Zakynthosi helyek, ahová mindenképp el kell menned!

Görögország egyik legnépszerűbb szigete a magyarok körében is felkapott. Főleg aki szórakozni akar, annak tökéletes választás Zakynthos. Na meg persze a strandok, amik a görög tengerpartok legszebbjei között vannak.

 

Zakintosz (Zante)

A sziget fővárosa a többi sziget központjaival ellentétben nem tartogat sok látnivalót. Az 1953-as földrengésben sok épület megsérült, de szerencsére az újjáépítés a régi velencei stílusban történt.

Érdemes megnézni a központban lévő Bizánci Múzeumot, ahol El Greco művei is láthatóak.

A kikötő bejáratánál található az Agios Dionysios otodox templom, ahol Zakynthos védőszentje van eltemetve.

 

Laganas és Kalamaki

A két legnépszerűbb nyaralóhelyet a reptér választja el egymástól. Laganas a bulizósabb, Kalamaki a nyugodtabb hely, bár utóbbiban is találunk szórakozóhelyet.

A Laganas Beach 9 km hosszú, barna homokos tengerpart, vize sekély és lassan mélyül. Ezért gyerekeseknek is ideális strand. Emellett sokféle sportolási lehetőséget találunk itt.

 

Laganas-öböl szigetei

A Cameo-szigetre egy kis fahídon, az Agios Sostis-hídon gyalog jutunk át. Útközben a köves tengerfenék miatt sok tengeri állatot láthatunk. Igazából ez egy kicsi kiemelkedés, de szép a kilátás az öbölre. A helyiek diszkó szigetnek hívják, mivel esténként diszkó várja a turistákat.

flickr.com / frasse21

Marathonisi szigetre az Agios Sontis kikötőből juthatunk el hajóval. Különlegesség, hogy üvegaljú hajók járnak, így útközben láthatjuk a vízi élővilágot. Legnagyobb látványosság az álcserepes teknős, amely ezen a környéken rakja le a tojásait. Emellett a szigeten természetesen homokos strand is van.

flickr.com / Dean Sas

Vassilikos-félsziget

A sziget délkeleti részén található félsziget több remek stranddal rendelkezik. Legismertebb talán a Gerakas, ami kb. 1 km hosszú, homokos strand. Vize lassan mélyül, így elég messze be lehet sétálni, ahonnan remek a kilátás a Laganas-öbölre.

Sokan kedvelik ezenkívül a Dafni, Porto Roma és a Banana Beach-et.

Itt van a Sea Turtle and Wildlife információs központ, ami a teknősök védelmére jött létre.

Ha szeretnéd látni a legszebb görög strandokat:  10 csodaszép görög tengerparti strand

 

Tsilivi

A fővárostól északnyugatra haladva találjuk ezt a települést. Homokos strandja népszerű tengerparti rész, aminek környékén sok bár, taverna van.

A város szélén van a Tsilivi Water Park, ahol hosszú csúszdák miatt a felnőttek is jól érezhetik magukat.

 

Navagio-öböl

Ki ne hallott volna erről a csodaszép öbölről, ahol egy hajóroncs van! Csak hajóval lehet megközelíteni a fehér köves tengerpartot, emiatt számítsunk rá, hogy zsúfolt lesz a strand.

Az öböl feletti magas sziklák tetejére autóval is eljuthatunk, onnan remek kilátás nyílik az öbölre és a strandrészre. Vélhetően mindenki látta már képen ezt, az egyik legtöbbet fényképezett hely ez.

2018 őszén leomlott a sziklafal, ezért a látvány kissé változott. Reméljük a jövőben nem lesz több omlás.

Saját videónkat is ajánljuk:  Videónk Navagio-ról

 

Kék barlangok

A sziget északi csücskében találhatóak ezek a barlangok, ahova csónakokkal viszik a kirándulókat. Népszerű hely, a türkizkék vízben lehet úszkálni is. Néhány barlangban mediterrán fókák is élnek.

 

Porto Limnionas

A nyugati parton található ez a nyugodt tengerpart, így zsúfoltságra nem kell számítani. Köves partja van, de egy benyúló öbölrész fantasztikus hangulatot ad. Az öböl bejárata felett egyetlen étterem van, ahonnan remek a kilátás.

 

Interaktív térkép

 

 

Érdekelnek más görög szigetek, cikkek is?

Korfu kisokos
Kefalónia 10 kötelező látnivalója
Rodosz kisokos

Kréta bemutatása 

 

TravelHunter Közösség – Csatlakozz hozzánk 

Facebook oldalunk

Facebook csoportunk

Instagram

Youtube

Oszd meg a cikket ⬇⬇⬇