, a lelkiismeretesség, az érzelmi stabilitás és a nyitottság határoznak meg minket, mint embert.

Az emberekre nem önállóan, hanem különböző mértékben jellemző az öt vonás egyike – mondja Joshua J. Jackson professzor

Mit mondanak tehát ezek a jellemvonások az ideális úti célodról?

Az extrovertáltak 

Rendkívül szociálisak, szívesen elegyednek beszélgetésbe és a legnagyobb bulizók. „Ausztráliában hihetetlen kultúrája van a hátizsákos turizmusnak, és itt sosem fogod magad egyedül érezni”

Extrovertált személyiségtípus

Extrovertált személyiségtípus

Barátságos személyiségtípusú

Kifejezetten empatikus, nagylelkű és szívesen fedez fel új kultúrákat. Számukra az ideális hely a vendégszerető Grúzia, Dánia, Luxemburg, Svájc. Ha őszinte az érdeklődésed, ezekben az országokban nagyon barátkozóak és szívesen adnak olyan tanácsokat, amelyektől örömmé változik az egész út.

Tbilisi

Tbilisi

Nagylelkű Személyiségtípusú

Keresik azokat a lehetőségeket, amikor más embereknek segíthetnek, például Nepálban, Indiában vagy Guatemalában töltenek néhány hetet vagy egy hónapot önkéntes munkával. „A nepáli kultúra befogadó és nyitott a látogatókra, tehát ha van lehetőséged felvenni a bakancslistádra a Himalájában való túrázást, ne gondolkozz túl sokat.”

Nepál- Nagylelkű személyíségtípus

Nepál- Nagylelkű személyíségtípus

Lelkiismeretes utazó

Rendkívül összeszedett, felkészült, és pontos menetrendet követ. Ebben az esetben irány Nyugat-Európa, ahol az igazán fejlett és hatékony tömegközlekedési rendszer lesz a barátod. Kezdésnek jó lesz Hollandia vagy Anglia, majd továbbhaladva Norvégia érintetlen természeti értékeit fedezheted fel.

Amszterdam- Lelkiismeretes személyíségtípus

Amszterdam- Lelkiismeretes személyíségtípus

Nyughatatlan Személyiségtípusú

Hajlamos az idegeskedésre és az aggódásra. Nem probléma, ők sem maradnak célpont nélkül! Egy mexikói all-inclusive szálláshelyet vagy egy kiscsoportos olasz utazást javaslunk, ami segít leegyszerűsíteni a szervezést, és így jobban tudsz az új kultúrára fókuszálni és élvezni a pihenést.

Mexikó- Nyughatatlan személyiségtípus

Mexikó- Nyughatatlan személyiségtípus

Nyitott személyiségű utazó

Aki egyszerre kalandvágyó, nagy képzelőerejű, és szeret új dolgokat tanulni. Irány Délkelet-Ázsia, elsősorban Thaiföld vagy Mianmar. Ugyan kevésbé kiépített az infrastruktúra, de „az emberek és a kultúra a világ legszerethetőbbjei között vannak”.

Ázsia- Nyitott személyiségítpus

Ázsia- Nyitott személyiségítpus

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube