loading...

Thaiföld 10 leggyönyörűbb városa- Thaiföld szépsége vitathatatlan, de nem minden a fehér homokos tengerpart, és a kristálytiszta víz. Az ország ősi látnivalókat is kínál, lenyűgöző templomokat, és elbűvölő városi területeket. Listánkban bemutatunk 10-et leggyönyörűbb felfedezésre váró thaiföldi városok közül.

Thaiföld 10 leggyönyörűbb városa- Chiang Rai

Az ország északi sarkában található Chiang Rait gyakran alul értékelik, még úgy is, hogy ez a város ad helyet néhánynak Thaiföld legbonyolultabb felépítésű templomai közül, emellett átjáró az Arany Háromszögbe.  Ne hagyd ki a Fehér Templomot, ahol kísérteties koponyák és csontok fogadják a belépőket, és lenyűgöző futurisztikus festmények díszítik a falakat.

Ezenfelül kipróbálhatod a sziklamászást, körbebiciklizheted a várost, hétvégéken sétálhatsz az utcai bazárok színes standjai közt; vagy Khun Korn felé véve az irányt megnézheted a különleges vízesést.

Chiang Rai

Chiang Rai

Kanchanaburi

Nyugat-Thaiföld fenséges hegyei közt fekszik Kachanaburi, egy elragadó folyó menti kisváros, ami abszolút megér egy látogatást.

Leghíresebb nevezetessége a Kwai-folyón átívelő híd, sajátos történeti jelentőségét pedig a Burma-vasúthoz, vagy ismertebb nevén a Halál vasútjához fűződő kapcsolat adja, amelynek építése közben számtalan hadifogoly lelte halálát a japán megszállás idején. Amikor idelátogatsz, mindenképp tégy egy kirándulást a közeli nemzeti parkokba, hogy láthasd csodás barlangjaikat és vízeséseiket.

Kanchanaburi

Kanchanaburi

Krabi

Thaiföld 10 leggyönyörűbb városa- Kristálytiszta vizeivel, érintetlen tengerpartjával, és lélegzetelállító látványt nyújtó szikláival (amelyek tökéletesek a sziklamászók számára), Krabi egyike a legjobb tengerparti állomásoknak Thaiföld délkeleti partján. A természet és a kalandok kedvelőinek lehetőséget ad a búvárkodásra, merülésre, és kajakozásra.

Ez egy tengerparti város, amit vétek lenne kihagynod, közeli templomokkal, és vízesésekkel, amik csak hozzáadnak a táj szépségéhez. Emellett innen a legszebb látvány a naplemente, amit a nem messze lévő Railay Beachről nézhetsz végig.

Krabi

Krabi

Sukhothai

Sukhothai Thaiföld korábbi fővárosa. Az ősi város, amely jelenleg romokban áll, visszaviszi az utazókat az időben. A legjobb mód körbenézni a kerékpár, és rengeteg helyet találsz, ahol lehetőséged van bérelni egyet. Mindenképp nézd meg a történelmi helyszíneket napkelténél; semmi sem múlja felül a háttérben éppen felkelő nap fényében fürdő Buddha-szobrok látványát.

Sukhothai

Sukhothai

Pai

A Thaiföld északi részén fekvő Pai könnyen megközelíthető a nyüzsgő Chiang Mai felől. Noha az utcák szelesek, a látvány pazar, az utazás miatt pedig megéri kerülőt tenni. Magát a várost buja zöld dzsungel, meleg vizű források, és vízesések veszik körül.

A legjobb választás, ha körbe akarunk nézni ezen a lenyűgöző környéken, a motor, de valószínűleg szívesebben pihennél egy függőágyban, vagy egy meleg vizű forrásban.

Pai

Pai

Chiang Mai

Az utazók körében is népszerű, bájos Chiang Mai kevésbé kaotikus, mint az ország más városai, és remek lehetőségeket kínál a pihenésre, a városnézésre, továbbá a legjobb thai utcai ételek kipróbálására.

Látogass el az ősi templomokba és a történelmi központba, fizess be egy thai masszázsra, és lesd el, hogyan kell autentikus thai kaját főzni. Vagy járd be a területet; rengeteg gyönyörű ösvény van a vidéken és itt található az egyik leghíresebb lámpás fesztivál is.

Chiang Mai

Chiang Mai

Ko Samet

Ez a Sziámi-öbölben elhelyezkedő, szépséges T-alakú sziget fehér homokos partjairól és tiszta vizeiről híres. A napozás, úszás és búvárkodás mellett az utazók robogót is bérelhetnek, hogy felfedezzék a szigetet.

A város pezsgő éjszakai életet és finom tengeri herkentyűket kínál, számos nagyszerű étteremmel egyetemben. Ez a tökéletes úti cél azok számára, akik anélkül szeretnének pihenni, hogy túl messze kellene menniük Bangkoktól.

Ko Samet

Ko Samet

Ayutthaya

Ayutthaya 1350-ben lett Sziám második fővárosa. India, Kína és a maláj szigetcsoportok közti elhelyezkedése tette a várost Ázsia stratégiai szempontból jelentős kereskedelmi várossá.

Napjainkban kevés nyom maradt utána, de ez elég ahhoz, hogy bepillantást engedjen az utazóknak abba, hogyan is nézhetett ki annak idején ez a fenséges város. Ereklyetartó tornyok, és hatalmas monostorok láthatók a Világörökség részeként számon tartott területen, amelyet Bangkokból indított egynapos kirándulások során lehet meglátogatni.

Ayutthaya

Ayutthaya

Nong Khai

A Mekong partja mentén elterülő Nogn Khai egy elbűvölő város, amely valódi betekintést nyújt az utazóknak Isaan tartomány életébe; egy olyan területébe, amely erős kulturális identitással bír, és barátságos helyi lakosoknak ad otthont.

Gyönyörű kilátás nyílik innen a folyóra, ősi és lenyűgöző sziklaformákat találhatsz a Phu Phra Brat Történelmi Parkban, és fenséges templomokba látogathatsz el. Ha lehetséges, nézz be az egyik helyi fesztiválra, amikor a város annyira színes és élettel teli, amennyire csak lehet.

Nong Khai

Nong Khai

Phetchaburi

Thaiföld 10 leggyönyörűbb városa- Phetchaburi egy ókori város, amely Bangkoktól, Thaiföld fővárosától délkeletre fekszik. A történelem és az építészet kedvelői garantáltan beleszeretnek. Ez egy kisváros, fantasztikus épületekkel, számtalan templommal, és a hajdani Királyi Palotával. Ne hagyd ki a Tham Khao Luang-barlangot, ahol a látogatókat egy ősrégi buddhista sírhely várja.

Phetchaburi

Phetchaburi

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

Böngésznél a legjobb ajánlatok között? AJÁNLATOK

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube