loading...

4 éj Tel-Aviv: repjegy Debrecenből és apartman már 53.100 Ft-ért

Tel-Aviv utazás: napozz az izraeli tengerparton!

Ha nem jó az időpont, írj nekünk és küldünk egy ajánlatot: info@travelhunter.hu

Időpont
2019. március 11-15.

✈️ Repülőjárat
Debrecen ↹ Tel-Aviv retúrjegy: 15.280 Ft / WDC-tagoknak 9.480 Ft

Repjegy Foglalás

🛏️ Szállás

Poggyászinformáció

Az árban 1 db kis kézipoggyász van!

Wizzair- és Ryanair poggyászinformációk

Ajánlathoz kapcsolódó cikkeink

 

Wizz Discount Club (WDC)-tagság bemutatása 

Utazáshoz kapcsolódó hasznos cikkek, információk 

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Tel-Aviv utazás – információ

Tel-Aviv-Jaffa Izrael második legnagyobb városa; a Földközi-tenger partján fekszik. Az ország gazdasági és kulturális központja. 

Ez a központja Izrael legnagyobb agglomerációjának, a “Gus Dan”nak (Dan blokk), melynek teljes lakossága 2006-ban 3,8 millió fő volt és amely észak-déli kiterjedésében Netánját és Asdódot is magába foglalja.

A szűkebb értelemben vett város lakossága 2015-ben 433 000 fő, területe 50,6 km². Mivel a nemzetközi közösség nem ismeri el Jeruzsálemet Izrael fővárosának, továbbá Tel-Aviv központi helyzete miatt számos nagykövetség itt működik.

Tel-Aviv városát eredetileg 1880-ban alapították zsidó bevándorlók a szomszédos történelmi Jaffa város olcsó alternatívájaként.

Ahogy növekedett a város, végül túlnőtte az arabok lakta részt. A két várost 1950-ben egyesítették Tel-Aviv-Jaffa városa néven, két évvel Izrael állam megalapítása után.

Ma Tel-Aviv az ország gazdasági központja, de a hivatalos főváros Jeruzsálem. A városban található high-tech komplexum neve Szilikon Vádi, amely az amerikai Szilícium-völgy izraeli változata. Tel-Avivot sokan tekintik az ország kulturális központjának is, mivel vibráló nyugati hangulata van. Az UNESCO a világörökség részének nyilvánította Bauhaus építészete miatt.

Amennyire laza Tel Aviv strandélete, annyira a lezserség hatja át az utcaképet a főutcákon és közvetlen környékein is. Kiemelkedően hangulatos a nagyon hosszú, de nem túl széles Dizengoff street a szimpatikus, lugasos sarki kávézóival, a színvonalas szupermarketjeivel, és főleg a kifejezetten kellemes sétáló népséggel: főleg 30-50 közöttiek és elképesztően sok kisgyermekes család. Egy Tel-Aviv utazás biztosan nagy élmény lesz, az izraeli tengerpartot nagyon szépnek és jónak tartják!