loading...
Zakynthos

Görögország egyik legnépszerűbb szigete a magyarok körében is felkapott. Akár pihenni, akár szórakozni akartok, Zakynthos remek választás. Na meg persze a strandok, amik a görög tengerpartok legszebbjei között vannak. És persze bemutatunk néhány nagyon jó ár-érték arányú ajánlatot is!

Zakynthos strandok, látnivalók


Zakintosz (Zante)

A sziget fővárosa a többi görög sziget központjaival ellentétben nem tartogat sok látnivalót. Az 1953-as földrengésben sok épület megsérült, de szerencsére az újjáépítés a régi velencei stílusban történt.

Érdemes megnézni a központban lévő Bizánci Múzeumot, ahol El Greco művei is láthatóak.

A kikötő bejáratánál található az Agios Dionysios otodox templom, ahol Zakynthos védőszentje van eltemetve.

 

Laganas és Kalamaki

A két legnépszerűbb nyaralóhelyet a reptér választja el egymástól. Laganas a bulizósabb, Kalamaki a nyugodtabb hely, bár utóbbiban is találunk szórakozóhelyet.

A Laganas Beach 9 km hosszú, barna homokos tengerpart, vize sekély és lassan mélyül. Ezért gyerekeseknek is ideális strand. Emellett sokféle sportolási lehetőséget találunk itt.

 

Laganas-öböl szigetei

A Cameo-szigetre egy kis fahídon, az Agios Sostis-hídon gyalog jutunk át. Útközben a köves tengerfenék miatt sok tengeri állatot láthatunk. Igazából ez egy kicsi kiemelkedés, de szép a kilátás az öbölre. A helyiek diszkó szigetnek hívják, mivel esténként diszkó várja a turistákat.

Marathonisi szigetre az Agios Sontis kikötőből juthatunk el hajóval. Különlegesség, hogy üvegaljú hajók járnak, így útközben láthatjuk a vízi élővilágot. Legnagyobb látványosság az álcserepes teknős, amely ezen a környéken rakja le a tojásait. Emellett a szigeten természetesen homokos strand is van.

Ajánlatok Laganasban és környékén

Ilaria Hotel ****

A szálloda Kalamaki településén található, kb. 4 km-re a repülőtértől, kb. 450 m-re a tengerparttól. A szállodában központi étterem, medence-snack bár várja a vendégeket, a kertben szabadtéri medence és napozóágyak vannak.
Reggelis és félpanziós ellátással is foglalható!
Egy szobában elhelyezhető létszám: 2/3 felnőtt, 2 felnőtt + 1 gyerek.
Debreceni indulással is!

Ilaria Hotel ajánlatok

Alex Studio

2 épületből álló medencés komplexum, Laganas központjától 200 m-re és 30 m-re a homokos tengerparttól.
Szabadtéri medence és napozóágyak is rendelkezésre állnak.
Önellátással és reggelivel is foglalható!
Egy szobában elhelyezhető létszám: 2/3/4 felnőtt, 2 felnőtt+1 gyerek, 3 felnőtt+1 gyerek.

Alex Stúdió ajánlatok

Ionion Blue Hotel ***

Kalamaki nyugodt környékén fekszik, a központtól kb. 200 m-re, a tengertől kb. 700 m-re. Az egyik legszebb tengerpart, a Crystal Beach mindössze 1 km!
Nagyon szép szabadtéri medencéje van, amely mellett egy bár és napozóterasz található. 
Reggelis és félpanziós ellátással is foglalható!
Egy szobában elhelyezhető létszám: 2/3 felnőtt, 2 felnőtt + 1 gyerek.

Ionion Blue Hotel ajánlatok

Timos Aparthotel ***

A település viszonylag csendesebb részén elhelyezkedő két épületből álló, 30 szobás, kétszintes épület, szabadtéri medencével.
A homokos tengerparttól való távolsága kb. 100 m, a központtól kb. 300 m (tavernák, kávézók, üzletek, vendéglők).
Önellátással foglalható!
Egy szobában elhelyezhető létszám: 2 vagy 4 felnőtt.
Debreceni indulással is!

Timos Aparthotel ajánlatok

Vassilikos-félsziget

A sziget délkeleti részén található félsziget több remek stranddal rendelkezik. Legismertebb talán a Gerakas, ami kb. 1 km hosszú, homokos strand. Vize lassan mélyül, így elég messze be lehet sétálni, ahonnan remek a kilátás a Laganas-öbölre.

Sokan kedvelik ezenkívül a Dafni, Porto Roma és a Banana Beach-et.

Itt van a Sea Turtle and Wildlife információs központ, ami a teknősök védelmére jött létre.

Ajánlatok Argassi és Gerakas környékén

Hotel Eleana ***

Argassit ma már Zakynthos elővárosaként is nevezik a fővárostól kb. 5 km-re fekvő települést. Hangulatos tavernák, éttermek, üzletek, számtalan szórakozási lehetőség várja a turistákat.
Homokos, lassan mélyülő tengerpartjai (helyenként keskeny, kavicsos-homokos) a vízi sportok szerelmeseinek is kedvelt célpontja. Ideális választás kisgyermekes családok számára is.
Szabadtéri medencével rendelkezik.

Reggelis ellátással foglalható!
Egy szobában foglalható létszám: 2/3 felnőtt, 2 felnőtt + 1 gyerek.
Debreceni indulással is!

Hotel Eleana ajánlatok

Zakantha Beach Hotel ****

A szálloda közvetlenül a homokos-kavicsos tengerparton, Argassi központjától mindössze 100 méterre fekszik. A közelben számos étterem, taverna, bár, szórakozóhely, üzlet található, míg gyógyszertár 150 méterre van. A szálláshely népszerű a családosok és a párok körében is.
Szabadtéri medencével rendelkezik.
Félpanziós ellátással foglalható!
Egy szobában foglalható létszám: 2/3 felnőtt, 2 felnőtt + 1 gyerek.
Debreceni indulással is!

Zakantha Beach Hotel ajánlatok

Tsilivi

A fővárostól északnyugatra haladva találjuk ezt a települést. Homokos strandja népszerű tengerparti rész, aminek környékén sok bár, taverna van.

A város szélén van a Tsilivi Water Park, ahol hosszú csúszdák miatt a felnőttek is jól érezhetik magukat.

A park természetes környezetben jött létre, ahol sok fa és növény eredeti formában lett megőrizve, ami hozzájárult a „vízi paradicsom” elnevezáshez.

A Tsilivi Waterpark a Xenos család üzleti vállalkozása. Több mint 30 éve élnek a szigeten és végeznek üzleti tevékenységet. A vendéglátóiparban való hosszútávú sikeres jelenlét után a Xenos Hotels Group újabb lépést tett, ezúttal a vízi szórakozás területén. A Tsilivi Vízipark 2010 májusában kezdte meg működését, és ambiciója az, hogy új, többcélú szórakoztató és pihenőhely a sziget lakói a görögök és a külföldiek számára.

Az egyetlen biztos dolog az, hogy a vízi park területén senki sem fog unatkozni! Van egy teljes medencerészleg a gyerekek számára, amely teljes mértékben a számukra szentelt játékokkal van felszerelve. Vizet fújó (polipok, delfinek, elefántok, gombák, stb.), és ahol gondtalanul szórakozhatnak, míg a kalandosabbak felkapaszkodnak a kalózhajóra és használják a csúszdákat. A vízi dzsungel sok meglepetést rejt, arra várva hogy a kis felfedezők kipróbálják.

Az idősebbek számára a lehetőségek végtelenek. A Turbolance csúszdák azoknak, akik szeretnék megtapasztalni a végső adrenalint és a feszültséget, várják, hogy elküldjék őket a mennybe! Közvetlenül a csúcsok egy másik csoportja minden ízlés és korosztály számára a legmagasabb szintre emeli a szórakozást!

A négyszeres Multislide csúszda alkalmas a kollektív őrületre! A Blackhole nem ajánlott klaustrofóbiásoknak, de egyedülálló élmény! Az űrhajó önmagában egy élettartamú élmény, amelyet nehéz megtalálni újra! És persze, a Rafting és a szabadtéri szórakozás, amit egyformán élvezhetsz egyedül vagy barátokkal!

Ajánlatok Tsilivi-ben

Panagiotis Apartmanház

A házat gondozott kert veszi körül, kisebb játszótérrel, ahol biztonságosan játszhatnak a gyerekek. A kertben található az édesvizű úszómedence is. A medence melletti napernyők és napozóágyak ingyenesen, a strandon lévők felár ellenében vehetők igénybe.
Önellátással foglalható!
Egy szobában foglalható létszám: 2 felnőtt.

Panagiotis ajánlatok

Pantheon Hotel ***

Tsilivi központjától 500 méterre, a strandtól 1 km-re található.
Modern stílusban, hangulatos környezetben kényelmes szobákkal, étteremmel és bárral, medencével várja a vendégeket.
Reggelivel és félpanziós ellátással foglalható!
Egy szobában foglalható létszám: 2 felnőtt, 2 felnőtt + 1 gyerek.

Pantheon Hotel ajánlatok

Zakynthos – Navagio-öböl avagy Csempész-öböl

Ki ne hallott volna erről a csodaszép öbölről, ahol egy hajóroncs van! Görögország egyik legszebb,legnépszerűbb strandja. Csak hajóval lehet megközelíteni a fehér köves tengerpartot, emiatt számítsunk rá, hogy zsúfolt lesz a strand.

Ha valaki egyénileg szeretné felkeresni a hajóroncs öblöt, akkor Porto Vromiba kell eljutnia. Itt már hajósok várják az idelátogató turistákat, hogy pár euróért átvigyék őket az öbölbe.

Az öböl feletti magas sziklák tetejére autóval is eljuthatunk, onnan remek kilátás nyílik az öbölre és a strandrészre. Vélhetően mindenki látta már képen ezt, az egyik legtöbbet fényképezett hely ez.

2018 őszén leomlott a sziklafal, ezért a látvány kissé változott. Reméljük a jövőben nem lesz több omlás.

 A Navagio öböl partja nem homokos, hanem apró, fehér kavicsos. A víz itt kristálytiszta, káprázatosan kék, a türkiz szinte minden árnyalatában pompázik egyszerűen csodálatos érzés ezt megtekinteni. 

Navagio az a hely, amit egyszer legalább mindenkinek látni kell, megcsodálni azt a látványt, amit az óriási fehér sziklafalak, és a kék tenger áraszt. Egy kis videóval kedveskedek nektek mely egyszerűen fantasztikus és kapcsolódik az előző cikkemhez is melyet itt találtok.

Egy hajóroncs található a parton, ami 1983 óta rozsdásodik a Navagio öbölben. 1983-ban a partiőrség két csempészhajót vett üldözőbe, melyek alkoholt, drogot és cigarettát csempésztek.

Az egyik hajónak sikerült Kefalónia irányában elmenekülni. A másik csempészhajó kapitánya pedig úgy gondolta, hogy az öbölben elrejtőzik az üldözői elől, a viharban viszont zátonyra futott. A hajót kivontatták a partra és azóta is ott rozsdásodik az öbölben. A hajó igazi turistalátványosság lett, Zakynthos jelképévé vált.

Egyes pletykák szerint a csempészhajón annyi cigaretta volt, hogy egész Zakynthoson 2 évig ingyen cigarettázott mindenki. Bár ezt nehéz elképzelni de nem lehetetlen 🙂 Aki ott van a szigeten az mindenképpen tekintse meg a roncsot, bár nagyon össze van firkálva de egy igazi “műemlék”.

Zakynthos

Kék barlangok

A sziget északi csücskében találhatóak ezek a barlangok, ahova csónakokkal viszik a kirándulókat. Népszerű hely, a türkizkék vízben lehet úszkálni is. Néhány barlangban mediterrán fókák is élnek.

Porto Limnionas

A nyugati parton található ez a nyugodt tengerpart, így zsúfoltságra nem kell számítani. Köves partja van, de egy benyúló öbölrész fantasztikus hangulatot ad. Az öböl bejárata felett egyetlen étterem van, ahonnan remek a kilátás.

A sziget maga egy természeti gyöngyszem: vad-sűrű, zöld növényzet, kopár síkságok, óriás sziklafalak, mesés templomok és persze a csodálatos mélykék vizű barlangok. A sziget a turizmusból él. A szigetlakók kedvességén kívül azért az árusok tolakodását is tapasztaljuk.

Zante Water Village

Görögország egyik legnagyobb vízi parkja a sziget délkeleti részén található. A Park egy 40.000 m2-es területet foglal el, mindössze 4 km-re Zante városától, Sarakinado faluban.

Ha nagyszerű alkalmat keresel a non-stop játékra, akciót, kalandokat, szórakozást az egész családnak, akkor ne szalaszd el a lehetőséget, látogasd meg a vízi parkot.

Görög cikkek és ajánlatok

Több szigetről is írtunk cikket, amiben szintén találtok utazási ajánlatokat!

Kréta

Rodosz

Kefalónia

Korfu