loading...
Hova utazzak márciusban?


Hova utazzak márciusban? Hát van jó pár hely! Nemsokára itt a tavaszi szünet, de ha jól szervezkedsz, könnyen találhatsz egy úti célt, ahol nagyszerű az idő – és tömeg sincs, ami elsodorna. Összeállítottunk egy listát ezekről a helyekről és garantáljuk, hogy nem fogsz csalódni!

 

A március az az időszak, mikor a hideg elkezd felengedni, és az ország nagy részén megjelennek a melegebb időjárás jelei. De ha nyári kirándulást tervezel, szinte mindenütt a csúcsidőt fogod ki. Helyette keress inkább olyan helyeket, ahova most is elutazhatsz, hiszen ez az időszak a meleg időjárást és a tömeg hiányának előnyeit is magában hordozza.

Ha egy gyors kiruccanást szeretnél, számos izgalmas esemény van készülőben New Orleans-ben, New Yorkban és Washingtonban. Mindhárom városban kivételes a konyhaművészet, azonban különleges márciusi látványosságokkal is készülnek, a hotelmegnyitóktól kezdve a híres cseresznyevirágzásig.

A borkedvelőknek irány Portugália, ahol a Douro-folyó környékét virágok borítják, és csak magad lehetsz a szőlőskertekben. Reykjavíkban olyan érzés, mintha tavasz lenne, ám látszólag még tél van, hiszen a földet hó borítja. Tökéletes időszak a szépséges város felfedezésére.

Ha valamivel többet szeretnél látni, irány Buenos Aires, a hónap legolcsóbb utazása, ahol hihetetlen dolgokat találsz. Nem számít, merre visz az utad, rengeteg hely van, ami ugyanolyan meleg, mint amennyire olcsó.

 

Hova utazzak márciusban Európában?

Andalúzia, Spanyolország

Ez a dél-spanyolországi régió kivirul a Semana Santa (vagy Szent Hét) idejére, amit közvetlen húsvét előtt tartanak. Márciusban ünneplik meg, a legnagyobb utcabálokkal, és lenyűgöző felvonulásokkal Sevillában és Malagában.

Andalúzia egyben Európa egyik legélhetőbb városa, nagyszerű üzletekkel. Próbáld ki a Casa del Poeata hotel butikját Sevillában, vagy ha fel akarsz vágni, a Hotel Alfonso XIII-ban, ami a Luxury Collection tulajdona, és a történelmi Santa Cruz városrészben áll.

 

Douro-völgy, Portugália

Ez a régió – ahol a világ első hivatalos borászata is található – saját mikroklímával rendelkezik, ami megmagyarázza, miért is olyan különleges az itteni szőlő. A tavasz korán beköszönt a Douro-völgyben, és márciusban, különösen a dombok között, csodálatos fehér és rózsaszín felhőkben lehet gyönyörködni.

Ha teljesen fel szeretnéd fedezni a vidéket, pattanj fel egy vikinghajóra, amit arra terveztek, hogy ezeken a vizeken hajózzon.

Porto látnivalóiról is olvashatsz!

A Douro-völgy Portugália gyönyörű vidéke

A Douro-völgy Portugália gyönyörű vidéke

Reykjavík, Izland

Hivatalosan talán tavasz van, de a látszat szerint Izlandon még mindig tart a tél. Márciusban a nappalok és az éjszakák hossza ismét kiegyenlítődik, így nem csupán több órányi napfény áll rendelkezésre a természeti látványosságok felfedezéséhez, de a híres Északi Fényekben való gyönyörködésre is van idő bőven.

Ne menj el anélkül, hogy megnézted volna a Kék Lagúnát, vagy a város közelében lévő fekete homokos strandot a déli partvonalon.

Izland, a természeti csodák szigete

 

Hova utazzak márciusban Ázsiában?

Hangcsou, Kína

Ezt a helyet sokan választják Kínában tavaszi búvóhelyként, és a világ más részéről idelátogatók csak most kezdenek felzárkózni.

Látogass el a művészek menedékére (a város Nyugati tava, a Világörökség része, számtalan költőt és festőt ihletett már meg) március elején, amikor az időjárás már meleg, de a tavaszi turistaszezon még nem indult meg. Kicsit később elcsípheted a barackfák virágzását.

Hova utazzak márciusban Észak-Amerikában?

New Orleans, Louisiana

A Mardi Gras-nak már vége, de ez talán csak még több ok arra, hogy most látogass el New Orléans-be. Mivel a modern koktélkultúra ebben a városban született meg (még koktéltúrákat is indítanak), nem meglepő, hogy a bárválaszték óriási.

 

Washington, D.C.

A nemzeti fővárosban több van, mint politika és történelem. Jelentős étterem kínálattal is rendelkezik, amely mindenképp megér egy látogatást.

Hogy miért is márciusban a legjobb elmenni oda? Azért, mert a város híres cseresznyefái, amelyeket Japántól kapott ajándékba 1910-ben, ekkor kezdenek virágozni. Az éves cseresznyevirág fesztivál március 20-án veszi kezdetét.

 

New York

A március New York legjobb hónapjainak egyike, amikor az időjárás kellemes, de még nincs nagy tömeg. Ennek megfelelően számos új hotel marad, amikben megéri megszállni akár a híres Manhattan negyedben is.

Olvass bele New york-i élménybeszámolónkba!

New York látnivalók

New York látnivalók


Scottsdale, Arizona

A város legnagyobb látványossága az évnek ebben a szakaszában az úgynevezett Tavaszi Tréning, amikor 15 válogatott baseballcsapat özönlik Scottsdale-be és környékére, hogy játsszanak, mielőtt hivatalosan is elkezdődik a szezon.

A város ezenfelül csodás túrákat indít, és pezsgő művészeti életet él, szóval szórakozásnak akkor sem leszel híján, ha nem vagy baseballrajongó. Ebben az esetben: a Művészetek fesztiválja március 25-ig tart.

 

Hova utazzak márciusban Dél-Amerikában?

Buenos Aires, Argentína

Buenos Airesben az évnek ebben a szakaszában enyhe őszi időjárás jellemző, ami ideális egy sétához, és ennek a pezsgő városnak a megismeréséhez.

Ahhoz is megfelelő hely, hogy beszerezz bármilyen szuvenírt, és persze, egyél egy steaket. A legjobb? Ebben a hónapban ez a város a legolcsóbb úti cél, csodás hotelszobákat találsz már olcsó áron.

 

Playa del Carmen, Mexikó

Menj a hónap elején, mielőtt a tavaszi szünet tömegei megjelennének, és a Riviera Maya, eme gyönyörű része csak a tiéd lesz. A Playa del Carmen fantasztikus célpont a nagycsoportos kirándulóknak, tekintélyes számú all-inclusive lehetőségeinek köszönhetően. 

Természetesen az időjárás is majdnem tökéletes, méghozzá egész évben. Emellett egy rövid autóútra van Tulum romjaitól, és Cancún meglepően izgalmas éttermeitől.

 

Hova utazzak márciusban Afrikában?

Egyiptom

A Vörös-tenger partvidéke ideális helyszín egy tavaszindítónak. Hurghada, Sharm El Sheikh és Marsa Alam tengerpartján pihenni, sznorkelezni, búvárkodni egyaránt lehet!

Egyiptom minden évszakban tökéletes

Egyiptom minden évszakban tökéletes

 

Tanzánia

A legtöbb ember nem is gondolna rá, de Tanzánia gyakorlatilag egész évben látogatható. Sokszínű vadvilága márciusban a Serengeti- és a Ngorongoro-kráterekben is megfigyelhető, és az időjárás is megfelelő. A páratartalom márciusban lecsökken, az esős évszak pedig áprilisig el sem kezdődik.

Megnyílt az új Sanctuary Retreats Kichakani Serengeti Camp, amely luxuskivitelű sátrakat kínál a gnúk és zebrák vonulásának követéséhez.

 

Hova utazzak márciusban Ausztráliában?

Sydney, Ausztrália

Az egyik legjobb időszak ellátogatni ebbe a nyüzsgő városba (és kikerülni a turistaszezon tömegét) a március.

A legjobb környék Chippendale. Itt kapott helyet az Old Clare Hotel, egy régebben sörfőzdeként és pubként működő épületben, valamint Jason Atherton és Clayton Wells éttermei.

Ezek az úti célok nem minden esetben az olcsóságról szólnak, hanem az időjárást és a turistákat vettük alapul.

 

Facebook csoportunk, ahol sok remek ajánlat vár!

Szeretnél több cikket olvasni? Nézz körül a blog oldalunkon: https://bit.ly/2Ttqdaw