Milánó látnivalók, közlekedés, reptér, térkép

Milánó látnivalók- Milánó Észak-Olaszország legjelentősebb városa, ami a turizmusban is tetten érhető. Rómával ellentétben itt a modern stílus inkább az uralkodó, de természetesen a régebbi, művészi épületek, alkotások sem hiányoznak. Ezért is tökéletes választás pár napos városlátogatáshoz, főleg, hogy Budapestről két közeli reptérre is eljuthatunk akár napi három járatnak köszönhetően.

Mi is sokszor teszünk fel milánói utat, így segítségképpen csináltunk Nektek egy bemutatást a városról térképekkel együtt! Hol találhatod meg az ajánlatainkat? Itt: Ajánlatok

(A feltüntetett árak 2019-ben érvényes árak!)

Repterek és Milánó közötti közlekedés. Milánó látnivalók

Malpensa-reptér

  • Malpensa Express

Az 1-es terminálról indul a vonat, Centrale vagy Cadorna vasútállomásig. Mindkét vonalon több állomáson átszállási lehetőség van a metróra. A reptér-Centrale vonalon 5:37-22:37 között, reptér-Cadorna vonalon 5:20-1:20 között közlekedik. A Centrale-reptér vonalon 5:25-23:25 között, Cadorna-reptér között 4:27-23:27 között közlekedik.

A vonalak megállóhelyeit, metróra csatlakozást itt találod!
Menetjegy egy útra 13 €, 4-14 éves kor között 6,50 €. Retúrjegy 20, illetve 10 €. Online jegyvásárlás itt!

  • Terravision busz

Mindkét termináltól a Centrale vasútállomásig közlekednek. Jegyvásárlás lehetséges a buszon is.
Menetjegy egy útra 8 €, 5-12 éves kor között 5 €. Retúrjegy 14 €. Menetrend és jegyvásárlás itt lehetséges!

  • Malpensa Shuttle

Mindkét termináltól a Centrale vasútállomásig közlekednek. Jegyvásárlás lehetséges a buszon is.
Menetjegy egy útra 10 €, 2-12 éves kor között 5 €. Retúrjegy 16 €, 2-12 éves kor között 8 €. Menetrend és jegyvásárlás itt lehetséges!

Bergamo-reptér

  • Terravision busz

Menetjegy egy útra 5 €, retúrjegy 9 €, 4 éves kor alatt ingyenes mindkét esetben. Menetrendet itt nézheted meg, jegyvásárlás itt lehetséges!

Linate-reptér

  • Busz

A 73-as vagy az X73-as busszal lehet az 1-es metró San Babila állomásig eljutni. A menetjegy ára 1,50 €.

Tömegközlekedés

Vonaljegy 1,50 €, 10 db-os gyűjtőjegy 13,80 €. Utóbbit a legtöbb várossal ellentétben csak egy személy használhatja.

Van 24 órás (4,50 €) és 48 órás (8,25 €) jegy, amivel korlátlanul utazhatunk, kivéve a reptéri járatokat. Este 8 órától üzemzárásig való utazásra van esti jegy, ára 3 €.

6 éves kor alatt ingyenes a közlekedés, illetve felnőttenként legfeljebb két 6-10 éves kor közötti gyerek esetében is.

Az információkat itt is megtaláljátok!

Turistabérletek

MilanoCard a helyi bérlet. Ingyenesen utazhatunk a városon belül és kedvezményeket nyújt bizonyos szolgáltatásokra. Ezt itt nézheted meg!

24 órás bérlet 7 €, 48 órás 13 €, 72 órás 19 €. Reptereken, valamint a Centrale és Cadorna vasútállomáson vagy online vásárolhatjuk meg.

