loading...
Milánó

Milánó programok- Milánó Észak-Olaszország legjelentősebb városa, ami a turizmusban is tetten érhető. Rómával ellentétben itt a modern stílus inkább az uralkodó, de természetesen a régebbi, művészi épületek, alkotások sem hiányoznak. Ezért is tökéletes választás pár napos városlátogatáshoz, főleg, hogy Budapestről két közeli reptérre is eljuthatunk akár napi három járatnak köszönhetően.

Milánó programok- Dóm és a Dóm-tér

Milánó talán leghíresebb épülete a gótikus székesegyház. Méreteiről mindent elárul, hogy ez a világ 5. legnagyobb temploma! Fel lehet menni a dóm tetejére is gyalog vagy lifttel, innen gyönyörű kilátás nyílik a városra és akár az Alpokra is.

Milánó Galleria Vittorio Emanuele II

Ez a fedett sétány összeköti a város főterét, a Piazza del Duomót a Piazza della Scalával, ahol az operaház van. A leghíresebb üzletek sorát találhatjuk itt, mint például a Louis Vitton, Prada, Gucci. Maga a passzázs is gyönyörű üvegkupolájával, üvegtetejével és mozaikpadlójával.

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II

Santa Maria delle Grazie templom

Ebben a templomban látható Leonardo da Vinci leghíresebb alkotása, az Utolsó Vacsora című festmény. Érdemes előre foglalni jegyet interneten, mert rengetegen szeretnék megtekinteni a freskót.

Santa Maria delle Grazie templom

Santa Maria delle Grazie templom

Megközelítés: M1, M2 metróval Cadorna megállóig ; 16-os villamos. 

Basilica di Sant’Ambrogio   

Bazilika di Ambrogio                                                   

A Szent Ambrus által építtetett bazilika Milánó legszebb temploma. Végignézhetjük a kereszténység történetét és megtekinthetjük a kriptában Szent Gervasius és Szent Protasius vértanúk ereklyéi.

Megközelítés: M2 metróval S.Ambrogio megállóig.

 Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore                                    

Milánó programok- Kisebb területű, de az egyik legszebb belső terű templom Milánóban. A belépés ingyenes, így mindenképp érdemes elmenni azoknak is, akik nem akarnak pénzt kiadni vallási helyszín megtekintésére. A templomban sok bibliai történeteket ábrázoló freskó van.

Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore

Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore

Megközelítés: M1, M2 metróval Cadorna megállóig ; 16-os, 19-es villamossal.

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco

Sokáig a Sforza-dinasztia legszebb hercegi székhelye volt, majd később jelentős erőd lett. Ma több múzeumnak ad helyet: iparművészeti, régészeti, egyiptomi, hangszer- és bútormúzeum. A kastély mögött található a Parco Sempione, ami a város egyik legnagyobb parkja. Itt van a Torre Branca torony, aminek tetejéből szép kilátás nyílik a városra.

A kastélyba ingyenes a belépés, a múzeumok azonban belépődíjasak.

Megközelítés: M1 metróval Cairoli Castello megállóig ; 1-es nosztalgiavillamossal.

Navigli

A város egyik legfelkapottabb negyede, ahol a csatornák mellett kávézók, éttermek, üzletek, szórakozóhelyek helyezkednek el. A hónap utolsó vasárnapján bolhapiac miatt érdemes idelátogatni.

Navigli

Navigli

Megközelítés: M2 metróval P.Ta Genova Fs megállóig ; 2-es villamossal.

Nézd meg a részletes cikkünket Milánóról, ahol a közelekedést, reptereket és az időjárást is megmutatjuk

Milánó látnivalók, reptér, közlekedés, időjárás

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog