loading...
bőrönd lopás ferihegyen

Ahogyan, már korábban említettük „Nem a repülőtér épületében történik a csomagok nyitogatása. A csomagfeladás útja végig be van kamerázva, a különböző cégek munkásai együtt dolgoznak, ott van a repülőtéri személyzet is. A nyúlkálás akkor kezdődik, amikor a csomag elhagyja az épületet, és elindul a repülőgép felé” – magyarázta a folyamatot informátorunk. A repülőgépnél viszont már több évtizedes rutinnal folyik a munka. Bőrönd lopás Ferihegyen

Lebuktak- Bőrönd lopás Ferihegyen

Egy csomagot akart kifosztani két reptéri rakodómunkás, akiket a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság emberei kaptak rajta szerdán. 

A közlemény szerint a munkások éppen az esti a londoni járat rakodását végezték, amikor az egyikük kinyitott egy poggyászként feladott bőröndöt, és addig kutatott, amíg talált egy borítékot, amit feltépett. Összesen 150 ezer forint értékű valutát talált benne, ezért a bőröndöt félretette, hogy később a pénzt elrakhassa, eközben a gép rakterének ajtajánál társa figyelt, hogy biztosítsa a terepet. 

A kifosztást végül a nyomozók közbelépése hiúsította meg: a két férfit elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A bőröndben egyébként a készpénzen túl egy luxuskaróra is volt, így a veszélyeztetett érték több mint 350 ezer forint. Bőrönd lopás Ferihegyen

Miért csinálják?

„Ezerforintos órabérért végzünk nagyon nehéz munkát. Naponta több tonna csomagot is megemelünk. Kerozingőzben, sokszor térden kell dolgozni, ami tönkreteszi az ízületeket, a hallásvédő, amit kapunk, semmit nem ér, biztos a halláskárosodás. Én magamnak vettem jó hallásvédőt. Így nem éri meg senkinek” – vázolta a férfi a munkakörülményeket.

Tovább olvasom

Idáig történt

Még évekkel ezelőtt történt, hogy egy vecsési ékszerészről kiderült, a ferihegyi repülőtéren a poggyászokból ellopott aranyakat tört aranyként, mint orgazda veszi át a tolvajoktól. Az eset azért is volt kínos, mert az ékszerész a Belügyminisztériummal is szerződésben állt, mivel ő gyártotta le a tárca által kitüntetésként osztott arany pecsétgyűrűket. De maga a jelenség, hogy a reptéri tolvajok összejátszanak egymással, saját orgazdahálózatuk van, a szajrét pedig az agglomerációban próbálják elpasszolni, egyáltalán nem volt meglepő.

Hasonló cikkeink

Hogyan rabolják ki a csomagodat a Liszt Ferenc reptéren?: https://bit.ly/2UZ0HLO

Újabb rakodómunkások buktak le a reptéren: https://bit.ly/2Co67IW