loading...
Utazó blogger

A legjobb utazó munkákkal úgy szerezhetsz bevételt, hogy közben felfedezed a világot. Lehetsz, akár Utazó blogger, séf, vlogger vagy fotós. Mutatunk pár példát.

 

Pénzkeresés utazással

Ha annyira szeretsz utazni, mint én, de nem engedheted meg magadnak, hogy otthagyd a munkád, szerencséd van. Valójában rengeteg különböző munkalehetőség van, ha úgy akarsz pénzt keresni, hogy a világot is beutazhasd közben.

Akár olyan lehetőségeket keresel, ahol a munkádért szállást kapsz, akár egy olyan helyfüggetlen munkát kapsz, amely engedi, hogy külföldre utazz – vannak lehetőségeid.

Elsősorban egy kis lemondás kell. Ha minden utazó állás könnyű lenne, mindenki ezt csinálná. Számos ilyen munkához szenvedély, speciális felkészülés, időráfordítás és tehetség szükséges. Amikhez ezek nem kellenek, azoknál a fizetés se valami magas. Megmutatjuk, hogy utazó bloggerként milyen lehetőségeket ismertünk meg.

 

1. Pultos/felszolgáló

Bárok, nightclubok és éttermek a világon mindenhol vannak, és a munkaköri leírások is mindenütt ugyanazok.

Segít, ha beszéled a nyelvet, így talán nem árt befektetned egy néhány hetes nyelvkurzusba, A turisták körében népszerű helyeken könnyebb munkát találni, és nincs minimum vagy maximum időkövetelmény.

Ráadásul minél több tapasztalatot szerzel pultosként, annál több munkalehetőség nyílik meg előtted, és esély a magasabb fizetésre.

JÖVEDELEM

250.000 – 870.000 Ft/hó

Elolvashatod, milyen pincérként az élet a hajón: Munka óceánjárón

 

2. Utazó idegenvezető

Szerezhetsz munkát helyi idegenvezetőként, vagy utazási asszisztensként egy nemzetközi cégnél, vagy egy népszerű helyen, esetleg nagyobb, többállomásos utazásokon.

Vagy gondolkodhatsz vállalkozásban, és elindíthatod a saját utazásaidat.

Talán a legjobb jelöletlen szörfhelyekhez vezet, vagy egy fantasztikus hely túrára, vagy megmutathatod az embereknek a legjobb bárokat és éttermeket a városban.

JÖVEDELEM

250.000 – 2.500.000 Ft/hó, ez attól is függ, hogy saját irodád vagy alkalmazott vagy.

HASZNOS FORRÁSOK

 • How To Create Custom Tours
 • Work Abroad Leading Adventure Tours

 

Ha kedvet kaptál az utazáshoz, böngészd az Atlasz Travel ajánlatait!

 

3. Szabadúszó fordító

Nyilvánvaló, hogy ismerned kell egy második nyelvet, hogy fordító lehess, de talán nem annyira, mint hinnéd. Persze, valószínűleg nem az ENSZ-nél fogsz dolgozni, de a lehetőségeknek csak a képzeleted szabhat határt.

Jelentkezhetsz egy étteremnél, hogy lefordítod az étlapot, dolgozhatsz egy utazási irodának, olyan turistáknak árulhatsz utazásokat, akik beszélik az anyanyelved, vagy akár szabadúszó fordítói szolgáltatásokat is felajánlhatsz.

Minél folyékonyabban beszéled az adott nyelvet, annál több pénzt hoz.

JÖVEDELEM

25–100 Ft szavanként. Egy átlagos 500 szavas blog cikk már egészen jó összeget tud termelni.

HASZNOS FORRÁSOK

 • ProZ Translation Jobs
 • How To Succeed As A Freelance Translator

 

4. Utazó fitness oktató

Jóga oktató

Jóga oktató

Újabb munka, ami megengedi, hogy körbeutazd a világot, miközben pénzt keresel: a szabadúszó fitneszoktató. Tarthatsz pilates-, jóga-, zumba-, táncedzéseket, vagy személyi edzőként is dolgozhatsz, ha van elég tapasztalatod ezeken a területeken.

Néhány oktató megegyezik a helyi edzőtermekkel vagy a hátizsákos hotelekkel, hogy az ügyfelekkel használhassák a felszereléseiket.

JÖVEDELEM

25.000 – 60.000 Ft óránként. Nagyon nehéz itt pontosat számítani, mert oktatóként változik és függ a létszámtól is.

FORRÁSOK

 • Teaching Yoga: Essential Foundations & Techniques
 • Igniting The Fire: Building A Successful Personal Training Career-Utazó blogger

 

5. Angoltanítás külföldön

Tudsz angolul? Édes! Talán nem veszed észre, de a profi angoltanárok nagyon keresettek a világon – a fizetés pedig megfelelő. Azonban csak érteni a nyelvet nem elég, szükséged van egy főiskolai diplomára, és egy TEFL engedélyre (Teaching English as a Foreign Language).

Itt is vezethetsz simán egy blogot, ahol bemutatod az életedet, ha még mellette utazol is az adott helyen, akkor Utazó blogger is lehetsz.

JÖVEDELEM

400.000 – 1.000.000 Ft/hó – plusz szállás

FORRÁSOK

 • http://www.beferekaborondbe.hu/

 

6. Web/Grafikus dizájn

A digitális nomádok között a leggyakoribb munkák egyike a grafikus vagy weboldal dizájn. Minden, amire szükséged van, egy számítógép, jó szem a tervezéshez, és az online platformok, és bizonyos szoftverek ismerete.

Olyanoké, mint a Photoshop, Dreamweaver, WordPress, Illustrator, stb.

A kódoláshoz való tehetség sem árt – különösen a HTML, PHP, és CSS. Az iskola jó ötlet, de magadtól, segítővideók segítségével is elsajátíthatod ezeket az ismereteket.

JÖVEDELEM

250.000 – 1.000.000 Ft/ hó ez attól is függ, hogy hazai vagy külföldi cégeknek dolgozol

FORRÁSOK

 • Professional WordPress: Design & Development

 

7. Blogolás

Blogger

Blogger

Bloggerként pénzt keresni sok ember nagy álma. De, mint a legtöbb dolog az életben, ez sem egyszerű. Egy bloggal keresni kemény munka – éveket vehet igénybe.

Egy blog az utazásról nem az egyetlen lehetőség, beletartoznak a gasztrobloggerek, bloggeranyák, divatbloggerek, életstílus-bloggerek, stb. csoportjai.

A bevétel a hirdetésekből, partnerek közti értékesítésből, könyvekből, befektetésekből, stb., jön. De elsősorban közönséget kell szerezned, mert anélkül nem megy! Mi is a csapatnál az utazó blogger hivatá mellett tettük le a voksunkat.

JÖVEDELEM

20.000 – 1.500.000+ Ft havonta

HASZNOS FORRÁSOK

 • How To Start A Travel Blog

 

8. Hivatásos séf

Utazó Séf

Utazó Séf

Utazó séfként dolgozni egy konyhában megadja a lehetőséget, hogy bárhová eljuss a világon. Azonban az órák hosszúak, rendszertelenek, és stresszesek.

Az utazó séfek kaphatnak munkát hagyományos éttermekben, hotelekben, óceánjárókon, magánjachtokon, büfékocsikban, vagy akár még magánháztartásokban is.

A múltbéli tapasztalatok is növelik az esélyeidet. Az állásajánlatokat online listázzák, vagy apróhirdetésekben, és cégek weboldalain.

JÖVEDELEM

2300 – 5000 Ft óránként

FORRÁSOK

Have Blade Will Travel: Adventures Of A Traveling Chef

 

9. Au Pair

Az au pair egy hivatásos, bentlakásos bébiszitter, vagy dadus, akit egy család alkalmaz, hogy segítsen a gyerekeiknek elsajátítani egy új nyelvet, és elvégezze a házimunkát szállásért, étkezésért, és heti fizetésért cserébe.

A munka keretein belül idegen országba költözhetsz, megtanulhatsz egy új nyelvet, és első kézből tapasztalhatod meg a kultúrát, miközben keresel egy kis pénzt.

JÖVEDELEM

150.000– 250.000+ Ft havonta

FORRÁSOK

Au Pair Guide: A Helpful Handbook

 

10. Légi utaskísérő

Egy légi utaskísérő élete nagyszerűnek tűnhet. Folyamatosan utazni a világ körül, különböző városokban felbukkanni, más és más kultúrát megtapasztalni, 90%-os kedvezmény a jegyekre, hotel kedvezmények, olcsó bérleti díjak, és egy meló, szó szerint a felhők felett.

De valójában ezt nehéz végigcsinálni. A betanítás kemény, az órák hosszúak, és a folyamatos költözés magányossá válhat. Azonban akik elvágyódnak, azoknak segít körbeutazni a világot. Rengeteg légiutaskísérő a munkája mellett Utazó blogger, vagy vlogger.

JÖVEDELEM

250.000– 1.000.000 Ft havonta. Természetesen ez attól függ, hogy egy fapadosnál vagy egy világvezető légitársaságnál dolgozol.

 

11. Fotós

Hivatásos utazó- vagy kalandfotósnak lenni és az egész világon eladni a képeid olyasmi, ami évekig tartó kemény munkát igényel.

Feltölthetsz képeket ömlesztve is kisebb oldalakra, vagy eladhatd akár közvetlenül az ügyfeleknek is, hogy magazinokban, könyvekben, márkahirdetésekben, vagy weboldalakon tehessék közzé őket. Gyakorlatilag egy Utazó blogger is simán végezheti ezt a munkát, ha van hozzá érzéke.

Fotós idegenvezetést tartani és online segítővideókat készíteni további módszerek lehetnek a pénzkeresésre.

JÖVEDELEM

250.000– 2.500.000 Ft havonta

FORRÁSOK

 • Going Pro: Making Money With Photography
 • How To Become A Travel Photographer

 

12. Zenész/Utcai előadó

Utcazenélésként is ismert munka, a tehetséged használod, hogy pénzt szerezz a turistáktól. Találj ki egy jelenetet, ragadj meg egy hangszert, válassz ki egy pontot a városban, ahol nagy a gyalogos forgalom, és tegyél le egy kalapot.

Sok városban engedély kell ehhez, szóval először bizonyosodj meg erről. Van bármilyen különleges tehetséged? Akrobatika, festészet, jövendőmondás, zene, breaktánc, henna művészet, sport, bármi lehet.

JÖVEDELEM

2.500– 25.000 Ft óránként

 

13. Szezonmunkák

Sok utazóval találkoztam már, akik szezonális munkákat vállalnak, az év egy részét pénzkereséssel töltik, aztán hónapokig utazgatnak. Ebben a kategóriában számtalan lehetőség van. Építkezések, tanítás, kereskedelmi halászat, olajmunkások, mérnökök, sípálya személyzetis, stb. Hogy melyiket vállalod el, azon múlik, milyen készségeid vannak, vagy miket tervezel elsajátítani.

JÖVEDELEM

Széles skálán mozog.

 

14. Videóblog/Vlogolás

Körbeutazni a világot, miközben videókat készítesz, egy újabb álommeló, és néhányan nagyon is jól megélnek belőle. Itt is van pár különböző módszer – kisfilmek készítése és eladása, híres youtuberré válás, vagy jó minőségű reklámfilmek forgalmazása turisztikai fórumoknak és utazási márkáknak. Részben kapcsolódik az Utazó blogger munkához.

Ezenfelül ehhez a munkához erősen ajánlott a videózás, szerkesztés, kapcsolatépítés és reklám mély ismerete.

PÉLDA

Jelenleg mi is ezen a területen bontogatjuk a szárnyainkat. De talán az egyik legjobb példa Szirmai Gergely.

JÖVEDELEM

25.000 – 500.000+ Ft havonta + szállások, étkezések, programok, utazás költségei

Ha már itt vagy, akkor IRATKOZZ FEL

15. Programozó

Ha megvannak a szükséges ismereteid, hogy programozó légy, akkor a sima irodai munkáról a helyfüggetlen szabadúszó állapotba történő átváltás megadja a kellő szabadságot, hogy utazz.

Vannak speciális szabadúszó programozó weboldalak, ahol jelentkezhetsz állásokra, vagy megpróbálhatsz saját céget indítani, saját termékeket létrehozni, mint az iPhone appok, vagy egyéni netes applikációk.

JÖVEDELEM

250.000– 2.500.000+ Ft havonta

 

+1 Szakmai tanácsadó

Szakértő vagy a területeden? Ha szakmai tanácsadóként dolgozol cégeknek, esélyed lehet helyfüggetlenné válni. A tanácsadók rövidtávú projekteken dolgoznak, és úgy segítenek növekedni egy üzletnek, hogy megtanítják a csapatot arra, hogyan dolgozzanak jobban.

Az üzleteket különböző irányokba terelik, például, hogy hogyan használják ki a közösségi média adta lehetőségeket, vagy hogyan legyenek környezetbarátok. Általában azért fizetik őket, hogy megosszák saját speciális szakvéleményüket.

JÖVEDELEM

Széles skálán mozog és a milliós határokat feszegeti.

 

Az igazság az, hogy nem lehet sok pénzt keresni csak utazással, ha nincsenek meg hozzá az elsődleges készségek, a ráfordított idő, vagy tapasztalat. A világ egyszerűen nem így működik.

Senki nem fizet neked több ezer dollárt, hogy valami könnyű munkát végezz.

Gyakran évekbe telik, mire egy álommunka valósággá válik, és elképzelhetetlenül sok erőfeszítést és áldozatot követel, amit egy átlagember nem érthet meg, amíg ő maga be nem járta ugyanazt az utat.

De remélem, hogy ennek a cikknek sikerült bemutatnia, hogy rengeteg ember van odakint a világban, akik keményen dolgoznak, és „megélik az álmot”, akiknek sikerül pénzt keresni utazgatás közben. Egyáltalán nem lehetetlen!

Szóval menj ki, és váltsd valóra a saját álmaid!

 

Hogyan szerezhetsz ingyen szállást, ha economy utas vagy? -> https://bit.ly/2LvwLm6

 

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Facebook oldalunk

Görög csoportunk

Facebook csoportunk

Instagram

Youtube