Milánó Látnivalók


Dóm és a Dóm-tér

Milánó talán leghíresebb épülete a gótikus székesegyház. Méreteiről mindent elárul, hogy ez a világ 5. legnagyobb temploma! Fel lehet menni a dóm tetejére is gyalog vagy lifttel, innen gyönyörű kilátás nyílik a városra és akár az Alpokra is. A nyitva tartási idők itt található, online jegyvásárlás pedig itt lehetséges.

Dóm
Dóm

Galleria Vittorio Emanuele II

Ez a fedett sétány összeköti a város főterét, a Piazza del Duomót a Piazza della Scalával, ahol az operaház van. A leghíresebb üzletek sorát találhatjuk itt, mint például a Louis Vuitton, Prada, Gucci. Maga a passzázs is gyönyörű üvegkupolájával, üvegtetejével és mozaikpadlójával. milánó látnivalók

Santa Maria delle Grazie templom

Ebben a templomban látható Leonardo da Vinci leghíresebb alkotása, az Utolsó Vacsora című festmény. Érdemes előre foglalni jegyet interneten, mert rengetegen szeretnék megtekinteni a freskót.
Megközelítés: M1, M2 metróval Cadorna megállóig ; 16-os villamos.

Basilica di Sant’Ambrogio

A Szent Ambrus által építtetett bazilika Milánó legszebb temploma. Végignézhetjük a kereszténység történetét és megtekinthetjük a kriptában Szent Gervasius és Szent Protasius vértanúk ereklyéi. Információk a hivatalos honlapon találhatók.

Megközelítés: M2 metróval S.Ambrogio megállóig.


Chiesa di San Maurizio al Monastero Maggiore

Kisebb területű, de az egyik legszebb belső terű templom Milánóban. A belépés ingyenes, így mindenképp érdemes elmenni azoknak is, akik nem akarnak pénzt kiadni vallási helyszín megtekintésére. A templomban sok bibliai történeteket ábrázoló freskó van.

Megközelítés: M1, M2 metróval Cadorna megállóig ; 16-os, 19-es villamossal.

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco
Castello Sforzesco

Sokáig a Sforza-dinasztia legszebb hercegi székhelye volt, majd később jelentős erőd lett. Ma több múzeumnak ad helyet: iparművészeti, régészeti, egyiptomi, hangszer- és bútormúzeum. A kastély mögött található a Parco Sempione, ami a város egyik legnagyobb parkja. Itt van a Torre Branca torony, aminek tetejéből szép kilátás nyílik a városra.

A kastélyba ingyenes a belépés, a múzeumok azonban belépődíjasak. Nyitva tartás és jegyinfó itt található.
Megközelítés: M1 metróval Cairoli Castello megállóig ; 1-es nosztalgiavillamossal. milánó látnivalók 


Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci

Olaszország legnagyobb technikai és tudományos múzeuma, de mint a nevéből is gondolható, Leonardo da Vinci munkásságát is bemutatják. Sok helyen interaktív kiállításban is bemutatják a látottakat. Nyitva tartás és jegyinfó itt található.
Megközelítés: M2 metróval S.Ambrogio megállóig.


Navigli

A város egyik legfelkapottabb negyede, ahol a csatornák mellett kávézók, éttermek, üzletek, szórakozóhelyek helyezkednek el. A hónap utolsó vasárnapján bolhapiac miatt érdemes idelátogatni.
Megközelítés: M2 metróval P.Ta Genova Fs megállóig ; 2-es villamossal.


Giuseppe Meazza / San Siro stadion

A világ egyik legismertebb stadionja ad otthont a két sikeres olasz klub, az AC Milan és az Internazionale csapatainak. A nem focirajongóknak is érdemes megnézni a múzeumot és stadiontúrára benevezni. Információk itt találhatóak.

Térképek

Milánó metróhálózati térképe

Milánó látnivalóinak elhelyezkedése

Interaktív térkép

Szemezgess további olasz cikkeinkből:

Toszkána, az igazi olasz vidék – Pisa, Firenze és társai
Miért olyan tökéletes a nápolyi pizza?
Szicília 6 remek helyszíne  

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube