loading...
muszlim

Muszlim kezdett imádkozni Ferihegyen, kitereltek mindenkit a terminálból!

Imádkozni kezdett egy muszlim utas a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A termináljában, a beléptető pultnál, amire reagálva a hátizsákját levetették és vizsgálni kezdték, a többi embert pedig kiterelték a terminálból ezekben a percekben – tudta meg az Index

Megkerestük az ügyben Hardy Mihályt, a Budapest Airport szóvivőjét, aki azt mondta: jelenleg is vizsgálják az illetőt, ezért többet nem tud mondani arról, mi történt pontosan.

Liszt_Ferenc

Liszt_Ferenc

Később a szóvivő közölte: helyreállt a rend, az illetőnél amúgy nem találtak semmit, ami további intézkedést igényelt volna.

UPDATE:

A rendőrség közben az alábbi közleményt tette ki a weboldalára az esetről:

Bejelentés érkezett a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra 2018. július 16-án 9 óra 50 perckor a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A termináljából az egyik check-in pulttól, hogy egy külföldi utas hangoskodik, zavarja az utasokat. A férfi már a taxiból kiszállás után is zavartan viselkedett, berohant a terminálba, ahol letette a táskáját és eltávolodott tőle. A rendőrök a férfi gyanús viselkedése miatt a terminált kiürítették, a tűzszerészek a csomagot átvizsgálták, amelyben robbanóanyagot nem találtak. A zavartan viselkedő férfihez a rendőrök mentőt hívtak, akik kórházba szállították. A férfi adatainak ellenőrzése során megállapítást nyert, hogy ellene garázdaság és kábítószer birtoklás miatt körözés van érvényben.

[democracy id=”2″]