loading...
Óceánjáró hajó

Óceánjáró hajó – A hajóutazás nem hasonlítható össze más utazással, hiszen teljesen más élményt nyújt. Amikor az ember megérkezik és meglátja a hatalmas többemeletes hajót, egy pillanatig szinte el sem hiszi, hogy ez a hajó valóban rá vár, hogy induljanak.

Aki még nem volt hajózni, annak azt mondanám, hogy egyszer mindenképpen próbálja ki az életében, érdemes megtapasztalni a hajózás élményét. Látni kell, ahogy elindul a kikötőből a naplementében, vagy amikor kiköt egy városban kora reggel, amikor áthalad egy szoroson, ez mind elképesztő élmény a hajó fedélzetéről, vagy egy balkonos kabinból.

Napjainkban a hajózás egyre népszerűbb és nem csak a gazdagok kiváltsága. Egy olyan utazási forma, amit nem az ára, hanem a minősége miatt tartunk luxusnak. Semmihez sem hasonlítható élmény a jelen kor hajócsodáin utazni, ahol még a tengeri betegség is ismeretlen.

 

Miért éppen egy óceánjáró hajó utazás?

 

Az óceánjáró hajó minden igényt kielégít

Óceánjáró hajó- Minden korosztálynak ideális utazási forma a hajózás, legyen az utazás célja üdülés, városlátogatás, romantikus nászút vagy aktív kikapcsolódás. A gigantikus méretű úszószállodák minden igényt kielégítenek. Ajánljuk azoknak, akik egy 5 csillagos wellness hotel kényelmét és kényeztetését szeretnék élvezni.

Kiváló választás a kulturális kirándulások szerelmeseinek is, hiszen az út során garantált a számtalan látnivaló és a kalandos programok. A hajótársaságok családbarát flottával rendelkeznek, ezért kifejezetten ajánljuk gyermekes családoknak, érdemes tájékozódni a speciális gyerekkedvezményekről.

 

Étkezés

Óceánjáró hajó- A hajóutak legnagyobb pozitívuma talán az étkezés. Ugyanis kevesen tudják de az árban benne van a 0-24 órás kiszolgálás svédasztallal. Minden ember megtalálja a számára vonzó és az ízlésének megfelelő ételt. Még a testépítők vagy fittness versenyzők, modellek is kedvükre falatozhatnak ugyanis az éttermek az ő kívánságaikat is maximálisan kielégítik.

Fontos még, hogy a cukorbetegeknek és a lisztérzékenyeknek is külön menüt állítanak össze, de ezt csak akkor ha előre leegyeztetjük az adott étteremmel vagy hajótársasággal.

Reggeli:

Büfé reggeli van. Számos édes és sós péksüteményből, waffelből, palacsintából lehetett választani, pár felvágottból, 3-4-féle sajtból és tojásból készült ételekből, de megtalálható a müzli és az angol reggeli is (sült kolbász, pirított szalonna, paradicsomos bab és röszti).

Friss gyümölcs, joghurt mindig volt és zöldségek is, bár ezek inkább az ebédnél kapnak nagyobb hangsúlyt. Minden étkezésre van svédasztalos lehetőség és ültetett a la carte is. Az a la carte nyugodtabb, csendesebb, elegánsabb, ugyanakkor időben úgy kell tervezni, hogy hosszabb.

Ebéd:

Az ebéd is büfé jellegű. Itt is hatalmas a választék a hamburgerektől kezdve a tésztákig, különböző halak, húsok, pizzák, zöldséges ételek. Nagyon jó, hogy szinte minden nemzet étele megtalálható egy ilyen hajón és a nagy közös éttermek mellet megtalálhatóak  a speciális konyhák is, természetesen ez plusz költségeket jelent , de akinek a pénztálcája engedi egy kicsit bele kóstolhat más nemzetek gasztronómiájába is.

Vegetáriánusok is kedvükre válogathatnak a sajtokból és salátákból. Talán egy kicsit nagyobb a forgalom az ebédlőknél ilyenkor, mert mindenki siet az ebéddel, hogy hamarabb le tudjon szállni a hajóról.

Vacsora:

Mindenképp érdemes az ültetett változatot választani, mert nagyon jó hangulata van. Lehet kérni egy 5 fogásos, előre összeállított menüt vagy külön össze is lehet válogatni az ételeket. Egy vacsora kb. másfél órát vesz igénybe. Különböző tematikájú és hangulatú vacsorák vannak ez függ az étteremtől is, van ahol dress code is szerepel az étlapon.

 

Programok

Az élet a hajón nagyon mozgalmas, vidám, tele programokkal, napközben nem is érezni, hogy milyen sokan vagyunk a hajón.Végtelen a lehetőségek száma. Mini golf, napozás, medence, jakuzzi, tenisz, futás, konditerem, masszázs, fodrász,kosárlabdapálya, tenisz ,tényleg hetekig lehetne a szolgáltatásokat élvezni.

Ami kiemelkedik a programok közül az a színház! Rendkívül látványos revü jellegű előadásokat láthattunk minden este, 40 percben. Táncosok, erőművészek, énekesek léptek fel, mindig más műsorral. A bárokban is élő zene szólt, az animátorok pedig egyszerű koreográfiák tanításával próbálták bevonni a közönséget a táncba.

Éjféltől pedig a diszkóban folytatódott a buli. Nem szabad elfeledni a kaszinókat sem, amik egész nagy helyet foglal el a hajón. Itt meglehet próbálni visszanyerni a hajóút árát, de félek tőle, hogy csak nagyon költségekbe verik magukat az utasok.

 

Városok, kirándulások – egyéni programok

Sokan nem is gondolnák, de a hajó az egyik legjobb lehetőség arra, hogy minél rövidebb idő alatt minél több várost, és nevezetességet megtekintsünk. A program újság mindig tartalmazza a következő napi kirándulásokat, programokat, recepción lehet jelentkezni. Kikötőben már várják a buszok az utasokat és indulnak a városnézések.

Természetesen megoldás lehet az egyéni felfedezés ugyanis ez árban sokkal kedvezőbb lehet nekünk és azt nézzük meg amit tényleg szeretnénk, ilyenkor minden esetben az időre érdemes  nagyon figyelni, mert a hajó nem vár meg senkit és gondolkozhatunk azon, hogy hogyan jutunk el  a következő kikötőbe…

 

Tenger, óceán 

Óceánjáró hajó- Talán az egyik legérdekesebb és legvonzóbb az egész kirándulásunkban az a tenger vagy óceán látványa. Amikor reggel felkelünk és kinyitjuk az ablakot és megérezzük azt a friss, finom illatot és meglátjuk a napfelkeltét, kiegészítve egy pár delfin család reggeli énekével… nos ez az érzés felülmúlhatatlan és egyszerűen minden pénzt megér, hogy életünkben legalább egyszer részesei lehessünk ennek a csodálatos élménynek.

 

A közösség

Az egyik legmeghatározóbb tényező lehet egy ember életében, hogy milyen kapcsolatokat tud kialakítani. Úgy gondolom aki kicsit is nyitott az ismerkedésre az nem véletlenül jön el egy ilyen hajóútra, ugyanis itt rengeteg országból találkozhatunk más kultúrákkal, szokásokkal és életfelfogással.

Az a tapasztalat, hogy egy ilyen hajóúton nagyon sok barátság alakul ki, ami később meghatározó lehet egy ember életében. Nincs is jobb dolog, mint a következő útra elmenni egy külföldi baráttal, akivel imádjátok egymás társaságát. Ha családokról beszélünk akár a gyermekek is együtt játszhatnak és tanulhatnak egymástól nagyon sok új dolgot.

Mellékesen megjegyzem ezeken az utakon nagyon sok üzleti kapcsolatot is ki lehet építeni, ami ugyan csak jelentős lehet a későbbiekben. Gondoljatok csak bele, hogy például ki szeretnél menni külföldre dolgozni és van egy barátod aki szállást és munkát is tud neked intézni.

Ha esetleg nemzetközi céged vagy üzleted van, akár azt is meg tudod osztani az adott országban az emberekkel. Ami fontos, hogy legalább angolul vagy németül tudjál kommunikálni mert különben elég nehéz lesz ilyen kapcsolatokra szert tenni.

A medencéknél, szórakozóhelyeken, bárokba nagyon jó hangulat szokott lenni és itt tehetsz szert igazán emlékezetes élményekre. Véleményem szerint itt az ideje, hogy az emberek kicsit nyissanak a másik felé főleg ha már egy nagy közösségbe vannak összezárva. Ne csak az legyen, hogy elmegyünk egy ilyen útra és fekszünk a szobába és a telefonunkat nyomkodjuk… itt egy remek lehetőség, hogy igazán éljünk és vidámak legyünk.

 

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube