A legszebb strandok Európában

Legszebb strandok Európában – Közeledik a nyári szezon, így aktuális, hogy megnézzünk néhány fantasztikusan szép strandot. A jövőben folytatjuk ezt a témát, mivel szerencsére rengeteg választék van Európában. Mi most 9 partszakaszt mutatunk be Nektek, ahová érdemes menni és strandolni egy jót!

 

Legszebb strandok Európában

Playa de las Teresitas, Tenerife

Az északi rész legszebb strandja a fővárostól, Santa Cruz de Tenerifétől néhány km-re fekszik. Aranyhomokos strand, mivel szaharai homokkal töltötték fel a partot. Az öblöt hegyek veszik körül, így a látvány is fantasztikus.

A kiépített hullámtörő miatt nyugodt vize ajánlható családoknak is.

Playa de las Teresitas, Tenerife

Mik Tenerife legszebb látnivalói? Itt megtudod:  Tenerife kihagyhatatlan látnivalói

 

Elafonissi strand, Kréta

Európa legszebb strandjaként is emlegetik. Különlegessége a rózsaszín szín, ami az apróra tört korall- és kagylótöredékeknek köszönhető. Maga a név egy kis szigetet jelöl, amelyhez gyalog, a lagúnán keresztül lehet átsétálni.

Elafonissi strand, Kréta

Krétáról bővebben is olvashatsz: Kréta bemutatása

 

Cala Goloritze, Szardínia

Ha valaki nyugodtan akar strandolni és nem „tömegstrandra” vágyik, ez a strand jó választás. Nem lehet autóval vagy hajóval eljutni ide, ehhez egy órás gyaloglás szükséges. De a látványért és az élményért megéri, mivel ez Szardínia egyik legjobb sznorkelező helye.

Cala Goloritze, Szardínia

Navagio, Zakynthos

Ki ne hallott volna erről a csodaszép öbölről, ahol egy hajóroncs van! Csak hajóval lehet megközelíteni a fehér köves tengerpartot, emiatt számítsunk rá, hogy zsúfolt lesz a strand.

Az öböl feletti magas sziklák tetejére autóval is eljuthatunk, onnan remek kilátás nyílik az öbölre és a strandrészre. Vélhetően mindenki látta már képen ezt, az egyik legtöbbet fényképezett hely ez.

2018-ban leomlott a hajó mögötti sziklarész, viszont a strand látogatható! Ha ott vagyunk, legyünk óvatosak és ne menjünk közvetlenül a sziklákhoz!

Es Trenc, Mallorca

A déli részen található ez a gyönyörű vizű és környezetű strand. A partszakasz 6 km hosszú. Nem kiépített, de nagyon szép hely, a mallorcaiak is szeretnek ide járni. A víz itt kristálytiszta és egészen különleges színű, egy kicsit olyan, mint a Karib-tenger.

Fedezd fel a szigetet: Mallorca látnivalók

 

Falesia Beach, Portugália

Albufeira és Quarteira között található hosszan elnyúlva egy sziklafal tövében. A narancs színű sziklák a benőtt növények zöld színével fantasztikus látványt nyújtanak.

Falesia Beach, Portugália

Kék Lagúna, Málta

Comino szigetén, Málta és Gozo között található. Bár nem egy hosszú parti részre kell gondolni, a csodás öbölnek kb. 10 méteres a partszakasza, viszont a víz színe és a környezet megéri a kirándulást. Nem véletlen sorolják sok helyen a legszebb strandok közé!

Máltáról itt egy részletes cikkünk: Málta remek látnivalói

 

Íztuzu Beach, Törökország

Dalyan mellett egy nagy deltavidéken található ez az aranyhomokos strand. Érdekessége, hogy a cserepes teknősök itt rakják le a tojásukat, emiatt védett természeti vidék. 

Íztuzu Beach, Törökország

La Concha Beach, San Sebastian

A spanyol kisváros 1,5 km hosszú, félkörívű partszakasza sokak szerint a legszebb „városi” strand. Ezenkívül remek látványt nyújt az öbölben fekvő Santa Clara sziget, ahová sokan egyszerűen csak átúsznak, hogy onnan csodálják meg a panorámát.

La Concha Beach, San Sebastian

 

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

Böngésznél a legjobb ajánlatok között? AJÁNLATOK

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube