loading...
Tudatos utazás

Tudatos utazás- A turisták túl gyakran hagyják, hogy a körülmények legyőzzék őket, emiatt az utazás előnyeit beárnyékolják azok a dolgok, amik elromolhatnak például.

Azonban ha eléggé felkészült vagy, és megelőlegezel némi odafigyelést ezeknek a dolgoknak, biztos lehetsz benne, hogy a vakációd simán megy majd az elejétől a végéig. Hogy el ne kövesd ugyanazokat a jó öreg hibákat, íme, hét módszer, ami sokkal könnyebbé teszi számodra az utazást. 

Tudatos utazás- 1. Előre válts pénzt

Egy hiba, amit gyakran elkövetnek az utazók, hogy nem váltanak be pénzt, mielőtt külföldre utaznának. Addig halogatni, míg az országon kívül leszel, rossz árfolyamokhoz és lehetséges átverésekhez vezethet, amennyiben a rossz embereknél próbálnál pénzt váltani. A legjobb árfolyamokért még indulás előtt rendezd a pénzügyeket.

Egy elővételben vett utazási kártya talán a legjobb lehetőség a legkedvezőbb árfolyamokra. Válts pénzt ezzel a kártyával, és nem hat rá semmilyen jövőbeni ingadozás – ráadásul utazás közben betét- vagy hitelkártyaként funkcionál majd. Emellett a kártya hitelkeretéből kifolyólag képtelen leszel túlköltekezni! 

2. Maradj mindig éber és óvatos

Fontos, hogy meglegyen a magadhoz való eszed, bárhol is vagy a világban. Sajnos, állandó lehetőség kínálkozik lopásra, erőszakra, vagy egyéb bűncselekményekre, szinte bárhol, különösen, ha sebezhető típus vagy. Turistaként valószínűleg ki fogsz lógni a tömegből – ezért mindig maradj tudatos és körültekintő.

Nyilvános helyeken ne lobogtasd az értékeid, nehogy a helyieknek feltűnjön, hogy van mit ellopni tőled. Sose hagyd felügyelet nélkül a poggyászodat − ugyanis az elvesztése esetén a körülményektől függően a reklamáció igencsak trükkös.

Zseblopas

Zseblopas

3. Állíts fel napi keretet ezzel tudsz majd faragni a költségeken

Tudatos utazás- A pénzre visszatérve, bizonyára biztos akar lenni abban, hogy nem fogsz idő előtt kifogyni belőle. Utazásaidon állíts fel egy napi költségkeretet, hogy elkerüld a többletkiadásokat.

Remek applikációk is vannak már a költségtervezésre. Azonban, bárhol is legyél, biztosnak kell lenned abban, hogy az út jópofa pontjain túl számoltál az olyan költségekkel, mint a szállás, közlekedés, és étkezés.

Közkedvelt tengerparti nyaralások Európában!

4. Pakolj okosan, mert megkönnyíted az utazást

Amikor utazni készülsz, ne pakold túl magad. Ha rendszeresen átugrasz A-ból B-be, valószínűleg nem egy rakás bőrönddel fogod ezt megtenni.

Akkora hátizsákot hozz, amibe beleférnek a szükséges dolgok  és csak azok. Állíts össze néhány megbízható öltözetet a célállomás éghajlatának megfelelően, és egy könyvet is a hosszú utakra. Ne érezd úgy, hogy túl sok cuccot kell vinned, különben kiteszed magad a kirablás kockázatának. A telefonod és a kamerád elég lesz.

Bőrönd pakolás

Bőrönd pakolás

5. Állíts össze útitervet

Habár nem akarod egy szigorú menetrenddel lekorlátozni magad – hiszen az utazás igényli a spontaneitást, mégsem árthat, ha legalább egy alapvető terved van arról, hogy akarsz menni, és mikor.

Biztos nem szívesen hagynál ki valamit, csak mert nem hagytál magadnak elég időt, szóval annyira tervezd meg az utat, amennyire csak tudod. De, ahogy említettük, hagyj helyet a spontaneitásnak is. Amikor utazol, garantáltan találsz valamit, amivel nem számoltál, szóval adj magadnak időt felfedezni a környezetedet.

6. Utazz barátokkal – vagy szerezz néhányat

Tudatos utazás- Egyedül utazni néha teher. Persze, jó néha egyedül lenni, de ha túl hosszú ideje vagy magad, megkattansz, mire hazaérsz. Szóval vigyél magaddal néhány barátot, ha tudsz. Az utazás közbeni kötődéshez nincs semmi fogható, és lesz néhány felejthetetlen emléketek, amiket megoszthattok egymással.

7. Ne fogd vissza magad

Végül, de nem utolsósorban, ne fogd vissza magad az utazásokon. Ha túl óvatos és tudatos maradsz, felejthetetlen élményekről maradhatsz le. Persze, a biztosra menni kifizetődő, de ez nem jelenti azt, hogy ki kellene hagynod, amit a világ felkínál. Rázd meg magad, és hozd ki a legtöbbet az utadból, meg fogja érni.

Az utazás olyan élmény, amit mindenkinek át kellene élnie. A világban olyan sok látnivaló van, hogy habozás nélkül el kell indulni, és felfedezni. Jobban mondva, ugyanolyan fontos megélni egy laza és vicces élményt, mint elkerülni egy stresszes, nehézkes utazást.

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

Böngésznél a legjobb ajánlatok között? AJÁNLATOK

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube