loading...
Repülés félelem

Repülés félelem – Az emberek közel negyede fél a repüléstől. Szerintem mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, akit lasszóval se lehetne a fedélzetre húzni. Most nekik mutatunk 7 hasznos tanácsot, hogy legyőzhető legyen a félelem és öröm legyen a repülés.

 

Tippek a repüléstől való félelem ellen

Ismerd meg, hogyan működik a repülőgép!

Az egyik fő oka a félelemnek, hogy az emberek nem értik, hogyan képes a repülő a levegőben maradni. Úgy, ahogy egy hajó a víz felszínén képes haladni, a repülőgép mozgásának is megvan a fizikája. Ilyen megnyugtató dolog például, hogy egy repülő több mint 100 km-t képes a levegőben maradni („siklani”), ha a motor felmondja a szolgálatot!

 

Bízz a pilótákban!

Hidd el, a pilóták értik a dolgukat! A pilótaképzés a világ egyik legnehezebb szakképzése, ahol kemény követelményeknek kell megfelelniük a jelentkezőknek. De a pilótákat karrierjük során is rendszeres továbbképzésben részesítik és szigorú egészségügyi és pszichikai vizsgálatnak vetik alá őket.

Repülés félelem

A turbulencia a repülés veszélytelen velejárója!

A repülés során a gép rázkódása sokakban megemeli az adrenalinszintet, ami bár valóban kellemetlen lehet, de nem feltétlenül veszélyes. Egy BA-kapitány elmondása szerint „minden turbulencia abszolút biztonságos, mert a repülőgép úgy van megépítve, hogy a legkeményebb turbulenciának is ellenálljon”.

 

Űzd el a negatív gondolatokat!

Mivel szinte mindenki hallott már valamilyen katasztrófáról, sokaknak az ilyen jellegű gondolatok jutnak eszükbe, ha repülésről van szó. Holott a légiközlekedésben átlagosan sokkal kevesebb baleset következik be, mint például a közutakon. Gondoljunk inkább arra, milyen jó lesz napozni a célállomás tengerpartján vagy nézni a felhőkarcolókat a városban.

 

Beszélj olyannal, aki már utazott!

Repülés félelem- Nyugtatólag hat, ha beszélgetünk olyan ismerőssel, aki már utazott és nem fél a repüléstől. Érdeklődjünk az élményéről, véleményéről, a pozitív gondolatok jó hatással lesznek ránk is!

 

Ne az ablak mellé ülj!

Mivel az ember vizuális „lény”, javallott, hogy ne az ablak mellé üljenek a repüléstől félők. Nem jó ötlet, ha az ablakon kibámuláskor állandóan megjelenik a szorongó érzés. Válasszuk a folyosó melletti üléseket, ahol ráadásul könnyebben mozoghatunk is a repülés alatt!

Repülés félelem

Foglald le magad a fedélzeten!

Vigyél magaddal könyvet, zenét, tanulnivalót, bármit, ami leköti a figyelmedet. Ez segít, hogy ne a repülésre koncentráljunk és kikapcsoljunk egy kicsit az utazás alatt.

 

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

Böngésznél a legjobb ajánlatok között? AJÁNLATOK

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube