loading...

6 nap Mallorca: repjegy Bécsből és apartman 48.415 Ft

Mallorca utazás előszezonban nagyon jó áron!

Ha nem jó az időpont, írj nekünk és küldünk egy ajánlatot: info@travelhunter.hu

Facebook csoportunk, ahol sok remek ajánlat vár! 

Időpont
2019. május 9-15.

✈️ Repülőjárat
Bécs ↹ Mallorca retúrjegy: 12.135 Ft/fő

Repjegy Foglalás

🛏️ Szállás

Poggyászinformáció

Az árban 1 db kis kézipoggyász van!

Wizzair- és Ryanair poggyászinformációk

Ajánlathoz kapcsolódó cikkeink

Mallorca kisokos

Utazáshoz kapcsolódó hasznos cikkek, információk 

Mallorca utazás – információ a szigetről

Mallorca  Spanyolország legnagyobb szigete, a Baleár-szigetek (katalánul: Illes Balears, spanyolul: Islas Baleares) tagja, a Földközi-tengerben, az Ibériai-félszigettől keletre. A szigetcsoport többi tagjához (Ibiza, Formentera, és Menorca) hasonlóan közkedvelt turistacélpont, amely az 1960-as évektől kezdve fokozatosan vált a „nyugati országokban” egyre népszerűbbé. Neve a latin insula maior („nagyobb sziget”) szó egy későbbi változatából, a Maiorica szóból származik.

Rendkívül népszerű nyaralóhely, a főszezonban rengeteg turista van a főbb helyeken. Mindenesetre egy Mallorca utazás szinte minden évszakban ideális úticél.

Mallorca szigetét keletről, és nyugatról két, nagyjából 70 kilométer hosszan elterülő hegylánc határolja. Keletről a Serra de Llevant, nyugatról pedig a magasabb Tramontana-hegység (Serra de Tramuntana). Északon és délen két nagyobb öböl, az Alcúdiai-öböl (Badia de Alcudia), illetve a Palmai-öböl (Badia de Palma) található.

Mallorcának jelentősebb állandó folyója nincs. Számos vízfolyás található a szigeten, de ezek csupán a hegyekből lezúduló esővizet vezetik el, s az éghajlati viszonyok hatására rendszeresen kiszáradnak.

Mallorca közelében két kisebb lakatlan sziget is található, Cabrera illetve Dragonera.

Májustól-októberig érdemes nyaralni a szigeten. A fiataloknak, illetve akik nyüzsgésre vágynak, azoknak inkább a júniustól augusztusig tartó időszakot javasoljuk. A főszezonon kívül (májusban, szeptemberben és októberben) nem nagy az élet, azzaz ilyenkor Mallorca inkább a nyugalmasabb nyaralás és a kirándulások híveinek való a sziget.

Az egyik legszebb rész a Formentor-félsziget, és maga a Formentor-fok, ahol szép időben negyven-ötven kilométernyire is ellátni. Ez az északkeleti részen található, ahova a turisták nagy része nem megy el, így nyugodt kirándulásnak tökéletes!