loading...

Hasznos tippek, trükkök és tanácsok: Hogyan kerüljük el az ostoba utazási hibákat és egyéb hasznos információk. Rengeteg jó tippet kapok az olvasóimtól és tettem már meg jómagam is tömérdek badarságot az utazásaim során. Tanuljunk a hibáinkból. Ez egy amolyan „jó tanácsok gyűjteménye”, ami ténylegesen nem passzol máshoz. Ez a lista folyamatosan frissülni fog, ahogy egyre több hasznos tanácsot kapok.

Megtalálni a megfelelő repülőteret / vasútállomást:

Sok városban több vasúti pályaudvar és repülőtér található. Nagyon gyakori, hogy az emberek nem a megfelelő állomásra mennek ki, így biztos ami biztos, ellenőrizzük le kétszer honnan is indul a repülőnk/ vonatunk.

A jó megállóban leszállni:

Megbizonyosodni róla, hogy a megfelelő vonatmegállóban szálltam le, mindig is a legnagyobb nehézséget jelentette számomra. A modernebb vonatokon elektronikus jelzés mutatja, hogy hol álltunk meg jelenleg. A vonatok többségén viszont nincsenek jelzések, így ez esetben ki kell nézzünk az ablakon, hogy lássuk a kinti táblákon, hol tartunk éppen. A helyzet csak bonyolultabbá válik, amikor a városnak több mint egy megállója van. Ha pedig nem lennék biztos magamban jobb megvárni, hogy mások mit tesznek. Ha úgy néz ki, hogy mindenki leszáll a vonatról valószínűleg nekünk is le kell. Végső soron mindig meg lehet kérdezni a körülöttünk lévő embereket.

Duplán ellenőrizni a járat / vonat indulási idejét:

A utazás forgatagában könnyen figyelmen kívül hagyjuk a kulcsfontosságú részleteket, mint a repülési / vonat indulási idő. Sokan egy nappal korábban, vagy éppen egy nappal később indulnak el, mert nem nézik meg elég alaposan a jegyüket.

Mosdók a McDonald’s-ban:

Mosdót találni Európában gyakran okoz nehézséget. Sok helyen fizetni kell, hogy használhasd őket. De szerencsére ingyenes mellékhelyiségeket találhatunk a McDonald’s-okban. Bár néhányban szükséges vásárolnunk valamit, hogy használhassuk és egyesekben még így is használati díjat kell fizetni. De még mindig megpróbálkozhatunk a szállodákkal. Egyszerűen sétáljunk be, és viselkedjünk úgy, mintha a szálló vendégei lennék – általában van egy mellékhelyiség a földszinten.

Az üzletek korán zárnak:

Ellentétben az amerikai nonstop élelmiszerboltokkal, Európában az üzletek viszonylag korán bezárnak. Ne lepődjünk meg, ha néhány bolt vasárnap zárva tart (sőt akár hétfő is).

rightlook.jpg

Gyalogtúrák:

Tegyünk egy sétát. Csapjunk bele! Na de most komolyan, csak néhányat válasszunk közülük (gyakran vannak különféle témájúak). Ez a legjobb módja annak, hogy felfedezzük a várost. Én személy szerint jobban kedvelem a gyalogtúrákat, mint a buszos városnézéseket, mert több érdekes dolgot láthat így az ember. Szervezzük a túrát a kirándulás első napjára, így egyből kedvet kaphatunk a városhoz. Vannak különféle ingyenes túrák, és számos olcsóbb de minőségi gyalogtúra. Ajánlom a TripAdvisor honlapját, ahol mindenki megtalálhatja a számára legkedvezőbb túrát bárhová is látogat.

Tudni a tartózkodásunk pontos címét:

Sok esetben az útlevelet ellenőrző tisztviselők megkérdezi, hogy hol kívánunk tartózkodni, és szeretnének hallani egy pontos címet. Ha nem tudjuk megmondani, akkor arra kérnek, hogy lépjünk kapcsolatba a hotellel ahol meg kívánunk szállni. A brit útlevél ellenőrző tisztviselők különösen szőrszálhasogatók ez ügyben.  Általában nem engedik be a turistákat az országba, amíg elő nem állnak némi információval. Jobb nem viccelődni ezekkel a fickókkal.

Házipatika:

Sok utazótól hallottam már, hogy a nátha / influenza / allergia gyógyszerek Európa egyes részein kevésbé erős hatóanyagot tartalmaznak, így jobb magunkkal hozni a saját, jól bevált házi készletünket.

Hamis pénztárca:

Segítségével megúszhatjuk a veszélyesebb helyzeteket. Csak töltsük meg néhány hamis, vagy lejárt hitelkártyával, esetleg némi pénzzel. Ha valaki valaha követelné a pénztárcánkat csak dobjuk le a földre a hamisat és futás.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a TravelHunter Facebook oldalamhoz, ahol egy csodás utazó közösség vár rád és hasonló cikkeket olvashatsz, mindemellett most már olcsó repülőjegyeket is mutatok neked, elképesztő fotókat és videókat és hasznos tippeket, hogy te is sok és csodás élménnyel gazdagodj utazásaid során.