loading...
Alanya legjobb szállodák

A Török Riviérán Alanya és környékén rengeteg szálloda található. Olyan sok, hogy sokan biztos nem tudnak dönteni és nem tudják, melyek a jó minőségűek. Ezért is készítettük el ezt az Alanya legjobb szállodák című cikket, hogy segítsünk Nektek!

Ha szeretnétek kettesben pihenni, ajánlunk néhány nagyszerű felnőtt szállodát a Török Riviérán!

Alanya legjobb szállodák

Az ellátás szinte mindegyik helyen Ultra all inclusive. Mit is jelent ez? A nap 24 órájában igénybe vehető, amely tartalmazza: reggeli, ebéd, vacsora a központi étteremben svédasztalos rendszerben, késői reggeli, napközben snack, tea, kávé, sütemény, fagylalt (meghatározott időszakban), éjjeli snack. A bárokban és a főétkezéseknél a helyi alkoholos és alkoholmentes italok térítésmentesen fogyaszthatók.

 

Pegasos Royal Hotel *****

Elsőként jöjjön egy gyerekbarát szálloda! Közvetlenül a homokos tengerparton, az incekumi öbölben található.

Side és Alanya között, Avsallar településen található az antalyai reptértől 100 km-re. Népszerű nayaralóhely, egymás után sorakoznak a szállodák ezen a részen.

Három szálloda tartozik a Pegasos lánchoz: Royal, Resort és Club. Egymás mellett helyezkednek el, mindhárom szállodában lehet italt fogyasztani és a snack bárt igénybe venni.

A gyerekek számára leginkább érdekes a „Nemo kapitány kastélya” vízipark. Itt a kastélyszerű épületekből 5 remek csúszda indul, ami a nagyobbaknak nagyszerű élmény. Ezenkívül a kicsiknek is van egy kis csúszda.

A Toucan Chidren’s Club sok gyerekprogramot kínál. Animátorok előadásai szórakoztatják a kicsiket, de vannak vizes játékok, játszótér, minidiszkó és külön gyerekbüfé is.

A felnőttek számára is van program: pl. zumba, aerobik, strandröplabda, fitneszterem. Ezenkívül este is színes programok várják a nyaralókat mint pl. habparty, diszkó, táncműsorok.

A spa részlegen masszázsok, szauna, törökfürdő és pihenő medence áll rendelkezésre.

A tengerpart a Pegasos Royal Hotelnél a legszebb. Aranyhomokos strandja van, ahol a gyerekek számára felfújt ugráló is van a vízben.

A szállodalánccal szemben közvetlenül egy bazársor található, illetve tevegelési lehetőség is van. Kb. 2 km-re egy igazi nagy bazár van, ami kellemes sétával is megközelíthető.

Standard szoba foglalható oldalról tengerre néző kilátással.

Pegasos Royal ajánlatok

Kleopatra Dreams Beach Hotel ****

Alanya városában található a legjobb tengerparton, a Kleopatra Beach részén. Bár „csak” 4 csillagos, a kategóriájában a környék egyik legjobbja!

A tengerpartot mindössze egy út választja el a szállodától, így pár lépés és a finomhomokos parton lehet pihengetni. A belvárosi rész csupán 3,5 km-re található.

A szálloda udvarán két medence található: az egyik kifejezetten a kicsik számára sekély medence.

Az értékelések kiemelik az ételek jó minőségét, valamint a bőséges választékot. A vacsorák után előadások is vannak.

A szállodában kizárólag all inclusive ellátás vehető igénybe!

Egy szobában akár 5 fő (pl. 2 felnőtt + 3 gyerek) is foglalható!

Kleopatra Dreams Beach Hotel ajánlatok

Delphin Deluxe Resort *****

A TripAdvisor-on 5-ös értékelésű, amit csak nagyon kevés hotel kap! Joggal mondhatjuk tehát, hogy Alanya legjobb szállodák közé tartozik!

Side és Alanya között félúton található Okurcalar-ban. A reptér 90 km-re fekszik.

A szállodát ajánljuk családosoknak is!

A Mini Club a 4-12 évesek figyelmét köti le. Van gyerekdiszkó, mozi, gyerekmenü, játszótér és különböző animációs műsorok.

A szálloda területén van egy kisebb vidámpark is, ahol a kisebbek számára néhány játék használható.

