Nápoly és környéke látnivalók, térképpel

Nápoly és környéke látnivalók- Ha Nápolyba utazunk, erősen ajánlott, hogy ne csak a városba, hanem a környező népszerű turistahelyekre is látogassunk el. Remek körtúrát lehet tenni nápolyi kiinduló- és végponttal: Nápoly, Pompei, Sorrento, Capri, Amalfi-part, Salerno. Az alábbiakban ennek a kirándulásnak a tudnivalóit mutatjuk be.

Folytatódik a népszerű nagyvárosok bemutatása cikkünk. Ezúttal Nápoly és környéke érdekességeit írtuk le. Látnivalók, Közlekedés, Belváros, Érdekességek, Vezúv, Túrák, Tengerpart, Térkép.

Nápoly és környéke látnivalók térképpel

Nápoly repülőteréről az Alibus-szal juthatunk a központi vasútállomásra (Napoli Centrale) és a kikötőhöz (Molo Beverello). A menetrendek itt találhatók.
A város tömegközlekedési térképei itt találhatók.
A reptérről Nápoly belvárosának érintése nélkül is eljuthatunk a környéken lévő nagyobb településekre, üdülőhelyekre (pl. Sorrento, Salerno). A lista itt található.

Sorrento, Pompei

Sorrentóba közvetlen vonat, a Circumvesuviana közlekedik a Garibaldi vasútállomásról (Centrale pályaudvar mellett). Ezzel a vonattal juthatunk el Pompeibe, a Scavi állomásra. A menetrend itt található.

Pompeiből közvetlen busz közlekedik a Vezúvra, ahonnan kiépített ösvényen tudunk gyalogolni a kráter körül. A menetrend itt található. Jegyet a buszon lehet venni.

Capri

Az egyik legnépszerűbb látnivaló Capri szigete. Ide Nápolyból és Sorrentóból is eljuthatunk hajóval. Menetrend és online foglalás itt található.

Amalfi-part

Nápoly és környéke látnivalók- Az Amalfi-partra hajóval és busszal is eljuthatunk.

Busszal Sorrentóból, illetve a másik irányból Salernóból lehetséges az utazás. Mindkét irányból Amalfi-ig közlekedik a busz, továbbutazni átszállással lehet. A menetrendek itt találhatók. Menetjegyet nem lehet venni a buszon, az dohányboltokban, újságosoknál, kávézókban lehetséges.

Positano

Hajóval Sorrentóból, Capriról és Salernóból is megközelíthető Positano, illetve Amalfi. A menetrend itt található.

Salerno és Nápoly között vonattal is könnyedén utazhatunk (a reptér és a város közti közvetlen busz mellett). Óránként több járat is közlekedik a két város között. A menetrendet a vasút hivatalos honlapján, a viszonylatot beírva és az időpontot kiválasztva tudjuk lekérdezni.

Nápoly és környéke látnivaló térképpel

Ajánlott cikkek:

https://www.travelhunter.hu/blog/toszkana-az-igazi-olasz-videk-pisa-firenze-es-tarsai/

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube