Tenerife 6 kihagyhatatlan látnivalója

Tenerifére manapság közvetlen járattal is el tudunk jutni. Emiatt érdemes egy kicsit átnéznünk, milyen látnivalók vannak ezen a csodás vulkanikus szigeten! Bemutatunk Nektek 6 látnivalót, amit semmiképp ne hagyjatok ki, ha ott vagytok!

Teide

Tenerife legnagyobb természeti látványossága ez a 3718 méter magas hegy, amely a sziget közepén helyezkedve szinte mindenhonnan látható.

A Föld 3. legnagyobb vulkánját gyalog és felvonóval (és egy kevés gyaloglással) is meg lehet közelíteni, amihez viszont engedély szükséges. A magaslat és a vulkán miatti kénes szag nehézzé teszi a megmászását, így megfelelő erőállapotban vágjunk neki!

Siam Park

Sokak szerint a világ legjobb aquaparkja, a délen fekvő Adeje városban található. A nevéből is adódóan a thai stílus dominál. Gyönyörű környezetben van és saját tengerparttal is rendelkezik.

Érdemes „fast” jegyet vásárolni, így kikerülhetőek a hosszú sorok a csúszdáknál.

manda-te.com

Puerto de la Cruz

Ami miatt érdemes választani ezt a várost, az a tipikus spanyol hangulat. Bár ez egy is jól kiépített üdülőváros, de az építészete, a kultúrája, ételei megtartotta tenerifei stílust. Mindezt adja vissza a pálmafákkal szegélyezett óceánparti sétány, a bevásárlóutcák, régi templomok.

tenerifenews.com

Loro Parque

Puerto de la Cruz mellett található ez az állatpark. Nemcsak az állatkert, hanem remek állatshow-műsorok miatt érdemes meglátogatni: delfinek, fókák, pingvinek attrakcióit is láthatjuk. Emellett szép a botanikus kertje is, valamint itt van a világ legnagyobb papagájpopulációja és Európa leghosszabb cápaalagútja.

viajesteide.es

Playa de las Teresitas

Az északi rész legszebb strandja a fővárostól, Santa Cruz de Tenerifétől néhány km-re fekszik. Aranyhomokos strand, mivel szaharai homokkal töltötték fel a partot. Az öblöt hegyek veszik körül, így a látvány is fantasztikus.

A kiépített hullámtörő miatt nyugodt víze ajánlható családoknak is.

Masca

Ez a kis falu a sziget keleti részén fekszik, ami azért nevezetes, mert régebben a kalózok lakhelye volt. A fehér házak máig remek hangulatot adnak a településnek. A faluból lehetőség van egy 8 km-es túraútvonalon kirándulást tenni a közeli völgybe.

TravelHunter Közösség – Csatlakozz hozzánk 

Facebook oldalunk

Facebook csoportunk

Instagram

Youtube

Oszd meg a cikket ⬇⬇⬇