Összesen 6 medence van a Delphin Deluxe-ban. Ebből egy benti úszómedence is a vendégek rendelkezésére áll. Külön van egy „csendes medence” is, ahol a nyugodt pihenés biztosított!

4 csúszda is növeli a színvonalat. Ebből három a nagyobbaknak, egy a kicsiknek van. Az egyik csúszda kanyargós is, így a nagyok is találnak izgalmasat.

A felnőttek számára is sok programot kínál a szálloda. A kertben egy elég nagy színpad található, ahol esténként mindig nagyszerű előadásokat láthatnak a nyaralók. Ezenkívül fitneszterem és wellness szolgáltatások is igénybe vehetők.

Tengerpartja homokos-kavicsos, de a fapadlós sétányok vannak kialakítva, amin a vízbe tudunk menni.

A szolgáltatásokhoz hozzátartozik, hogy 7 étterem van a szállodában különböző stílusú konyhával és 18 bár!

Foglalható tájra, oldalról a tengerre vagy teljesen tengerre néző szoba!

Egy szobában 4 fő (pl. 2 felnőtt + 2 gyerek) is elhelyezhető!

Delphin Deluxe Resort ajánlatok

Saphir Resort & Spa *****

A szálloda Ocurcalar-ban található, az antalyai repülőtértől 90 km-re, Alanyától 33 km-re fekszik, közvetlenül a tengerparton.

Rengeteg szolgáltatást nyújt a Saphir Resort: pl. tenisz, kosárlabda, vízilabda, darts, strandröplabda, vízi aerobik, fitnesz terem, billiárd. Esténként különböző show-k, kabaré előadások és diszkó várja a nyaralókat.

A privát tengerpartja homokos (elvétve kaviccsal), kék zászlós strand. Szépségét növeli, hogy egy szép félköríves öbölben fekszik.

Gyerekek számára van 3 csúszda is. Számukra van a Mini-club, amely különböző foglalkozásokkal szórakoztatja őket.

A Spa & Wellness centerben szauna, törökfürdő, gőzkabin és különböző masszázsok állnak rendelkezésre.

Foglalható standard, tájra néző, tengerre néző szoba és „quality szoba” (utóbbi tengerre néző és a spa részlegen 25 % kedvezmény jár). 

Egy szobában 5 fő is elhelyezhető (pl. 2 felnőtt + 3 gyerek).

Saphir Resort & Spa ajánlatok

Quattro Beach Resort *****

A szálloda kb. 110 km-re található Antalya repülőterétől, Alanya belvárosától kb. 12 km-re, Konakli városában, a központtól kb. 3 km-re, közvetlenül a homokos-kavicsos-sziklás tengerparton.

Modern, elegáns, kifinomult stílusú, kitűnően szervezett hotel. Az Alanya régióhoz tartozó Konakli térségben ez a legjobb hotel, nemhiába tartozik Alanya legjobb szállodák közé.

5 csúszda is van az aquapark részen és van belső medence is. Több medencéje és a csúszdák felnőtt és gyerek kivitelben nagyszerű kínálatot ad családoknak.

Egy főétterem és 3 á la carte étterem, valamint 5 bár áll rendelkezésre.

Egy szobában foglalható létszám: 2/3/4 felnőtt, 2 felnőtt + 1/2/3 gyerek.

Quattro Beach Resort ajánlatok

Igyekeztünk alaposan utánanézni mindennek, így ide Alanya legjobb szállodák kerültek. 

Időjárás

Minden nyaralót ez érdekli leginkább. Mivel nagyon kellemes az éghajlat a partvidéken, a turistaszezon már áprilisban elkezdődik és egészen októberig, novemberig is eltart.

A nyár nagyon meleg, gyakran emelkedik 35 fok fölé a hőmérséklet, így aki szereti a meleget és hűsölni a tengerparton, annak ideális választás a Török Riviéra.

A legkellemesebb idő tavasz végén és szeptemberben van, utóbbi hónap talán a legjobb, mivel a tenger hőmérséklete még bőven 25 fok felett van. Forróság már ritkán van, viszont még mindig 30 fok körül vagy afelett alakul a levegő hőmérséklete.

Ajánlott cikkeink

Ha netán a hasonló árfekvésű Tunézia vagy Egyiptom érdekel, nézz körül a cikkek között, ahol szintén ajánlunk remek szállodákat:

Török Riviéra felnőtt szállodák

Egyiptom nyaralóhelyei

Tunézia legjobb szállodái

Alanya legjobb szállodák