loading...
Tenerife látnivalók

Tenerife látnivalók – Tenerife egyre népszerűbb a turisták körében, ráadásul Budapestről közvetlen járat is megy oda. Emiatt érdemes egy kicsit átnéznünk, milyen látnivalók vannak ezen a csodás vulkanikus szigeten! Bemutatunk Nektek néhány látnivalót, amit semmiképp ne hagyjatok ki, ha ott vagytok!

Tenerife látnivalók “központja” –

Teide

Tenerife legnagyobb természeti látványossága ez a 3718 méter magas hegy, amely a sziget közepén helyezkedve szinte mindenhonnan látható. Egyben Spanyolország legmagasabb csúcsa is!

A Föld 3. legnagyobb vulkánját gyalog és felvonóval (és egy kevés gyaloglással) is meg lehet közelíteni, amihez viszont engedély szükséges. A magaslat és a vulkán miatti kénes szag nehézzé teszi a megmászását, így megfelelő erőállapotban vágjunk neki!

Olvasd el a csúcshódításról szóló élménybeszámolónkat: Teide megmászása

Siam Park

Sokak szerint a világ legjobb aquaparkja, a délen fekvő Adeje városban található. A nevéből is adódóan a thai stílus dominál. Gyönyörű környezetben van és saját tengerparttal is rendelkezik.

Érdemes „fast” jegyet vásárolni, így kikerülhetőek a hosszú sorok a csúszdáknál.

Puerto de la Cruz

Ami miatt érdemes választani ezt a várost, az a tipikus spanyol hangulat. Bár ez egy is jól kiépített üdülőváros, de az építészete, a kultúrája, ételei megtartotta tenerifei stílust. Mindezt adja vissza a pálmafákkal szegélyezett óceánparti sétány, a bevásárlóutcák, régi templomok.

Loro Parque

Puerto de la Cruz mellett található ez az állatpark. Nemcsak az állatkert, hanem remek állatshow-műsorok miatt érdemes meglátogatni: delfinek, fókák, pingvinek attrakcióit is láthatjuk. Emellett szép a botanikus kertje is, valamint itt van a világ legnagyobb papagájpopulációja és Európa leghosszabb cápaalagútja. Ha gyerekkel vagyunk, Tenerife látnivalók közül ez kötelező pont!

Santa Cruz de Tenerife

Tenerife fővárosa rendkívül hangulatos, érdemes itt is körülnézni, ha északi részen vagyunk!

Leginkább azonban a karnevál teszi ismertté, amely a riói után a világ 2. legnagyobb ilyen rendezvénye. Az utcai felvonulás a karnevál legfőbb eleme, amelynek során a város lakossága az utcákra áramlik, és karneváli kosztümbe öltözve, zenével és tánccal ünnepel.

Sétáljunk a Rambla de Santa Cruz utcán, amely hatalmas fáival, ülőalkalmatosságaival, kávézóival és üzleteivel a Rambla mind a helyiek, mind a turisták kedvence.

A Rambla mellett található a város bikaviadal-arénája. Mivel évekkel ezelőtt betiltották a bikaviadalokat, az arénát ma elsősorban koncertekre és egyéb előadásokra használják.

Playa de las Teresitas

Az északi rész legszebb strandja a fővárostól, Santa Cruz de Tenerifétől néhány km-re fekszik. Aranyhomokos strand, mivel szaharai homokkal töltötték fel a partot. Az öblöt hegyek veszik körül, így a látvány is fantasztikus. Nemcsak Tenerife, de szerintem Európa egyik legszebb strandja is! Érdemes felmenni a szerpentinúton kocsival és ott egy kilátópontról csodálni a köríves tengerpartot.

A kiépített hullámtörő miatt nyugodt víze ajánlható családoknak is.

Anaga Nemzeti Park

Amikor a déli részen jártam és kijelentkeztem a szállásról, a recepciós a lelkemre kötötte, hogy az északi részen ne hagyjam ki az Anagát. Ez egy nagy erdős terület, hatalmas babérerdőkkel és teleszabdalva völgyekkel.

Én is csak javasolni tudom, hogy a fővárosból vagy San Andresből (Teresitas strandtól) menjetek el autóval a Cruz del Carmen látogatóközpontba, ahonnan rövid és hosszú túrát is tudtok tenni a környező területekre. Nem fogtok csalódni a néha kísérteties babérfák közötti túrautakon!

Masca

Ez a kis falu a sziget keleti részén fekszik, ami azért nevezetes, mert régebben a kalózok lakhelye volt. A fehér házak máig remek hangulatot adnak a településnek. A faluból lehetőség van egy 8 km-es túraútvonalon kirándulást tenni a közeli völgybe.

Viszont egy tanács: ne autóval menjünk ide, hanem Santiago del Teide városból busszal. Egyrészt, hogy megóvjuk az autót a keskeny, iszonyúan kacskaringós úton, másrészt a kilátás miatt. Garantálom, hogy Tenerife látnivalók közül ez lesz talán a legnagyobb emlék!

Tenerife látnivalók videóban

 

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

Böngésznél a legjobb ajánlatok között? AJÁNLATOK

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube