loading...
Zakynthos Laganas

Zakynthos Laganas- Ha azt mondom, hogy Zakynthos, akkor mindenkinek a Navagio-öböl jut eszébe a hajóronccsal vagy a lélegzetelállító barlangok a türkizkék vízzel és még sorolhatnám, de senki sem mesél arról a helyről, ami ennek a gyönyörű szigetnek a szégyenfoltja.

Szeretném leszögezni, hogy ez a cikk nem egész Zakynthosra vonatkozik, hanem egy kisebb üdülőrészére Laganasra és annak is a fő utcájára. Ezen az 1 km-es részen kívül Laganas is egy nyugodt és csodálatos üdülőparadicsom, ahogy egész Zakynthos szigete.

Azt is szeretném tudatosítani, hogy nem azért írom ezt a cikket, hogy bárkit is lebeszéljek az ide látogatástól vagy a bulizástól, mert mindenki saját belátása szerint dönti el, hogy neki erre szüksége van e vagy sem, de össze szedem pár pontban, ha ide látogatsz mi vár rád.

Zakynthos Laganas- A fő utca

Az utcát úgy kell elképzelni, hogy kb 1 km-en keresztül jobb és baloldalt végig szórakozóhelyek, gyorsbüfék, és különböző kirándulásokat értékesítő törvényes vagy törvénytelen mini irodák.

Nappal látogattuk meg először ezt a helyet, de már akkor is nagyon furcsa volt számunkra, hogy mindenhol az utcán halomra állt a szemét és a megszámlálhatatlan lufi maradványok. Az is nagyon furcsa volt, hogy kb 250 méterenként,  0-24-ben működő orvosi helységek voltak. 

Egy két csoportot lehetett még látni 10- 11 magasságában a tegnapi buliból haza kullogni, de sejtésünk sem volt, hogy este milyen élet lehet ezen a helyen.

Laganasz este

Laganasz este

Az angolok….

Akár hiszitek, akár nem, de az itt tartózkodó 16- 23 éves fiatalok, mert idősebbek nincsenek a környéken mind angolok.

Hatalmas 10- 15 fős csoportokba járnak mindenhová. Ha elhaladsz mellettük minden szó, amit hallani lehet az a fuck fuck fuck fuck… Arról nem is beszélve, hogy a lányok ugyan abban az öltözködési stílusban vonulnak az utcákon. Mindegyiken haspóló és köldökig felhúzott picsanaci található és agyonsminkelve az összes.

Szinte mindegyik Quadot bérel, mert nagyon olcsó, de bódult állapotban nincsenek tisztába azzal, hogy nagyon csúszik az út és napi szinten okoznak ezáltal baleseteket. A helyiek este kerülik is a környéket.

A görög tavernák szinte üresen konganak, mert az ide települő gyorsbüfék, amik angol mintára készültek teljesen elszipkázzák a fiatalokat. Minőségi ételre senki se gondoljon, mert azt itt ezen a részen nem talál.

Buli Laganaszban

Buli Laganaszban

Drogok, lufik, alkohol, szex

Zakynthos Laganas- Az első este mi is meglátogattuk a bulik fellegvárát, de amit itt láttam az engem is meglepett. Nem mondanám magamról, hogy 24 évesen kiégtem, de olyan szinten elment a kedvem a bulizástól, hogy az elképesztő.

A szórakozóhelyek az 5 €-s koktél vödrökkel csalogatják be a fiatalokat. Mi is kipróbáltuk, de mondanom sem kell, hogy ha alkohol kerül is ebbe a vödörbe, akkor az elenyésző mennyiségű. Pedig mindenhol a különböző márkájú üvegeket dobálják a mixerek, de érdekes módon egyiket sem bontják fel előtted, hanem már az összesen rajta van a kiöntő része.

Hallottam már egy-két dolgot a kéjgázról, de ilyen mértékben nem tapasztaltam még. 1 €- ért szinte mindenhol tudsz magadnak venni és a mindenhol az tényleg mindenhol, mert még a sarki főtt kukorica árus manus is ezt árulta.

“A fiatalok azért szeretik a kéjgázt, mert olcsó és könnyen hozzáférhető kábítószer.”

A 10-15 fős csoportokba úgy indul a buli, hogy mindenki “elszív” egy ilyen lufit utána jöhet a pia meg a keményebb dolgok. Gyakorlatilag azt figyeltük meg, ha nem szívsz a lufiból, akkor kiközösítenek és otthagynak.

Ha bejutsz egy szórakozóhelyre, ahol szinte tömegnyomor van. Akkor szembesülsz igazán azzal, hogy bizony itt nem csak kéjgáz és alkohol hódít, hanem a keményebb cuccok is. Óriási pupillákkal és önkívületi állapotban ugrálnak, ordibálnak, verekednek egymással.

16-20 éves ruhát szinte alig viselő kislányok pedig a testüket kínálgatják egy kis pia+lufi kombóért cserébe…

Drog Laganaszban

Drog Laganaszban

Konkrét példák

2 hetes nyaralásunk és Youtube videózásunk alatt 2 gyilkosság is történt !!!

Az egyik sztori pont, akkor amikor jöttünk haza és csak félfüllel hallottuk, hogy egy 22 éves Amerikai srácra 10 ember támadt rá, ebből 2 boxerrel verte a fejét, amibe belehalt.

Előző héten pedig egy ugyancsak több emberből álló angol csoport balhézott össze és odáig fajult, hogy egy széttört vodkás üveggel nyakon szúrtak egy fiatalt, aki azonnal életét vesztette.

Zakynthos Laganas- Összefoglalva

Még egyszer megemlíteném, hogy Zakynthos teljesen magával ragadó egy igazi gyöngyszem és mindenképpen érdemes meglátogatni. Nekem is felejthetetlen 2 hetem volt ott.

Viszont, ha a gyermeked vagy barátod, barátnőd oda készül és erre a Laganasi részre, akkor mindenképpen figyelmeztesd. Persze, aki erre vágyik az menjen, de este érdemes kerülni ezt a helyet jó messziről.

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube