loading...
Aktív családi nyaralás

Aktív családi nyaralás- Biztos jártatok már úgy, hogy hiába volt sok remek látnivaló egy adott helyen, de a gyerekek számára nem volt túl érdekes az adott helyszín. A gyerekes családok számára most bemutatunk 4 helyet és egy várost, ahol garantáltan jól fogják érezni magukat a kicsik is!

 

Aktív családi nyaralás helyszínek

Disneyland, Párizs

A híres mesehősök birodalma Párizstól keletre egy hatalmas parkban található, ahová közvetlen vonattal is eljuthatunk a belvárosból. Két részből áll, a Disneyland Parkból és a Walt Disney Stúdió Parkból. Előbbi inkább a kisebbeknek, utóbbi a nagyobbaknak való. Ezenkívül a Disney Villages-ben üzletek, éttermek találhatóak.

Mindenki láthatta már képen a meseszerű rózsaszín Csipkerózsika kastélyt, ami a felnőtteket is lenyűgözi a teljes park kínálatával együtt. Fotózkodás a beöltözött mesehősökkel, felvonulásokat nézni, labirintusban keresni a kiutat és még rengeteg program várja kicsiket és nagyokat is!

Párizs városáról itt találsz sok információt:  Párizs kisokos

Legoland, Windsor

Habár a Lego gyár és mellette a legismertebb park Billundban található, Londontól nyugatra is van egy ilyen legópark. Ezt pedig össze lehet kötni a híres Windsori-kastély látogatásával is.

Ez a park elsősorban a kisebbeket köti le, a tizenévesek már nem biztos, hogy elég izgalmasnak fogják tartani a látottakat.

A parkban híres városokat, tájakat mutatnak be természetesen legódarabokból összerakva, köztük a híres Tower Bridge-et is. Ezenkívül egyéb szórakoztató lehetőségek is vannak, mint pl csúszdán lecsúszás kis gumicsónakban vagy PS4-játék.

legoland pixaTropenmuseum Junior, Amszterdam

Ez az állatkerttel szemben lévő múzeum a különböző népcsoportokkal, kultúrákkal ismerteti meg a látogatókat rendkívül igényes módon.

Ennek egyik része a Tropenmuseum Junior, amely Európa legelső gyerekekhez szóló múzeuma volt. A 6-13 éves gyerekekhez szól elsősorban, szórakoztató foglalkozásokkal, pedagógiai módszerekkel próbálja a kultúrákat bemutatni a kicsiknek.

Itt találsz még több tudnivalót:  Amszterdam kisokos

 

Europa-Park, Rust (Németország)

Európa legjobb élményparkjaként emlegetik, amely Freiburg közelében található. 16 téma és 13 ország köré csoportosulnak az attrakciók, ahol valóságos és európai stílust, építészeti megoldásokat láthatunk. Minden korosztálynak ajánlott!

Habár 13 hullámvasút található, messze a legnépszerűbb a Silver Star. Az utasok 73 méter magasból száguldanak le, átlépve a 120 km/órás sebességet is!

Természetesen a kicsik is remekül tudnak szórakozni itt, külön rész nekik van mint pl. Jancsi és Juliska házikója, Csipkerózsika vára.

A parkban számos étterem és kávézó van. Ahová viszont mindenképp látogassunk el, az a Food-Loop, ahol a kiválasztott ételek hullámpályákon érkeznek a vendégek elé.

 

Berlin

Berlin már kiérdemelte a „legcsaládbarátabb” város címet, így nem kifejezetten egy látnivalót ajánlunk.

Az AquaDom a világ legnagyobb szabadon álló hengeres akváriuma, amelyben mintegy 1500 hal van. Különlegessége, hogy a tartályban egy lift is található, amelyből belülről lehet látni körülöttünk úszkáló halakat.

A játszóterek közül a Blitzer Garten a legjobb, amely nemcsak egy hagyományos játszótér. Találunk itt miniatűr vasutat, medencéket, állatokat is.

A FEZ-szabadidőpark Berlintől nem messze, délkeletre található, ahol rengeteg házikó, játéklehetőség és állatsimogató is várja a kisebbeket.

Ezenkívül természetesen többminden is van a gyerekek számára: Kindermuseum Labirynth, Deutsches Technikmuseum „Spektrum”, állatkert.

Egy cikkünk a német fővárosról:  Berlin látnivalók

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

Böngésznél a legjobb ajánlatok között? AJÁNLATOK

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube