loading...

Hawaii retúrjegy Frankfurtból csak 153.455 Ft

Hawaii utazás ősszel: rendkívül kedvező ajánlat Frankfurtból!

Facebook csoportunk, ahol sok remek ajánlat vár! 

Időpont
2019. november 10-25.

✈️ Repülőjárat

Frankfurt – Honolulu retúrjegy: 153.455 Ft

Repjegy Foglalás

🛏️ Szállás

Szállás foglalás 

–––––––––––––––––––––––––––

Poggyászinformáció

Az árban fedélzeti ellátás, kézipoggyász benne van!

–––––––––––––––––––––––––––

Csatlakozási információ

Franfurtba közvetlen járattal Lufthansa-val és Wizzair-rel lehet eljutni!

–––––––––––––––––––––––––––

Ajánlathoz kapcsolódó cikkeink

Legjobb hawaii-i kalandok

Wizz Discount Club (WDC)-tagság bemutatása 

Utazáshoz kapcsolódó hasznos cikkek, információk 

–––––––––––––––––––––––––––

Hawaii utazás – információ

Hawaii (hawaii nyelven: Mokuʻāina o Hawaiʻi) az Amerikai Egyesült Államok egyik exklávé tagállama. Az 50. tagállam, amely 1959. augusztus 21-e óta az ország része. Földrajzilag elkülönül az ország törzsterületétől, de még az amerikai kontinenstől is, és lényegében egy Polinéziához (Óceánia) tartozó szigetcsoport a Csendes-óceánon. Fővárosa és egyben legnagyobb települése Honolulu. A Hawaii-szigetek mindegyike vulkáni tevékenység során alakult ki.

Változatos természeti környezete, meleg trópusi éghajlata, nyilvános strandokban való bősége és aktív vulkánjai miatt a turisták, szörfösök, biológusok és vulkanológusok számára egyaránt népszerű célpont.

Mintegy 3200 km-re fekszik délnyugatra Észak-Amerika partvidékétől, délkeletre Japántól, és északkeletre Ausztráliától. Az állam magában foglalja szinte az egész vulkanikus Hawaii-szigeteki hegyláncot, ami szigetek százaiból áll, 2400 km hosszan elterülve. A Hawaii-szigetek egy vulkanikus hegységrendszer láncainak a tengerből kinyúló csúcsai. A Hawaii sziget („nagy sziget”) és egyben a szigetcsoport legmagasabb pontja a Mauna Kea. 

A Hawaii-szigetek éghajlata kellemes trópusi. Két évszak van: a száraz évszak májustól októberig, és az esős évszak októbertől áprilisig. A Csendes-óceán kiegyenlítő hatással van a szigetek évi átlaghőmérsékletére. A téli átlaghőmérséklet 22-24 °C körüli, a nyári átlaghőmérséklet többnyire 28 °C feletti. A csapadékeloszlásra a szigetek magashegységeinek elhelyezkedése, valamint a Csendes-óceáni passzátszél északkeleti iránya van hatással. A szigetek nyugati és déli oldalai szélárnyékoltak, itt az évi csapadékmennyiség 500–1000 mm. Az északi és keleti oldalakra szabadon juthat be csapadék, itt az évi csapadékmennyiség 3000–4000 mm. Hó nem jellemző a trópusokon, de 4205 méter felett esik a Mauna Keán és a Mauna Loán néhány téli hónapban. A Hawaii-szigeteken nincs hőmérsékleti eltérés, így a természetes növényzet a csapadékmennyiségtől függően alakult ki. A szigetek nyugati és déli oldalain szavannák helyezkednek el, az északi és keleti oldalak növényzetét a kedvező csapadékmennyiségnek köszönhetően trópusi esőerdők alkotják.

 

A közzétett út nem minősül ajánlatnak! Az ár változhat!