loading...
Fáraók tours csőd

Újabb utazási iroda csődölt be. Az egyiptomi utakkal foglalkozó Fáraók Tours pénteken jelentette be, hogy fizetésképtelen. Azt egyelőre nem tudni, hogy vannak-e Egyiptomban utasaik most, és arról sincs információ, hogy hány embernek úszott el a nyaralásra befizetett pénze. Az irodát már sem személyesen, sem telefonon nem lehet elérni. A biztosító ugyan fizet a károsultaknak, de kérdés, hogy mikor és mennyit. Fáraók tours csőd

Pórul járt utas beszámolója-Fáraók tours csőd

A cég honlapja sem működik, csak az ügyvezető levele érhető el. Ebben azt írják: „a jelen gazdasági helyzetben sajnálatos módon több lehetőséget megvizsgálva is arra jutottunk, hogy a Magyarországon 2008 óta folytatott utazásszervezői működésünk tovább nem folytatható”.

Sütő Krisztina a férjével utazott volna Egyiptomba 5 napra, 371 ezer forintot fizettek az útért. Azt mondja, ez lett volna az első olyan utazásuk, amikor irodát bíznak meg a szervezéssel, előtte mindig maguknak intézték a nyaralást. (reméljük az utolsó eset volt és visszatérnek az egyéni foglaláshoz.. szerk.)

„November másodikán indultunk volna pénteken, és előző nap kaptunk egy emailt este fél hatkor, hogy a repülőgépjáratnak a túltöltöttsége miatt nem áll módjukban elutaztatni minket” – mesélte az ATV-nek.

Az emailben az iroda felajánlotta, hogy átteszik az utat egy másik időpontra, de a házaspár inkább a pénzét szerette volna visszakapni. Várpalotán élnek, ezért először telefonon próbálkoztak. Nem jutottak semmire. Úgy döntöttek, személyesen intézkednek. Fáraók tours csőd

„Elindultunk Budapestre, november 9-én, és félúton jött az email, hogy az Insight Tours Kft. fizetésképtelenséget jelentett be, innentől kezdve keressük a biztosítótársaságot, akikkel ők kapcsolatban állnak és kezdődhet a hosszas procedúra” – folytatta.

De a biztosítónál sem tudták megmondani Krisztináéknak, mikor és mennyi pénzt kaphatnak vissza. Arra hivatkoztak, hogy ehhez meg kell várniuk az összes károsult bejelentését.

Amennyiben Ön vagy az ismerőse is azok közé tartozik, aki jogosult kártalanításra, mindenképpen vegye fel a kapcsolatot a biztosítóval!

A teljes cikkért kattints!

forrás: atv

Kapcsolódó cikkek:

https://www.travelhunter.hu/utazasi_hirek/ujabb-utazasi-irodat-zarattak-be/

https://www.travelhunter.hu/utazasi_hirek/hogyan-raboljak-ki-a-csomagodat-a-liszt-ferenc-repteren/