Hibák utazás során, amiket kerüljünk el

Hibák utazás során – Biztos Ti is beleestetek már olyanba, hogy valamit vagy elfelejtettetek vagy éppen utólag másképp csináltatok volna utazáskor. Minden nem lehet tökéletes, de ha betartunk néhány alapdolgot, akkor nem kerülünk nagy bajba. Mi most összegyűjtöttünk párat, hogy elkerüljétek a kellemetlenségeket a következő utazásaitok során! 

 

Milyen hibák lehetnek az utazás során?

Okmányok, vízumok hiánya

Az egyik legbosszantóbb és legneccesebb téma. Nem is kell részletezni, hogy bármelyikkel való probléma akár a teljes utazásunkat semmissé teheti!

Mielőtt egyáltalán nekiállunk a foglalásoknak, ellenőrizzük, hogy az adott országba kell-e vízum. Ne utána derüljön ki, hogy ha kell, akkor például nincs már időnk beszerezni az átfutási idő miatt.

Ugyanígy nézzük meg az útlevelünk lejárati dátumát. Sok ország előírja, hogy a hazautazáskor még további 6 hónapig érvényesnek kell lenni. Ne ilyen miatt legyen probléma a belépéskor! A sürgősségi eljárás keretében igényelt útlevél pedig kemény tízezreket vesz ki a zsebünkből!

Ezek a hibák utazás során a legamatőrebb dolgok, így ne kövessük el ezeket! Ha nem akarod otthon hagyni a legfontosabb dolgokat, van egy mobilapp is erre:

Mobilalkalmazások utazáshoz – Hasznos appok – Travelhunter

A mai világban már szinte kikerülhetetlenek a mobilalkalmazások utazáshoz. Rengeteg appot találunk a neten, de az egyik cél, hogy minél többet tudjon egy alkalmazás és egyszerűen kezelhető legyen! Most bemutatunk 10 hasznos appot, ami segít az utazásotokban! A tájékozódásban segít ez az app. Az alkalmazásban szereplő helyek tömegközlekedését egyszerűen meg tudjuk nézni.