loading...
Porto látnivalók

Akik voltak már Portugáliában, biztos, hogy szívesen visszamennének. A portugál életstílus, kultúra mellett Porto nemcsak a látnivalóiról, hanem borairól is híres. Bemutatjuk Porto látnivalók listáját interaktív térképpel, hogy felkészültek legyetek, ha oda utaztok! 

 

Porto látnivalók

 

Cais de Gaia

A Douro folyó déli partján futó szakaszról remek kilátás nyílik az óvárosi részre, valamint rengeteg pincészet is található itt. Ezenkívül sok kávézó, étterem is van a sétányon.

 

I. Lajos híd (Ponte Luís I)

A Douro folyó feletti emeletes híd felső részéről fantasztikus kilátás nyílik a két partra. Mindenképp sétáljunk át rajta és gyönyörködjünk a panorámában! 

Porto egyik nevezetessége az I. Lajos híd

Porto egyik nevezetessége az I. Lajos híd

Mosteiro da Serra do Pilar

A 17. századi kolostor a híd déli részétől nem messze fekszik egy dombon. A kilátás az óvárosra innen a legszebb, mert a hídnál is magasabbról van rálátás a túloldali részre.

 

Serralves Múzeum

Időszakos kiállítások tekinthetők meg, ahol a XX. századi kortárs művészek alkotásai vannak. Érdemes nemcsak az épületen belül körbenézni, mert a kertjében is sok alkotást láthatunk.

Aki nem rajong a műalkotásokért, annak is mégis megér egy látogatást!

 

Igreja Monumento de Sao Francisco

A Szent Ferenc templom a város legrégebbi temploma. Mindenképp érdemes bemenni is! 

 

Palacio da Bolsa

A Szent Ferenc templom mellett álló Tőzsdepalota a leglátogatottabb épület a városban. Leghíresebb terme a Sala Árabe, az Arab Szoba, ami egy arannyal díszített szoba, ugyanis itt fogadták régebben a vendégeket.

 

Ribeira

Az I. Lajos-hídtól nyugatra fekvő óváros az UNESCO világörökség része. A színes, omladozó házak közötti sikátorokban sok kávézót, éttermet találunk.

Látogassunk el ide este is, rendkívül jó hangulatú városrész, Porto látnivalók közül ez kötelező darab!

 

Sé do Porto

A Portói Katedrális egy római katolikus templom, amely a város egyik legrégebbi épülete. Ezután még kétszer átépítették, emiatt a gótika és a barokk stílus jegyét is magán viseli.

 

Casa da Musica

A 2005-ben átadott épületben különböző zenei előadásokat tartanak. Magát az épületet érdemes megnézni, a modern kori építészetet jelképezi szabálytalan formájával. Lehetőség van tárlatvezetésen is részt venni.

 

Lello könyvesbolt

A Harry Potter írója évekig a városban élt és a regény több helyszínének megalkotása is innen ered. Ennek egyik legjobb példája a Lello könyvesbolt, ami a Roxford kastély könyvtárával nagy hasonlóságot mutat.

Habár ez “csak” egy könyvesbolt, de ha idelátogattok, láthatjátok, hogy a Porto látnivalók közül ez az egyik legtöbb turistát vonzó épület!

 

 

Porto látnivalók – Interaktív térkép

 

 

Ha ez tetszett, akkor a másik portugál nagyváros is: Lisszabon hat csodaszép kincse

Szeretnél több cikket olvasni? Nézz körül a blog oldalunkon!

 

TravelHunter Közösség – Csatlakozz hozzánk 

Facebook oldalunk

Görög csoportunk

Facebook utazásos csoportunk

Akciós hazai wellness ajánlatok

Instagram

Youtube

Oszd meg a cikket ⬇⬇⬇