loading...
Litvánia látnivalók

Litvánia látnivalók- Litvániát valamiért hajlamosak figyelmen kívül hagyni az emberek, ha vakációcélpontról van szó. Azonban a balti ország 2018 egyik kötelező látnivalója, el is mondjuk, miért.

Litvánia látnivalók- Körülveszik a fantasztikus szomszédok

Litvánia négy országgal határos: Lengyelország, Lettország, Fehéroroszország, és a kalinyingrádi terület (egy oroszországi katonai erőbázis), szóval vakációdat ezekkel a gyönyörű helyekkel is kiegészítheted.

… és egy lenyűgöző partvonal

Litvánia Balti-tengeri partvonala mindössze 90km hosszú, mégis rengeteg látnivalót rejt. Az északra néző Palanga üdülőhely pezseg az energiától, a szórakozástól, és az éjszakai élettől, míg  dél felé nézve a Világörökség részének nyilvánított Kur-földnyelv  dűnéi fogadnak.

Litvánia tengerpart

Litvánia tengerpart

Fantasztikus zenei fesztiváloknak ad otthont

Litvánia látnivalók- Ha szereted az élőzenét, imádni fogod Litvániát. A Granatos Live (slágerek), ahol szeretettel várják a Bastille, Ellie Goulding rajongóit, a Bliuzo Naktys (blues), és a Galapagai (rock) csak három a legnagyobb és nemzetközibb vállalkozásoknak.  Csapj le kedvenc bandádra egy különleges felállásban!

Vilnius, a főváros egyszerűen tökéletes

A legalább a korai 14. századik visszanyúló történettel rendelkező város az építészeti stílusok (különösen a barokk, a gótika, és a reneszánsz) olvasztótégelye. Ne hagyd ki az elnöki palota, az egyetemi kampusz, vagy a számos templom egyikének meglátogatását.

Vilniusz főváros

Vilniusz főváros

Litvánia a Via Balticán fekszik

Az E67, vagy Via Baltica egyike a világ legjobb minőségű országútjainak, emellett Prágától Helsinkiig vezet, át Lengyelországon, Litvánián, Lettországon, és Észtországon.

Minden régiónak saját nemzeti parkja van

Litvániában öt nem-hivatalos kulturális régió található: Aukštaitija, Samogitia, Dzūkija, Suvalkija, és Lithuania Minor; mindnek megvan a maga felfedezésre váró nemzeti parkja. A Labanoras a legnagyobb, valamint több mint 300 kristálytiszta tó van a területén.

Airbnb kuponkód! Csak kattints a gombra és már igénybe is veheted a 9.000 Ft kedvezményed

Airbnb kuponkód

  • Bátran ajánljuk az Airbnb-s szállásokat! Airbnb bemutatása itt: Mi az Airbnb?

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube