loading...
Moszkva látnivalók

Az orosz főváros egyre népszerűbb célpont a turisták körében. Moszkva látképe nagyon sokszínű, hiszen a régi cári és szovjet épületek mellett a modern kor stílusa is felfedezhető mindenhol. Nézzük tehát a Moszkva látnivalók legjavát!

 

Moszkva látnivalók

Kreml

Ki ne hallott volna az orosz politika központjáról, amely több épületből áll. A Kremlnek 20 tornya van, köztük a legmagasabb a 80 méteres Szentháromság-torony.

Több templom is található, legnevesebb a Mária Mennybemenetele-székesegyház, amin öt aranykupola látható. Itt koronázták meg az orosz cárokat. Mellette az Uszpenszkij- és a Arhangelszkij-székesegyház is megtalálható. 

Az északi részen balra van az Arzenál, a volt fegyverraktár. Itt láthatjuk Rettegett Iván trónját és a cárok koronáit is.

Továbbhaladva a Szenátusi palota és a Legfelső Elnöki Tanács épülete helyezkedik el.

Az Ivanovskaja térre néz a Nagy Iván-harangtorony, a Cár-harang és a Cár-ágyú. 

A híres Kreml

Vörös tér

Sokan azt gondolják, hogy a Kreml előtti tér a nevét az 1900-as évek politikai irányzatáról kapta. Azonban a 17. századtól már Vörös tér volt, az orosz nevének jelentése „szép”.

Moszkva központi tere, a felvonulások és katonai bemutatók állandó helyszíne.

 

Vaszilij Blazsennij katedrális

A Boldog Vazul székesegyház világviszonylatban ismert színes hagymakupoláiról. Sokakat egy mesebeli épületre emlékeztet. Rettegett Iván építtette a 16. században a kazáni tatárok feletti győzelem emlékére.

A templomegyüttes tulajdonképpen 9 templomból áll, 9 tornya pedig a hadjárat győztes csatáira emlékezik. A legnagyobb kupola alatti rész a főtemplom. 

Moszkva látnivalók

Moszkva látnivalók

Lenin-mauzóleum

A Vörös téren, a Kreml fala mellett építették a piramis alakú mauzóleumot, ahol Lenin bebalzsamozott testét nézhetjük meg.

Bent egy lépcsőn mehetünk le a sírhelyre, ahol körbejárhatjuk a volt vezető koporsóját.

 

Megváltó Krisztus-székesegyház

A világ legmagasabb ortodox temploma a Moszkva folyó mellett található.

Az eredeti templomot 1931-ben felrobbantották és a Szovjetunió bukása után, 1990-ben kezdődött el az új templom felépítése. Ezt 2000-ben szentelték fel, de csak kevés elem van az orosz építészeti stílusból. Mindezek ellenére érdemes meglátogatni, nagy belmagassága és szép díszítései mindenképp megér egy kis túrát!

 

Bolsoj

A Moszkvai Nagyszínház híres a balettelőadásairól. Nem olcsó jegyhez jutni, de aki szeretné az épületet bejárni, annak lehetősége van túravezetésen résztvenni.

 

Tretyjakov Galéria

Aki az orosz művészek alkotásaira kíváncsi, annak ez remek hely! Festészet, szobrászat és grafikai gyűjtemény a fő látnivaló a múzeumban.

 

Moszkva látnivalók – fontos információ

Oroszország vízum köteles, további információ: https://bit.ly/2zeoC0g

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

 

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube