loading...
Ázsia túra

Ázsia túra- Még este a vacsora után elhatároztuk, hogy másnap reggel korán kelünk és megpróbálunk mindent teljesíteni, amit felírtunk a látnivalók és programok közé. Itt tudatosult bennünk először, hogy a helyiek nem igazán nyitnak ki 9-10 óra előtt és nekünk meg nem volt reggelink. Mi tévők legyünk?

Ázsia túra- Irány a SkyBridge

Szerencsénkre egy rövid séta után találtunk egy olasz éttermet, ami reggeliztetőként is funkcionált, így hamar rávetettük magunkat a kínálatra. Nem tudom, hogy hányadik ország ez, ahol jártam már, de mindenhol az angol reggeli van a központban és esélyed sincsen mást fogyasztani. Még egy kicsit csavarok a sztorin, mert Malajziában az olasz étteremben az angol reggelit egy indiai srác szolgálta fel a magyaroknak. 

Langkawi reggeli

Langkawi reggeli

Itt van róla a videó Videó Langkawiról

Gyorsan megvoltunk a reggelivel és mentünk a taxi vadászatra, hogy eljussunk végre valahára a világ egyik legextrémebb hídjához. Lent a városból, ha jó idő van, akkor lehet látni a hegyet és rajta a kilátót is. Gyönyörű időnk volt és szokás szerint már korán reggel átizzadtuk a ruhánkat, amiben egész nap csatangoltunk. A taxi egyébként 35 ringgitért(2240 Ft) hoz el a városból ide és ezek fix árak, tehát nem lehet alkudozni.

A bejárathoz érkezve konkrétan egy mini város fogadott minket, ahol a szórakoztatóipar meghatározó szereplőinek boltjai, játékai és különböző programjai szórakoztatták a kicsiket és nagyokat egyaránt. Lehetett itt találkozni Jurassic Park-kal meg Transformers robotokkal a 6d mozival meg különböző szuveníresekkel. Viszont jár nekik a dicséret, mert a természetet tökéletesen meghagyták itt lent is és ezeket az élményeket konkrétan a dzsungel közepén élheted át. Azért mondtam, hogy itt lent is, mert a hídhoz a híres SkyCab juttat fel. Ez a világ leghosszabb fesztávú felvonója, ami 15 perc alatt juttatja fel a turistákat, de meg van a hátránya is, mert erős szélben és viharban nem látogatható.

Szerencsénk volt ugyan is, az időjárás még mindig tökéletes és egy rövid sorban állás után megcéloztuk a hegyet. A felvonó ára 50 ringgit(3200 Ft) volt és fent tudsz a hídra egy külön belépőt venni, ami még 10 ringgit. Az akkori árfolyamon ez összes 3600 Ft-ba került nekünk, most egy picivel drágább.

Kilátás Langkawi

Kilátás Langkawi

Kilátó

Felértünk a kilátóba, amin keresztül fogunk majd eljutni a hídhoz és elképesztően gyönyörű panoráma fogadott minket. Az egyetlen egy probléma az volt, hogy hirtelen olyan dög meleg lett és nem tudtuk mi az oka, amíg hátra nem néztünk és egy óriási nagy felhő tört be a hegyek közé. Tudtuk, hogy baj lesz, mert a híd a 2 hegy között helyezkedett el és egyértelműen ott fog keresztül haladni és semmit se fogunk utána látni…


Nem hogy lehűlést nem hozott, de még melegebb lett és megjelentek a legyek is, amik az izzadt testünkre pályáztak. A srácok elindultak lefelé, de én még videóztam és egyszer csak azt vettem észre, hogy eltűntek. Mondom magamban, hogy biztosan elindultak a hidat megnézni, ezért utánuk megyek. Kiderült, hogy a jegy, amit vettünk az nem a kis felvonóra érvényes, ami a kilátóból átvisz téged a hídhoz, hanem a gyalogútra.

Semmi gond, hisz sportemberek vagyunk és neki indultam. A durva az egészben az, hogy olyan szintkülönbségek voltak már lefele menet is, hogy néha meg kellett állni pihenni, mert extrém mód megterhelte a szervezetet a nagy meleg miatt. Az úton a következő táblára lettem figyelmes.

vigyázat

vigyázat

A természet

Kígyók, vaddisznók és majmok. Hirtelen nem tudtam eldönteni, hogy én vagyok veszélyben vagy ő rájuk kell vigyázni. Tovább haladva végre elérkeztem a híres SkyBridge nevű hídhoz, amit egyetlen egy 87 méter magas tartóoszlop tart meg. Gondoltam, hogy a felhők nagyon elronthatják az összképet és igazam is lett, mert konkrétan alig lehetett látni valamit a természetből.

A sztori akkor kezdett izgalmas lenni, amikor a srácokkal nem találkoztam a hídon, de még a környékén sem. Persze kínai turikkal bőven, akik egy tökéletes selfiért képesek lettek volna levetni engem a mélybe. Térerő az nuku és kettőig sem láttam, így gondoltam, hogy a srácok még sem jöttek le, hanem engem keresnek valahol. Igazam is lett, mert mikor vissza értem, akkor már majdnem kigyulladt a fejük az idegességtől, hogy hol voltam meg stb. Mondtam nekik, hogy a hídon ők meg értetlenül néztek, mert őket nem engedték át és nem jöttek rá, hogy van egy gyalogút is 😀

Gyorsan elmentek körülnézni és utána visszatértünk a hegy lábához. Mindenképpen ajánlom nektek, hogy utazzatok el ide, mert hihetetlen és izgalmas látvány fogad titeket.

Krokodilfarm

Közben az időnket nem túl jól osztottuk be, így a Telaga Tujuh vízesést ki kellett húznunk a listáról és inkább a krokodilfarmra hagytunk több időt. Gyorsan taxiba pattantunk és útra keltünk, hogy megnézzük ezeket a szelíd kis állatokat. Egészen nagy területen helyezkedik el a farm és a legkülönbözőbb példányokkal találkozhatunk itt a világ minden tájáról.

Gyorsan megetettük a kis krokikat és elmentünk egy olyan show-ra, ahol a nagyobb példányokat etetik. A fő attrakció viszont az volt, amikor az idomárok különböző trükköket mutatnak a krokodilok közelében. Konkrétan a fejüket és egyéb testrészeket teszik az állat szája közé.

Krododil show

Krododil show

Ázsia túra- Nagyon durva jeleneteknek lehettünk szemtanúi és durva, hogy emberek mire vállalkoznak a pénzért. A show után elindultunk vissza a városba, hogy ismét lemenjünk egyet strandolni és utána megejtsük a szokásos vacsoránkat. A víz ismét meleg és kellemes volt az idő is nekünk kedvezett, így egy jó órát pancsoltunk. A strandolás után pedig elmentünk egy halas ételeket kínáló étterembe, ahol Barrakudát ettünk, ami hihetetlenül finom volt és összesen 1300 Ft-ba került az itallal együtt.

A következő részben már utazunk Kuala Lumpurba és megnézzük a világhírű Petronas Ikertornyokat.

Ázsia túra- Itt olvashatod az első részt 1. rész

Ázsia túra- Itt pedig a másodikat: 2. rész

Képek Langkawiról:

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

Böngésznél a legjobb ajánlatok között? AJÁNLATOK

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube