loading...
Utazás és nyelvtanulás

Utazás és nyelvtanulás- A mobilapplikációk szerencsére nem csak játékra alkalmasak, hanem tanulni is lehet velük. Itthon amúgy is eléggé gyatrán állunk a beszélt idegen nyelvekkel, így az alábbi mobilapplikációk segíthetnek a nyelvtanulásban. Sőt, ha még külön tanárhoz/tanfolyamra jár az ember, akkor is érdemes kiegészítésképpen ezeket az applikációkat letölteni. De nem is fecsérelem tovább a szót, nézzük is azokat az nyelvtanuló appokat, melyek nem hiányozhatnak az okos telefonodról.

Utazásaim során, ha időm engedi folyamatosan frissítem a nyelvi készségeimet. Ezekkel az appokkal gyerekjáték elsajátítani pár új szót, de nagyon hasznosak akkor is, ha csak gyakorolni szeretnél kicsit.

Utazás és nyelvtanulás- Duolingo a klasszikus, amit lassan 2 millió magyar használ

Onnan is tudhatod, hogy az egyik legjobb angol tanuló app, hogy még Ashton Kutcher is befektetett a cégbe (az appot fejlesztő cégbe). Szerintem ezt be se kell mutatnom nektek, hiszen a legtöbben már kipróbáltátok. Különböző szinteken keresztül sajátíthatjuk el a szavakat, és az angol nyelvtant (bár utóbbinál csak az a baj, kevés magyarázatot kapunk az applikáción belül).

Nagyon jó kiegészítés lehet már meglévő tanulmányaink erősítésére, felfrissítésére, illetve a tovább lépéshez is, tudásunk fenntartásában. Egy titkot elárulok, hogy ne felejtsd el használni ezt az appot. Kérj értesítést mindig, mert ebben a rohanó világban hamar kimegy a fejünkből, hogy ilyen app is van a telefonunkon a facebook, insta, pinterest mellett.

Doulingo tanulás

Doulingo tanulás

 

A “Duolingo Clubs” alkamazás iOS-es és Androidos készülékekre angolul, spanyolul, portugálul, franciául, németül, olaszul, oroszul, hollandul, ukránul, törökül, koreaiul, kínaiul, japánul, vietnámiul, románul, görögül, csehül, lengyelül, indonéz és thai nyelven, illetve magyarul elérhető.

Xeropan –  magyar fejlesztésű, még játékosabb angol tanulós applikáció

Xeropan tanulás

Xeropan tanulás

Egy történeten keresztül mélyülhetünk el az angol nyelvben úgy, hogy közben a nyelvtanra is nagy hangsúlyt fektet az applikáció. A történet egyrészt valóban játékossá teszi a tanulás folyamatát, másrészt pedig egyszerűbben meg tudod tanulni az egyes szavakat, kifejezéseket, és természetesen a nyelvtant.

A tesztek is nagyon jók, kihasználja az okos mobilok adta lehetőségeket. Nehéz is leírni, milyen könnyen tudsz rajta megtanulni angolul, mert nem hinnéd el, így azt mondom töltsd le az applikációt az alábbi linkek valamelyikről, és használd pár hétig, és már most tudom, hogy rá fogsz kattanni.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.application.xeropan

iOS: https://itunes.apple.com/app/id899256917

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube