loading...

Január utazás- A hónap elején jelentette be a repülőjáratokra szakosodott keresőmotor, a Skyscanner, hogy a január a legjobb időszak a megengedhető járatok foglalására. Adataik – amik a havonta több mint 60 milliós felhasználóbázis keresésein alapulnak – azt sugallják, hogy január első két hetében a legjobb áron foglalhatnak jegyeket az év első felében induló járatokra.

Január utazás- Árak

Márciusra a belföldi árak 13%-kal emelkednek, a nemzetköziek pedig 56%-kal lehetnek drágábbak, mint az éves átlag. Ráadásul a Skyscanner nem az egyetlen oldal, ami a januárt jelöli a legjobb időpontnak az olcsó repülőjegyek lefoglalására.

A Hipmunk nemrég kiadott éves utazástervező segédlete szerint a január a leginkább „költséghatékony” hónap az utazók számára. A 18-hónapos időablakon belül eső három millió járat elemzése után az oldal megállapította, hogy a január a legjobb időszak lefoglalni az utazásokat, és (ha elég spontánnak érzed magad) elmenni rájuk.

Ez természetesen az utazási trendekből következik. Az Airfarewatchdog.com alapító George Hobica elmondta, hogy az utazók minden évben jó üzletet találnak az ünnepek utáni pangásban. Ez az időszak jellemzően január 4-én kezdődik, és február 15-ig elhúzódik, mert utána az árak feljebb mennek.

A foglaláshoz és az utazáshoz legalkalmasabb (legolcsóbb) időszakok nem mindig esnek egybe – de előfordulhat.

Hol ötletelj?

Még ha nem is állsz készen a foglalásra, akkor is a január a legjobb időszak tervezgetni az utazásokat és intézkedni a repülőjegyekről. Ha tudod már, hova akarsz menni 2019-ben, jelöld meg az árakat olyan appokkal, mint a Hopper, weboldalakkal, mint a Momondo, Airfarewatchdog és a Google Flights. Belőlük megtudod, ha azonnal foglalhatsz, vagy várnod kell egy kicsit, mindezt a régebbi trendek alapján. Bár egyre tudatosabbak az utazók, de még mindig nem használják ki, az egyéni szervezés erejét, ezzel csökkentve a költségeket. 

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

Böngésznél a legjobb ajánlatok között? AJÁNLATOK

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube