loading...
6 gyerekbarát tengerpart Európában

A családi üdülés nem teljes a tengerpart nélkül, ugye? Rengeteg tengerpart van Európában, de sajnos csak egy részük alkalmas kisebb gyerekekkel való fürdőzésre. Itt van 6 gyerekbarát tengerpart, ahol bátran lehet a kicsikkel is megmártózni! És néhányhoz ajánlatot is kérhettek, hogy Ti is élvezhessétek a látványt!

A legmegfelelőbbek kiválasztásakor néhány olyan dologra van szükség, amely a következőkre terjed ki:

– Meleg, sekély és nem szennyezett vizek, így a gyerekek fürödhetnek annak a veszélye nélkül, hogy a mélybe kerülnének;

– Bébi puha, aranyszínű homok, amely tiszta és a gyerek homokvárat és egyéb dolgokat építhet anélkül, hogy attól tartanánk, hogy a vödörben megjelenő tengeri lények jelennének meg; és

– Első osztályú szolgáltatások, beleértve a zuhanyzókat, WC-ket, elsősegélynyújtó létesítményeket / életmentőket és snack bárt, ahol fagylaltot, hideg italokat és egy falatot fogyaszthatnak.

Most bemutatunk néhány tengerpartot Európában, melyek a tökéletes gyerekbarát tengerparti kirándulás minden követelményével rendelkezik és hazánkból is könnyen elérhető.

Görögország gyerekekkel

Görögország és a görög szigetek Európa egyik legkedveltebb családi nyaralóhelyének számítanak. Nagyszerű tengerpartok, érdekes történelem, hihetetlen étel (nagy részben gyerekbarát), csodálatos emberek.

A szigetek közötti komppal való ugrás egy kis kalandot ad az egészhez, és lehetőséget kínál arra, hogy több nagyon különböző célállomást láthassunk.

A legjobb időszak családi nyaralásra Görögországba

A legjobb időjárás Görögországban gyerekeknek, családoknak, úszásra/strandidőnek június végétől október elejéig tart. A nap kinn van, kék az ég, és nagyon kevés eső van. Az abszolút legjobb strand-időjárás június végétől szeptember elejéig tart.

A legjobb görög strand gyerekek számára Krétán

Görögország legjobb strandja az Elafonisi és Balos strand Krétán. Varázslatos és nagyon gyerekbarát. Nemhiába választották az Elafonisit többször is Európa legszebbjének.

Rengeteg krétai ajánlat közül válogathattok itt! 

Elafonissi
Elafonisi strand Krétán

A zakynthos-i Gerakas Beach is nagyszerű!

Zakynthos bővelkedik gyönyörű látnivalókban, elég csak a Navagio-öbölt és a Kék barlangokat mondani! 

A sziget déli csücskénél található a sziget egyik legszebb strandja. Az aranyhomokos part mentes a nagy hullámoktól, így nyugodtan ajánlható kicsiknek is.

Külön látványosság, hogy ez a terület teknősök tojásrakó helye, nyár elején emiatt sok teknőst is láthatunk a strandon.

Bár közvetlenül a strandon nincs kiépített üzlet, feljebb 200 m-re élelmiszerbolt és tavernák is találhatóak!

Zakynthos-i ajánlatok itt érhetők el!

Zakynthos, Gerekas Beach
Gerekas Beach

Tenerife, ahol még télen is napozhatsz a tengerparton

Tenerife az egyik legjobb hely Európában, ezt személyesen is tapasztaltuk! Déli része, Los Cristianos és Playa de las Americas az igazi turistaparadicsom, ahol a minden megtalálható a családosok számára is (vízipark, állatpark, homokos strand).

Ám mégis egy északi tengerpartot ajánlanánk! A Playa de las Teresitas talán az egész Kanári-szigetek legszebb strandja.

A körülbelül másfél kilométer hosszan elterülő strandon hullámtörő van, amely védelmet nyújt az áramlásokkal szemben és a víz nyugodtsága révén egy medencéhez hasonlít. Igazi gyerebarát tengerpart!

Ezen strandon van zuhany, mosdó és öltöző is, valamint több falatozó is található. Az elsősegélynyújtó csapat ügyel a fürdőzők biztonságára, továbbá tömegközlekedés és nagy parkoló várja a vendégeket.

Tenerifére is eljuthatsz a segítségünkkel!

Teresitas
Hát nem gyönyörű!

Mallorca is bővelkedik szép tengerpartokban

A sziget északi részén fekvő Alcudia finom homokos strandjai igazi családbarát helyszínek. A víz mindenhol lassan mélyül és a szolgáltatások (éttermek, bárok, vízi sportok) terén is teljes lesz az elégedettség. Legnépszerűbb strandrésze a várostól délre található Playa de Muro.

Mallorca szigetéről csináltunk egy részletes leírást, ami hasznos lehet ha családbarát nyaralási lehetőségeket keresel a szigeten.

Rajska, Rab-sziget (Horvátország) 

Rab-sziget északi részén található Lopar, aminek legismertebb strandja a Rajska. Nemcsak azért javasolt kisgyerekeseknek, mert a partja homokos és sekély, hanem mert reggeltől estig életmentők felügyelnek, így adva biztonságot a családnak.

A szórakozást a vízi csúszdák mellett sokféle vízi sport biztosítja az idelátogatókat. A strand Kék zászlós, tehát a legmagasabb értékeléssel rendelkezik!

Rajska
Rajska strand

Konnos-öböl, Cape Greco

Az mediterrán sziget egyik kék zászlós strandja (az 57 -ből), a Konnos-öböl – amely körülbelül 1 mérföldre keletre fekszik Ayia Napa-tól és 1,5 mérföldre északra Cavo Greko-tól – gyakran Ciprus legszebb strandjának számít.

A 200 méteres arany homok könnyű hozzáférést biztosít a gyalogosok számára, esernyőt és napozóágyat is lehet bérelni, és egy életmentő is szolgálatban van a nyári szezonban.

A Konnus-öböl strand különösen alkalmas a gyermekes családok számára, mert a kristálytiszta vizek hihetetlenül nyugodtak, ami biztonságos úszást tesz lehetővé, és a tiszta homok arany színű.

Az éttermek és üzletek széles választéka is könnyen megközelíthető, míg a kalandra éhező látogatók a sziklán sétálhatnak a népszerű Cyclops-barlangba.

Rengeteg jó gyerekbarát tengerpart van Európában, hosszasan lehetne sorolni őket. 

De elérhető távolságban tudtok nagyszerű utakat foglalni Egyiptomba és a Török Riviérára is!